Selfie viral Sportivi din Coreea de Nord și cea de Sud,  împreună  pe podium: „Adevăratul spirit al Jocurilor Olimpice”
Perechile Lim Jong-hoon/Shin Yu-bin (Coreea de Sud) și Ri Jong Sik/Kim Kum Yong (Coreea de Nord), împreună pe podium la Jocurile Olimpice de la Paris. Foto: IMAGO

Selfie viralSportivi din Coreea de Nord și cea de Sud, împreună pe podium: „Adevăratul spirit al Jocurilor Olimpice”

  • Jucătorii de tenis de masă din Coreea de Sud (Lim Jong-hoon și Shin Yu-bin) și Coreea de Nord (Ri Jong Sik și Kim Kum Yong) s-au fotografiat împreună pe același podium, marți, după finala probei de dublu mixt din cadrul Jocurilor Olimpice de la Paris.
  • Coreea de Nord şi Coreea de Sud sunt, tehnic, în război, întrucât războiul coreean din 1950-1953 s-a încheiat cu un armistiţiu, care nu a fost urmat de un tratat de pace.

China a cucerit aurul olimpic prin Wang Chuqin şi Sun Yingsha, dar surprinzător a fost momentul care a urmat pe podium.

Sportivii din Coreea de Sud și Coreea de Nord, selfie pe podiumul de la Jocurile Olimpice

Medaliat cu bronz alături de Shin Yu-bin, sud-coreeanul Lim Jong-hoon a făcut un selfie în care i-a inclus și pe sportivii din Coreea de Nord, Ri Jong Sik și Kim Kum Yong, care au obținut argintul.

Momentul a fost descris de cotidianul sud-coreean JongAng Ilbo: „Un selfie cu steagurile naţionale ale celor două țări şi un telefon Samsung”, dar și de cel care comenta evenimentul: „Acesta este adevăratul spirit al Jocurilor Olimpice”.

Perechile din Coreea de Sud și Coreea de Nord, selfie pe podium la Jocurile Olimpice de la Paris. Foto: IMAGO Perechile din Coreea de Sud și Coreea de Nord, selfie pe podium la Jocurile Olimpice de la Paris. Foto: IMAGO
Perechile din Coreea de Sud și Coreea de Nord, selfie pe podium la Jocurile Olimpice de la Paris. Foto: IMAGO
  • Coreea de Sud a câștigat prima medalie la tenis de masă după o așteptare de 12 ani, după ce Lim Jong-hoon și Shin Yu-bin i-au învins pe Chun Ting Wong și Hoi Kem Doo (Hong Kong), scor 4-0.
  • Coreea de Nord, care nu a trimis sportivi la Jocurile de la Tokyo din 2021 (din cauza pandemiei Covid-19), câștigase ultima ei medalie olimpică în 2016, la Rio.

Explicațiile sportivului din Coreea de Sud: „Nu am vorbit separat, doar i-am felicitat”

Lim Jong-hoon, cel care a realizat fotografia, a explicat pentru presa din țara sa:

„Nu a existat nicio conversație separată (n.r. - cu sportivii nord-coreeni). I-am felicitat și ne-am strâns mâinile când au fost prezentaţi ca medaliaţi cu argint”.

Tenis de masă, dublu mixt, podiumul de la JO 2024:

  1. China (Wang Chuqin şi Sun Yingsha)
  2. Coreea de Nord (Ri Jong Sik și Kim Kum Yong)
  3. Coreea de Sud (Lim Jong-hoon și Shin Yu-bin).

Tensiuni între Coreea de Sud și Coreea de Nord - Războiul baloanelor

Momentul de la Paris a fost unul surprinzător, având în vedere tensiunile continue dintre Seul şi Phenian.

Coreea de Nord, țară care deține arme nucleare, a declarat la începutul acestui an că Sudul este principalul său inamic.

Armatele celor două țări se confruntă peste graniţă, iar Coreea de Nord ameninţă în mod constant să îşi anihileze vecinul.

Phenianul a lansat proiectile şi rachete spre Sud, dar a trimis și peste 1.000 de baloane pline cu deşeuri, de la mucuri de ţigară la excremente de animale, pe care le prezintă drept represalii la baloanele cu propagandă trimise de militanții sud-coreeni.

În replică, Seulul a suspendat complet un acord militar menit să reducă tensiunile și a relansat unele emisiuni de propagandă prin difuzoare de-a lungul frontierei.

Președintele sud-coreean Yoon Suk Yeol a condamnat ultima expediție de baloane drept o „provocare josnică și irațională”, potrivit HotNews.ro.

„Nu este omor”   Motivarea Instanței care a anulat condamnarea lui  Mario Iorgulescu  la 13 ani de închisoare
Diverse
09:50
„Nu este omor” Motivarea Instanței care a anulat condamnarea lui Mario Iorgulescu la 13 ani de închisoare
Citește mai mult
„Nu este omor”  Motivarea Instanței care a anulat condamnarea lui Mario Iorgulescu la 13 ani de închisoare
Rațiu, fulgerul lui Rayo  AS despre internaționalul român: „E o  piesă-cheie , pe radarul cluburilor din Premier, Bundesliga și Serie A”
Stranieri
10:08
Rațiu, fulgerul lui Rayo AS despre internaționalul român: „E o piesă-cheie, pe radarul cluburilor din Premier, Bundesliga și Serie A”
Citește mai mult
Rațiu, fulgerul lui Rayo  AS despre internaționalul român: „E o piesă-cheie , pe radarul cluburilor din Premier, Bundesliga și Serie A”
David Raya, eroul serii   Dublă paradă istorică în remiza cu Atalanta din  Liga Campionilor : „Incredibil”
Liga Campionilor
09:36
David Raya, eroul serii Dublă paradă istorică în remiza cu Atalanta din Liga Campionilor: „Incredibil”
Citește mai mult
David Raya, eroul serii   Dublă paradă istorică în remiza cu Atalanta din  Liga Campionilor : „Incredibil”
CHAMPIONS LEAGUE  S-a terminat etapa #1: Barcelona ia cel mai rapid  „roșu”  din istorie și pierde cu Monaco! Brest, prestație memorabilă
Liga Campionilor
19.09
CHAMPIONS LEAGUE S-a terminat etapa #1: Barcelona ia cel mai rapid „roșu” din istorie și pierde cu Monaco! Brest, prestație memorabilă
Citește mai mult
CHAMPIONS LEAGUE  S-a terminat etapa #1: Barcelona ia cel mai rapid  „roșu” din istorie și pierde cu Monaco! Brest, prestație memorabilă