Presa spaniolă: Zinedine Zidane a anunțat că va pleca de la Real Madrid

Presa spaniolă: Zinedine Zidane a anunțat că va pleca de la Real Madrid

​Francezul Zinedine Zidane a anunţat, miercuri, clubul de fotbal Real Madrid şi pe jucătorii săi că părăseşte postul de antrenor, a relatat presa spaniolă în noaptea de miercuri spre joi, citată de AFP.

Zinedine ZidaneFoto: JOSE JORDAN / AFP / Profimedia

''Decizia este definitivă, iar antrenorul francez a comunicat-o miercuri conducătorilor clubului şi echipei'', a scris, pe site-ul său, cotidianul sportiv AS, sub titlul ''Zidane o părăseşte pe Real'', fără a preciza care sunt sursele sale.

Marca, un alt jurnal sportiv din capitala Spaniei, a avut un titlu asemănător, bazându-se pe informaţia dezvăluită de jurnalistul italian Fabrizio Romano pe contul său de Twitter, care a afirmat: ''Real Madrid şi Zinedine Zidane vor da publicităţii o declaraţie oficială în orele/zilele următoare pentru a anunţa că se despart. Zidane pleacă 100%''.

''Zinedine Zidane nu va mai fi antrenorul echipei Real Madrid'', a relatat, de asemenea, postul de radio Cadena Ser pe site-ul său.

Francezul, aflat sub contract cu Real până la 30 iunie 2022, a cărui plecare a fost anunţată de ceva timp de presa spaniolă, afirmase sâmbătă că va discuta cu Real viitorul său, în ''zilele următoare''.

Real Madrid a cedat coroana de campioană a Spaniei lui Atletico Madrid şi nu a obţinut niciun trofeu în acest sezon.

Zidane, campion mondial în 1998 şi european în 2000, a avut o primă experienţă la Real timp de două sezoane şi jumătate încununată de succes (ianuarie 2016-mai 2018), cu trei trofee ale Ligii Campionilor, revenind la cârma madrilenilor în martie 2019, după care a câştigat La Liga şi Supercupa Spaniei în 2020.

Zidane îşi anunţa, pe 31 mai 2018, plecarea de la Real, la doar cinci zile după ce câştiga pentru a treia oară consecutiv Liga Campionilor, transmite Agerpres.

* articol publicat inițial pe Hotnews.ro

Grupa care ne duce la Mondial  Cum ar arăta componența  grupei ideale  dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM 
Campionatul Mondial
19.09
Grupa care ne duce la Mondial Cum ar arăta componența grupei ideale dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM
Citește mai mult
Grupa care ne duce la Mondial  Cum ar arăta componența grupei ideale dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM 
„Săgețile” lui Dioszegi   Despre  Ștefănescu : „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Liga 1
19.09
„Săgețile” lui Dioszegi Despre Ștefănescu: „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Citește mai mult
„Săgețile” lui Dioszegi  Despre Ștefănescu : „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Cupa României  A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu  Sănătatea Cluj , Unirea Ungheni și Agricola Borcea 
Cupa Romaniei
19.09
Cupa României A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu Sănătatea Cluj, Unirea Ungheni și Agricola Borcea
Citește mai mult
Cupa României  A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu Sănătatea Cluj , Unirea Ungheni și Agricola Borcea 
U21 în Superliga  Cine le dă încredere  jucătorilor tineri : FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5
Liga 1
19.09
U21 în Superliga Cine le dă încredere jucătorilor tineri: FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5
Citește mai mult
U21 în Superliga Cine le dă încredere jucătorilor tineri : FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5