Clubul Levski Sofia, amendat cu 20.000 de euro după un salut nazist al unui copil de 10 ani

Clubul Levski Sofia, amendat cu 20.000 de euro după un salut nazist al unui copil de 10 ani

​Clubul Levski Sofia a fost amendat cu 20.000 de euro, după ce un susținător minor al echipei a fost surprins efectuând salutul nazist și un altul avea desenată o svastică pe pieptul dezgolit, la meciul cu Slavia, din finala Cupei Bulgariei, disputată la 9 mai, a anunțat Federaţia Bulgară de Fotbal (BFU), potrivit Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

Imaginile copiilor care se aflau pe pista de atletism a stadionului național Vasil Levski au devenit virale pe rețelele de socializare. Copiii ar avea în jur de 10 ani.

Amenda este egală cu 37 de salarii medii lunare în cea mai săracă țară din Uniunea Europeană.

Levski, unul dintre cele două cluburi cele mai populare din Bulgaria, alături de marea rivală a orașului - CSKA, este recunoscut pentru violența fanilor și a rasismului la meciurile lor.

În 2012, clubul a fost amendat cu 30.000 de euro de UEFA, pentru comportamentul rasist al fanilor pe durata unui meci din Europa League.

În 2013, Federaţia Bulgară de Fotbal (BFU) a amendat clubul cu 37.500 de leva (€19,200), după ce susținătorii săi au afișat un banner care arăta o svastică și altul marcând ziua de naștere a lui Adolf Hitler în timpul unui meci din campionat.

Levski Sofia a fost amendată din nou în 2014, după ce fanii au afișat bannere cu texte precum "Moartea refugiaților" și "Se va vărsa sânge pentru pământul nostru".

Levski a pierdut finala Cupei Bulgariei, scor 2-4, la loviturile de departajare. La finalul celor 120 de minute, scorul a fost egal, 0-0.

* articol publicat inițial pe Hotnews.ro

Grupa care ne duce la Mondial  Cum ar arăta componența  grupei ideale  dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM 
Campionatul Mondial
19.09
Grupa care ne duce la Mondial Cum ar arăta componența grupei ideale dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM
Citește mai mult
Grupa care ne duce la Mondial  Cum ar arăta componența grupei ideale dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM 
„Săgețile” lui Dioszegi   Despre  Ștefănescu : „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Liga 1
19.09
„Săgețile” lui Dioszegi Despre Ștefănescu: „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Citește mai mult
„Săgețile” lui Dioszegi  Despre Ștefănescu : „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Cupa României  A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu  Sănătatea Cluj , Unirea Ungheni și Agricola Borcea 
Cupa Romaniei
19.09
Cupa României A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu Sănătatea Cluj, Unirea Ungheni și Agricola Borcea
Citește mai mult
Cupa României  A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu Sănătatea Cluj , Unirea Ungheni și Agricola Borcea 
U21 în Superliga  Cine le dă încredere  jucătorilor tineri : FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5
Liga 1
19.09
U21 în Superliga Cine le dă încredere jucătorilor tineri: FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5
Citește mai mult
U21 în Superliga Cine le dă încredere jucătorilor tineri : FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5