Colaborarea de succes dintre Simona Halep și Darren Cahill a ajuns la final, după șase sezoane în care rezultatele importante au venit. În ziua în care a împlinit 30 de ani, Simona a explicat care au fost motivele care au dus la despărțirea de antrenorul australian.
Darren Cahill, prea mult timp departe de casă
Simona a vorbit despre finalul relației profesionale cu Darren Cahill, fosta lideră a ierarhiei WTA spunând, printre altele, că australianului îi era tot mai dificil să stea luni întregi departe de casă, de familie.
"Au fost şase ani frumoşi, plini, doar că relaţia profesională s-a întrerupt, a fost un an greu cu pandemia, el nu a ajuns acasă deloc în nouă luni de zile, acum trebuia sa stea pentru off-season. Cred că s-a uzat puţin relaţia profesională şi am hotărât de comun acord să ne oprim.
A ajuns la sfârşit relaţia, mi-a parut rău, am avut un gol în stomac, la fel şi el, dar suntem prieteni foarte buni şi mă bucur că am avut ocazia să câştig un prieten" - Simona Halep, citată de Telekom Sport.
Ce spune Simona Halep despre o posibilă colaborare a lui Darren Cahill cu Emma Răducanu
Simona a comentat și pe marginea zvonurilor apărute în presa internațională, acolo unde s-a discutat intens despre faptul că Darren Cahill s-ar afla pe o listă a antrenorilor care s-o pregătească pe Emma Răducanu, noua senzație din tenisul mondial.
"Mi se pare o variantă bună pentru Darren, e o fată extraordinară, are un potenţial mare pentru a câştiga şi alte turnee de Grand Slam. Cred că se va odihni puţin (n.r. Darren Cahill), apoi cred că va fi cu altcineva. Oricum, nu cred că vom fi vreodată adversari, vom rămâne prieteni pentru totdeauna", a conchis Simona Halep.
Retragerea din tenis
"Finalul carierei mele nu este aproape. Îmi doresc mult să mai joc. Am avut accidentări şi am avut dubii că mai pot continua, dar acum sunt în formă şi îmi doresc să mai joc doi, trei, patru ani.
În ultimii doi ani şi jumătate, de când l-am cunoscut pe Toni, mă încurajează să joc cât mai mult, e un plus pentru viaţa mea profesională. E emotiv în tribună. Preferă să stea mai departe de lojă. A mai stat în lojă şi am pierdut şi e superstiţios.
Visez la copii, la o familie mare şi fericită pentru următorii 30 de ani. Îmi doresc să mai joc tenis în următorii ani şi să fiu sănătoasă.
Se schimbă treaba fără tenis. Îmi doresc să rămân în tenis. Am început să gust tenisul fără presiune şi fără stres. După ce mă voi lăsa de tenis, îmi doresc să am copii.
M-am schimbat, sunt mai relaxată cu oamenii. Vorbesc mai mult, sunt mai veselă, sunt doritoare de noi ieşiri, de prieteni noi" - Simona Halep.
Simona Halep și programul pentru finalul lui 2021
Simona a anunțat că își dorește să mai joace în acest sezon, unul în care a stat mult timp pe tușă din cauza accidentării la gambă de la Roma.
Halep a precizat care sunt turneele unde va mai putea fi văzută jucând în 2021.
BNP Paribas Open - Indian Wells, SUA
6 - 17 octombrie 2021
Categorie "WTA 1000", suprafață hard, 96 de sportive pe tabloul principal, premii totale în valoare de $8.761.725.
Kremlin Cup - Moscova, Rusia
18 - 24 octombrie 2021
Categorie "WTA 500", suprafață hard, 32 de sportive pe tabloul principal, premii totale în valoare de $565.530.
Transylvania Open - Cluj-Napoca, România
25-31 octombrie 2021
Categorie "WTA 250", suprafață hard, 32 de sportive pe tabloul principal, premii totale în valoare de $235.238.
Cariera Simonei Halep, în cifre:
Titluri WTA de simplu: 22 - Roma (Premier 5), Praga (WTA International), Dubai (Premier) - 2020, Wimbledon (Grand Slam) - 2019, Montreal (Premier 5), Roland Garros (Grand Slam), Shenzhen (WTA), toate trei în 2018, Madrid (Premier Mandatory), în 2017, Montreal (Premier 5), Bucureşti (WTA), Madrid (Premier Mandatory), toate trei în 2016, Shenzhen (WTA), Dubai (Premier 5), Indian Wells (Premier Mandatory), toate trei în 2015, Doha (Premier 5), Bucureşti (WTA), ambele în 2014, Nurnberg (WTA), 's-Hertogenbosch (WTA), Budapesta (WTA), New Haven (Premier), Moscova (Premier) şi Sofia (turneul "mic" al campioanelor), toate cele şase în 2013;
Finale WTA de simplu: 17 - Madrid (Premier Mandatory), Doha (Premier) - 2019, Cincinnati (Premier 5), Roma (Premier 5), Australian Open (Grand Slam) - în 2018, Beijing (Premier Mandatory), Cincinnati (Premier 5), Roland Garros (Grand Slam), Roma (Premier 5) - în 2017, Rogers Cup (Toronto), Cincinnati (ambele de categorie Premier 5) - în 2015, WTA Finals - Singapore (Turneul Campioanelor), Roland Garros (Grand Slam), Madrid (Premier Mandatory) - toate trei în 2014, Bruxelles (Premier), în 2012 şi Fes (WTA), în 2011 şi 2010.
- Titluri la dublu: 1, Shenzhen - 2018, în echipă cu Irina Begu;
- Finală (dublu): 1, Montreal - în 2016, în echipă cu Monica Niculescu;
- Meciuri câştigate - meciuri pierdute: 531-224;
- Câștiguri totale din tenis: 37,842,748 milioane de dolari;
- Cea mai înaltă clasare în ierarhia WTA: Locul 1 (64 de săptămâni).
* articol publicat inițial pe Hotnews.ro