Doi jucători chinezi de snooker au fost suspendați pentru trucare de meciuri

Doi jucători chinezi de snooker au fost suspendați pentru trucare de meciuri

​Forul mondial al snookerului a anunţat, printr-un comunicat publicat pe site-ul oficial, sâmbătă, că a suspendat doi jucători chinezi, Yu Delu și Cao Yupeng, pentru trucare de meciuri, transmite Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Cao Yupeng, care în sezonul trecut a jucat o finală de turneu de puncte, la Scottish Open, a fost suspendat pentru doi ani şi jumătate, plus alţi trei ani şi jumătate cu suspendare, Cao fiind obligat pe mai departe să sprijine programul anti-corupţie al WPBSA.

Un alt jucător chinez, mai puţin cunoscut şi cu rezultate mai modeste, Yu Delu, a fost suspendat pentru 12 ani, din care va executa 10 ani şi 9 luni, după ce ar fi fost găsit vinovat pentru trucare de rezultat la cinci turnee, de-a lungul a doi ani şi jumătate, cu scopul obţinerii de câştiguri pentru sine şi asociaţi. Pentru că a minţit de-a lungul anchetei, pentru că ar fi pariat direct pe meciuri de snooker şi din cauza refuzului de a coopera, Delu, în vârstă de 31 de ani, nu a avut parte de clemenţă, fiind suspendat până în 2029. Cel mai bun rezultat al carierei sale este o semifinală jucată în sezonul 2016/2017, la Scottish Open.

Mai familiar fanilor snookerului, Cao Yupeng a recunoscut că ar fi violat prevederile anti-corupţie în cazul a trei partide din 2016, dar, în cazul în care va respecta condiţiile impuse de World Snooker, poate reveni în circuit pe 24 noiembrie 2020, după ce va plăti şi o amendă de peste 15.500 de lire sterline.

Comunicatul publicat de World Snooker detaliază capetele de acuzaţie la care cei doi sportivi asiatici au fost găsiţi vinovaţi. Delu ar fi aranjat un meci la Paul Hunter Classic, de pe 29 august 2015, disputat împotriva galezului Dominic Dale, câştigător a două turnee de puncte în carieră şi dublu sfertfinalist la Campionatul Mondial.

De partea cealaltă, Cao Yupeng a fost pus sub învinuire pentru trucarea unui meci de la Open-ul Galez, împotriva dublului finalist de Campionat Mondial, Ali Carter, meci disputat pe 15 ianuarie 2016. Apoi, pe 30 iunie 2016, Yupeng a fost de acord să aranjeze scorul unui meci cu Stuart Bingham, în calificările pentru Indian Open. În final de an, pe 24 noiembrie, chinezul în vârstă de 28 de ani a influenţat rezultatul meciului cu Stephen Maguire, dublu semifinalist la Campionatul Mondial, chiar la Campionatul Regatului Unit, al doilea cel mai prestigios turneu din snooker şi parte a Triplei Coroane.

* articol publicat inițial pe Hotnews.ro

Grupa care ne duce la Mondial  Cum ar arăta componența  grupei ideale  dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM 
Campionatul Mondial
17:39
Grupa care ne duce la Mondial Cum ar arăta componența grupei ideale dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM
Citește mai mult
Grupa care ne duce la Mondial  Cum ar arăta componența grupei ideale dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM 
„Săgețile” lui Dioszegi   Despre  Ștefănescu : „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Liga 1
18:57
„Săgețile” lui Dioszegi Despre Ștefănescu: „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Citește mai mult
„Săgețile” lui Dioszegi  Despre Ștefănescu : „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Cupa României  A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu  Sănătatea Cluj , Unirea Ungheni și Agricola Borcea 
Cupa Romaniei
19:00
Cupa României A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu Sănătatea Cluj, Unirea Ungheni și Agricola Borcea
Citește mai mult
Cupa României  A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu Sănătatea Cluj , Unirea Ungheni și Agricola Borcea 
U21 în Superliga  Cine le dă încredere  jucătorilor tineri : FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5
Liga 1
18:26
U21 în Superliga Cine le dă încredere jucătorilor tineri: FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5
Citește mai mult
U21 în Superliga Cine le dă încredere jucătorilor tineri : FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5