- Scena de azi, de la parteneriatul LPF - Salt Bank, confirmă ce știam: Liga 1 e condusă de un președinte absent, fără implicare și atenție pentru oamenii săi. La fel și la Cotroceni
- În 2017, când a candidat pentru al doilea mandat, Gino și-a deschis programul cu titlul „Meseria de a crede în oameni”. Nu a respectat nici meseria, nici oamenii
Liga Profesionistă de Fotbal, în parteneriat cu EAD, firma care deține drepturile TV ale campionatului intern, a semnat astăzi o colaborare importantă. Un nume mare din piața de business devine sponsor al Ligii 1: Salt Bank, prima bancă românească 100% digitală.
De la acest eveniment major a lipsit Gino Iorgulescu. Președintele Ligii n-a fost prezent.
Președintele Ligii a ignorat domeniul care-i plătește salariul, așa cum escapismul a fost opțiunea lui în toți acești ani.
În fruntea principalei competiții din fotbalul nostru stă o acoladă, persoană fără angajament real, vizibil, consistent. Nici angajații LPF, nici fotbaliștii, nici cluburile, nici sponsorii, nici publicul nu se pot raporta la el, nu pot să dezbată, să aprobe, să dezaprobe. Gino Iorgulescu nu există practic în peisaj.
„Președintele intervine când situația se complică”
Justin Ștefan, secretarul general al LPF, a fost întrebat de reporterul GOLAZO.ro. Vlad Nedelea, în legătură absența șefului său. „După câte știți, domnul Iorgulescu, de obicei, ne deleagă pe noi să participăm la astfel de evenimente”.
„După câte știți” înseamnă „asta e, suportați”.
Ștefan a continuat: „Dânsul asigură reprezentativitatea instituției în momentul în care lucrurile se complică pentru cei mai tineri. Și ca atare, având în vedere că noi, cei tineri, suntem mai predispuși să facem salturi, prezența noastră e mai benefică”. Dar prezența lui Iorgulescu nu ar fi însemnat absența lui Ștefan.
Singurele apariții în spațiul public pe care Gino le-a avut în ultimii ani au fost notificările transmise jurnaliștilor pentru a nu mai scrie despre cazul fiului său.
Între timp, băiatul a fost condamnat la închisoare, decizie definitivă, după ce a omorât o persoană cu mașina, conducând cu viteză excesivă, fiind băut și drogat.
Gino a beneficiat de intervenția brutală a politicului în fotbal
Gino Iorgulescu a fost un fotbalist important. Apoi un conducător priceput. Dar când a câștigat președinția LPF, acum mai bine de un deceniu, Gino Iorgulescu a fost exponentul celor mai influenți oameni politici.
În frunte cu amicul Victor Ponta și PSD, oamenii cu putere l-au instalat la Ligă și l-au îndepărtat pe Dumitru Dragomir.
Astăzi, Iorgulescu e invizibil. E o copie fidelă a unui alt exponent al politicii din ultimii 10 ani.
Klaus Iohannis, președintele României, al cărui mandat s-a prelungit dincolo de cei 5 ani din cauza amânării alegerilor din decembrie. Dar care se comportă exact ca și cum ar fi plecat de la Cotroceni.
Nici o ieșire publică, nici o informare, nici un anunț, nici o direcție, nimic, nimic.
„Meseria de a crede în oameni”. A cui e meseria, cine sunt oamenii?
Un lider, indiferent că e de stat, de Ligă Profesionistă, de partid politic, de organizație militară sau sanitară are datoria prezenței. Iohannis și Gino Iorgulescu sunt tot ce poate avea mai rău, la acest capitol, o țară și un fotbal.
„Meseria de a crede în oameni“. Acesta a fost mesajul cu care Gino Iorgulescu și-a deschis programul de candidatură în 2017, atunci când a câștigat al doilea mandat.
Între timp, cu ajutorul unui artificiu juridic, a intrat și în al treilea mandat, deși statutul inițial prevedea maximum două. Ce nu se înțelege exact din acel titlu e dacă meseria de a crede în oameni e a publicului sau a celui care conduce LPF.
În prima variantă, ar însemna că oamenii au o meserie onestă și sunt de bună credință, așteptând același lucru și de la președinte.
A doua variantă e diferită. Presupune practic că meseria s-a dovedit a fi doar într-un instrument de manipulare.