Dat afară de Haas, rusul Nikita Mazepin forțează revenirea în Formula 1

Dat afară de Haas, rusul Nikita Mazepin forțează revenirea în Formula 1

Rusul Nikita Mazepin, care a fost concediat în martie 2022 de Haas după ce țara sa de origine a invadat Ucraina, luptă împotriva sancțiunilor britanice încercând să-și relanseze cariera de pilot de Formula 1, informează Reuters.

Nikita MazepinFoto: XPB Images Ltd / Alamy / Alamy / Profimedia

Nikita Mazepin luptă împotriva sancțiunilor pentru a reveni în Formula 1

Haas a rupt și legăturile cu sponsorul său principal, Uralkali, un producător rus de îngrășăminte controlat atunci de tatăl lui Nikita, oligarhul de origine belarusă Dmitri Mazepin.

Ambii au fost sancționați ulterior de Uniunea Europeană (care l-a descris pe Dmitri Mazepin ca fiind „un membru al cercului apropiat” al lui Vladimir Putin), precum și de Marea Britanie și Canada.

În vârstă de 24 de ani, Nikita Mazepin încearcă să anuleze sancțiunile britanice pentru a putea negocia cu echipele de Formula 1 revenirea sa în acest sport în 2024.

Marea Britanie i-a impus lui Mazepin o înghețare a activelor și o interdicție de călătorie, despre care avocații săi au declarat miercuri la Înalta Curte din Londra că îl împiedică să negocieze cu echipele.

Avocatul său, Rachel Scott, a declarat că Mazepin a dorit ca contestația sa să fie audiată „de urgență”, din cauza necesității de a dezvolta o relație cu personalul echipelor înainte de sezonul 2024, dacă i se oferă un contract.

Mazepin contestă, de asemenea, sancțiunile UE și canadiene ca parte a încercării sale de a reveni în Formula 1.

Scott a declarat că a doua instanță supremă din Europa a ridicat temporar unele sancțiuni UE în martie, permițându-i să participe la un centru de pregătire specializat din Italia.

Mazepin a afirmat că „chiar dacă - sau cât timp - sancțiunile canadiene rămân în vigoare, există cel puțin o perspectivă ca eu să pot intra în negocieri pentru a reveni în Formula 1 dacă sancțiunile sunt ridicate atât în UE, cât și în Marea Britanie”.

Cu toate acestea, avocații care reprezintă Ministerul de Externe al Marii Britanii au susținut că Mazepin ar putea în continuare să negocieze cu echipele de Formula 1 în condițiile în care sancțiunile sunt în vigoare.

Se așteaptă ca o altă audiere să aibă loc în iunie pentru a decide dacă sancțiunile pot fi ridicate temporar în așteptarea contestației complete a lui Mazepin, care va fi audiată în iulie.

Referință: Dat afară de Haas, rusul Nikita Mazepin refuză o revenire în Formula 1 sub drapel neutru: „Nu renunț la țara mea”

* articol publicat inițial pe Hotnews.ro

live    FCSB - Petrolul 1-0  » Gol superb al lui Băluță. Campioana joacă în zece din minutul 30
Liga 1
22:40
live FCSB - Petrolul 1-0 » Gol superb al lui Băluță. Campioana joacă în zece din minutul 30
Citește mai mult
live  FCSB - Petrolul 1-0 » Gol superb al lui Băluță. Campioana joacă în zece din minutul 30
Credinciosul Politic  Starul lui Dinamo spune că jucătorul său favorit e un mare stelist și vorbește despre religie „ Dumnezeu este pe primul loc ”
Liga 1
20:00
Credinciosul Politic Starul lui Dinamo spune că jucătorul său favorit e un mare stelist și vorbește despre religie „Dumnezeu este pe primul loc
Citește mai mult
Credinciosul Politic  Starul lui Dinamo spune că jucătorul său favorit e un mare stelist și vorbește despre religie „ Dumnezeu este pe primul loc ”
CHAMPIONS CU ECHIPE DIN liga 2  Propunere inedită a unui președinte de club din  Italia   
Campionate
17:46
CHAMPIONS CU ECHIPE DIN liga 2 Propunere inedită a unui președinte de club din Italia
Citește mai mult
CHAMPIONS CU ECHIPE DIN liga 2  Propunere inedită a unui președinte de club din  Italia  
FC Argeș renunță la Dică  Antrenorul, pus pe liber după doar 7 meciuri:  „Succes în carieră”
Liga 2
17:06
FC Argeș renunță la Dică Antrenorul, pus pe liber după doar 7 meciuri: „Succes în carieră”
Citește mai mult
FC Argeș renunță la Dică  Antrenorul, pus pe liber după doar 7 meciuri: „Succes în carieră”