Stephen Keshi, fost capitan si selectioner al Nigeriei, a murit la 54 de ani

Stephen Keshi, fost capitan si selectioner al Nigeriei, a murit la 54 de ani

​Stephen Keshi, fost capitan si selectioner al Nigeriei, a incetat din viata la doar 54 de ani, acesta suferind un atac de cord. Decesul a fost confirmat de Federatia de Fotbal din Nigeria.

HotNews.roFoto: Hotnews

Decesul s-a produs in primele ore ale diminetii de miercuri, la Benin City, in sudul Nigeriei.

Supranumit "Big Boss" datorita calitatilor sale de lider, Stephen Keshi a disputat 64 de meciuri pentru nationala Nigeriei, intre 1981 ii 1995. El a devenit ulterior selectioner, antrenand mai intai reprezentativa statului Togo, pe care a calificat-o la Cupa Mondiala din 2006, dupa care a cucerit Cupa Africii pe Natiuni in 2013 cu nationala tarii sale, pe care a condus-o apoi pana in optimile de finala la Cupa Mondiala 2014, unde a fost eliminata de Franta, informeaza Agerpres.

Stephen Keshi este singurul jucator, alaturi de egipteanul Mahmoud El-Gohary, care a castigat Cupa Africii pe Natiuni atat ca jucator cat si ca antrenor. In cursul carierei sale de 20 de ani, Keshi a evoluat la cluburi din Belgia, Franta, Statele Unite si Malaezia. In luna decembrie a anului 2015, Stephen Keshi isi pierduse sotia, dupa o lupta de trei ani cu cancerul. Cei doi aveau impreuna patru copii.

* articol publicat inițial pe Hotnews.ro

Champions League  13 goluri în a doua seară de Ligă.  FCSB, menționată  de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Liga Campionilor
18.09
Champions League 13 goluri în a doua seară de Ligă. FCSB, menționată de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Citește mai mult
Champions League  13 goluri în a doua seară de Ligă. FCSB, menționată de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1  Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva  banilor publici : Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Liga 1
18.09
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1 Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva banilor publici: Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Citește mai mult
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1  Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva banilor publici : Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Ținte noi    Dinamo  încearcă două transferuri de calibru!
Liga 1
18.09
Ținte noi Dinamo încearcă două transferuri de calibru!
Citește mai mult
Ținte noi  Dinamo încearcă două transferuri de calibru!
Tătărușanu în tricoul lui FCSB  Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în  Ghencea ”
Liga 1
18.09
Tătărușanu în tricoul lui FCSB Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în Ghencea
Citește mai mult
Tătărușanu în tricoul lui FCSB  Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în Ghencea ”