Ocolul Pământului  Distanța uriașă  parcursă de Corvinul pentru meciul cu Astana: peste 12 ore de zbor!
foto: Imago

Ocolul PământuluiDistanța uriașă parcursă de Corvinul pentru meciul cu Astana: peste 12 ore de zbor!

  • Pentru Corvinul deplasarea până la Almaty, acolo unde joacă returul cu Astana, înseamnă 4 segmente de zbor, circa 13.000 de kilometri
  • Costurile sunt și ele uriașe, peste 100.000 de euro! Asta folosind curse de linie, charterul fiind peste 200.000 de euro, prea mult pentru un club de Liga 2.
  • Corvinul o întâlnește pe Astana în deplasare, miercuri, 14 august, de la ora 17:00. Meciul va fi transmis în direct pe Prima Sport 1 și Digi Sport 1. În tur, la Sibiu, Astana s-a impus cu 2-1.
  • Dacă se va califica în play-off, Corvinul va întâlni învingătoarea duelului St Mirren (Scoția) - SK Brann (Norvegia). În tur, scorul a fost egal, 1-1.
Televizare   Cine transmite meciurile  FCSB-Sparta, CFR-Petah Tivka și Astana-Corvinul
Citește și
Televizare Cine transmite meciurile FCSB-Sparta, CFR-Petah Tivka și Astana-Corvinul
Citește mai mult
Televizare Cine transmite meciurile  FCSB-Sparta, CFR-Petah Tivka și Astana-Corvinul

Pentru Corvinul, deplasarea la Almaty, Kazahstan, pentru returul cu Astana din turul 3 al Conference League, este un adevărat test de rezistență.

O deplasare lungă, pe care echipa lui Florin Maxim a făcut-o cu cursă de linie, charterul fiind o variantă mult prea scumpă pentru un club de Liga 2.

Mai ieftin înseamnă o deplasare lungă, tur-returul fiind mai lung decât un zbor către America de Sud. 

Peste 12 ore de zbor

Pentru că au fost nevoiți să ocolească spațiul aerian al Rusiei, iar rutele prin Antalya sau Istanbul au fost ocupate, Corvinul a zburat către Almaty, cu escală prin Doha.

Două zboruri de 4 ore și jumătate, plus o escală de peste 3 ore, ceea ce înseamnă o deplasare de mai bine de 12 ore, adică 6.500 de kilometri. 

Costuri incredibile pentru deplasarea pe care Corvinul o face la meciul cu Astana 

Nu e singurul inconvenient. Și așa, fără charter, cei de la Corvinul au cheltuit mai bine de 100.000 de euro pentru acest meci, bani în care sunt incluse costurile pentru cazare și deplasare.

În total, formația hunedoreană va avea de zburat peste 13.000 de kilometri, mai mult decât dacă ar fi zburat până la Buenos Aires, circa 12.000 de kilometri.

De fapt, doar turul sau returul înseamnă aproape cât un zbor până la New York, adică 7500 de kilometri. 

Charterul era un lux pentru Corvinul Hunedoara

„Dacă și Astana e în Europa… Să-i bage și în UE”, a făcut haz de necaz Dan Bobouțanu, primarul orașului Hunedoara cu privire la această deplasare.

Pentru Corvinul ar fi existat o variantă mai simplă, mai rapidă și, evident, mai confortabilă. Un charter.

Oficialii hunedoreni s-au interesat, însă doar zborul ar fi însemnat peste 180.000 de euro, ceea ce înseamnă că întreaga deplasare ar fi ajuns să coste aproape 250.000 de euro. Ceea ce înseamnă mai bine de 10% din bugetul echipei pentru un an întreg. 

Undeva la 1.8 - 2 milioane de euro cheltuim anual. Aici vorbim despre salarii brute, ale tuturor celor din club, inclusiv grupele de  copii și juniori. Tot plus secția de box. Dan Bobouțanu, primarul orașului Hunedoara
Grupa care ne duce la Mondial  Cum ar arăta componența  grupei ideale  dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM 
Campionatul Mondial
17:39
Grupa care ne duce la Mondial Cum ar arăta componența grupei ideale dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM
Citește mai mult
Grupa care ne duce la Mondial  Cum ar arăta componența grupei ideale dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM 
„Săgețile” lui Dioszegi   Despre  Ștefănescu : „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Liga 1
18:57
„Săgețile” lui Dioszegi Despre Ștefănescu: „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Citește mai mult
„Săgețile” lui Dioszegi  Despre Ștefănescu : „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Cupa României  A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu  Sănătatea Cluj , Unirea Ungheni și Agricola Borcea 
Cupa Romaniei
19:00
Cupa României A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu Sănătatea Cluj, Unirea Ungheni și Agricola Borcea
Citește mai mult
Cupa României  A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu Sănătatea Cluj , Unirea Ungheni și Agricola Borcea 
U21 în Superliga  Cine le dă încredere  jucătorilor tineri : FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5
Liga 1
18:26
U21 în Superliga Cine le dă încredere jucătorilor tineri: FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5
Citește mai mult
U21 în Superliga Cine le dă încredere jucătorilor tineri : FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5