Rod Laver și soluția pentru a opri derapajele lui Nick Kyrgios: "Poate o suspendare este singura variantă"

Rod Laver și soluția pentru a opri derapajele lui Nick Kyrgios: "Poate o suspendare este singura variantă"

Australianul Rod Laver (81 de ani), câștigător a 11 trofee de Grand Slam, a vorbit despre comportamentul compatriotului său Nick Kyrgios, cunoscut pentru numeroasele scandaluri din timpul meciurilor și pentru declarațiile controversate. Fostul mare jucător de tenis consideră că Nick nu a învățat nimic din toate pedepsele pe care le-a primit până acum. "Tot ce au făcut până acum nu a funcționat, așa că poate o suspendare este singura varianta", a declarat Laver.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Tot ce au făcut până acum nu a funcționat, așa că poate o suspendare este singura varianta. Nu sunt sigur că a învățat ceva din tot ce s-a întâmplat. Nick este Nick, din păcate. El ar fi putut sau ar putea totuși să devină un mare campion grație serviciului și jocului său, dar capul îi stă în cale", a spus Rod Laver, conform L'Equipe.

Nick Kyrgios (30 ATP) riscă să se aleagă cu o suspendare, după ce a lansat acuzaţii grave la adresa Asociaţiei Tenismenilor Profesionişti: "Oricum ATP-ul este destul de corupt. Nu mă frământă asta deloc", spunea el, la conferinţa de presă organizată după calificarea în turul al doilea al US Open.

Kyrgios a părăsit ediția din acest an de la US Open în turul al treilea, fiind învins de rusul Andrey Rublev (43 ATP), scor 7-6(5), 7-6(5), 6-3.

În urmă cu trei săptămâni, Kyrgios a avut o reprezentație scandaloasă și la Cincinnati, în timpul meciului pe care l-a pierdut cu rusul Karen Khachanov, scor 7-6 (3), 6-7 (4), 2-6, în turul al doilea. Australianul l-a jignit pe arbitrul Fergus Murphy și a mers la vestiare doar pentru a rupe două rachete.

Prima măsură luată de ATP după scandalul provocat de Kyrgios a fost o amendă de 113.000 de dolari, însă a fost deschisă o anchetă mai amplă în urma căreia australianul ar putea fi suspendat.

În vârstă de 24 de ani, Nick Kyrgios are în palmares șase trofee: 2019 - Washington, Acapulco; 2018 - Brisbane; 2016 - Tokyo, Atlanta, Marseille.

Rod Laver este singurul jucător din istorie care a câștigat toate turneele de Grand Slam într-un singur an - în 1962 și 1969. De-a lungul carierei sale, Laver a câștigat 54 de trofee, dintre care 11 de Grand Slam.

Titlurile de Grand Slam câștigate de Rod Laver: Australian Open (1960, 1962, 1969), Roland Garros (1962, 1969), Wimbledon (1961, 1962, 1968, 1969), US Open (1962, 1969).

* articol publicat inițial pe Hotnews.ro

Grupa care ne duce la Mondial  Cum ar arăta componența  grupei ideale  dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM 
Campionatul Mondial
19.09
Grupa care ne duce la Mondial Cum ar arăta componența grupei ideale dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM
Citește mai mult
Grupa care ne duce la Mondial  Cum ar arăta componența grupei ideale dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM 
„Săgețile” lui Dioszegi   Despre  Ștefănescu : „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Liga 1
19.09
„Săgețile” lui Dioszegi Despre Ștefănescu: „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Citește mai mult
„Săgețile” lui Dioszegi  Despre Ștefănescu : „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Cupa României  A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu  Sănătatea Cluj , Unirea Ungheni și Agricola Borcea 
Cupa Romaniei
19.09
Cupa României A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu Sănătatea Cluj, Unirea Ungheni și Agricola Borcea
Citește mai mult
Cupa României  A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu Sănătatea Cluj , Unirea Ungheni și Agricola Borcea 
U21 în Superliga  Cine le dă încredere  jucătorilor tineri : FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5
Liga 1
19.09
U21 în Superliga Cine le dă încredere jucătorilor tineri: FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5
Citește mai mult
U21 în Superliga Cine le dă încredere jucătorilor tineri : FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5