​Euro 2016, meciurile din 26 iunie: Franta-Irlanda (16:00), Germania-Slovacia (19:00), Ungaria-Belgia (22:00)

​Euro 2016, meciurile din 26 iunie: Franta-Irlanda (16:00), Germania-Slovacia (19:00), Ungaria-Belgia (22:00)

​Cea de-a doua zi a optimilor de finala de la Euro 2016 este deschisa de confruntarea dintre Franta si Irlanda, de la ora 16:00. Germania si Slovacia se vor duela pentru un loc in faza urmatoare, de la ora 19:00. Ultima partida a zilei se va disputa intre Ungaria si Belgia, de la ora 22:00. Meciurile vor fi transmise Live Score pe HotNews.ro si in direct la Dolce Sport si Pro Tv (Ungaria-Belgia).

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

Franta-Irlanda

Tara gazda a Campionatului European, Franta, intalneste Irlanda in prima runda eliminatorie a competitiei, de la ora 16:00, pe Stade des Lumieres din Lyon. Castigatoarea acestui meci se va intalni in sferturile Euro 2016 cu invingatoarea din partida Anglia vs Islanda.

Franta a terminat neinvinsa faza grupelor si a castigat Grupa A, cu 7 puncte. Francezii s-au impus in meciul de deschidere de la Euro 2016 contra Romaniei, scor 2-1. In a doua etapa, au castigat cu Albania, scor 2-0, si au remizat in ultimul meci cu Elvetia, scor 0-0.

Din Grupa A, s-a mai calificat Elvetia, care nu a reusit sa treaca de aceasta faza, dupa ce a pierdut la loviturile de departajare, scor 4-5, meciul cu Polonia din prima runda a optimilor de la Euro 2016. Dupa 90 de minute, scorul a fost 1-1.

Irlanda a obtinut o victorie surprinzatoare cu Italia, scor 1-0, in finalul ultimului meci din grupa E si s-a calificat in optimi de pe locul al treilea, cu 4 puncte. In celelalte partide disputate la Euro 2016, Irlanda a remizat cu Suedia, scor 1-1, si a fost invinsa de Belgia, scor 0-3.

Celelalte echipe din Grupa E care s-au calificat in optimi sunt Italia (loc 1, 6 puncte) si Belgia (loc 2, 6 puncte). Suedia a reusit doar un punct in cele trei partide disputate si a fost eliminata din competitie.

De 16 ori s-au mai intalnit cele doua echipe pana in prezent, fiind 6 victorii pentru Franta, 4 pentru Irlanda si 6 remize. Golaveraj: 18-14 pentru francezi.

Partida dintre Franta si Irlanda va fi condusa de arbitrul italian Nicola Rizzoli.

Echipe probabile:

Franta: Lloris – Sagna, Rami, Koscielny, Evra – Pogba, Kante, Matuidi – Griezmann, Giroud, Payet. Antrenor: Didier Deschamps.

Irlanda: Randolph – Coleman, Duffy, Keogh, Ward – Hendrick, McClean, McCarthy, Brady – Murphy – Long. Antrenor: Martin O’Neill.

Germania-Slovacia

Campioana mondiala, Germania, este favorita clara in meciul din optimi contra Slovaciei, care va incepe de la ora 19:00, pe Stade Pierre-Mauroy din Lille. Daca se va impune in aceasta partida, Germania se va confrunta in sferturi cu invingatoarea partidei Italia vs Spania.

Nemtii au castigat Grupa C, cu 7 puncte, si fara gol primit. Germania a debutat cu victorie la Euro 2016 impotriva Ucrainei (2-0), apoi a remizat cu Polonia (0-0) si s-a impus in ultima partida cu Irlanda de Nord (1-0).

Polonia (loc 2, 7 puncte) si Irlanda de Nord (loc 3, 3 puncte) au disputat deja confruntarile din optimi. Polonia a reusit calificarea in sferturi, in timp ce nord-irlandezii au fost eliminati de Tara Galilor, scor 0-1.

De cealalta parte, Slovacia s-a calificat in optimi de pe locul trei in Grupa B, cu 4 puncte. In primul meci de la Euro 2016, slovacii au pierdut cu Tara Galilor, scor 2-1, insa in urmatoarele partide, au obtinut o victorie cu Rusia (2-1) si o remiza cu Anglia (0-0).

De-a lungul timpului, cele doua echipe s-au mai intalnit de 28 de ori. Germania conduce bilantul cu 17 victorii, Slovacia a reusit sa castige de 6 ori si 5 meciuri s-au terminat la egalitate. Golaveraj: 62-40 pentru nemti.

Arbitrul partidei va fi polonezul Szymon Marciniak.

Echipe probabile:

Germania: Neuer – Kimmich, Boateng, Hummels, Hector – Khedira, Kroos – Müller, Özil, Götze – Gomez. Antrenor: Joachim Low.

Slovacia: Kozacik – Pekarik, Skrtel, Durica, Hubocab – Mak, Kucka, Pecovsky, Hamsik, Weiss – Duda. Antrenor: Jan Kozak.

Ungaria-Belgia

Partida dintre Ungaria si Belgia inchide a doua zi de optimi de la Euro 2016. Meciul va incepe la ora 22:00, pe Stadium Municipal din Toulouse si va fi arbitrat de centralul sarb Milorad Mažić. Invingatoarea acestui meci va juca in sferturile de finala cu Tara Galilor.

Ungaria a avut un parcurs impresionant in faza grupelor, reusind sa castige Grupa F, cu 5 puncte. Ungaria a debutat cu un succes la Euro 2016, scor 2-0 cu Austria. In urmatoarele doua partide, a remizat, scor 1-1, cu Islanda si scor 3-3, cu Portugalia, oferind cel mai frumos meci din faza grupelor.

Islanda (loc 2, 5 puncte) si Portugalia (loc 3, 3 puncte) sunt celelalte echipe calificate din Grupa F. Portugalia a disputat deja meciul din optimi si s-a calificat in sferturi, dupa ce s-a impus in fata Croatiei, scor 1-0.

Belgia a terminat pe locul 2 in Grupa E, cu 6 puncte. Belgienii nu au inceput bine Campionatul European din Franta, pierzand in fata Italiei, scor 2-0, insa in urmatoarele doua partide, si-au imbunatatit jocul si au reusit doua victorii, cu Irlanda (3-0) si cu Suedia (1-0).

Din Grupa E, s-au mai calificat Italia (loc 1, 6 puncte) si Irlanda (loc 3, 4 puncte).

Pana acum, cele doua reprezentative s-au mai intalnit de 13 ori, fiind 8 victorii pentru Belgia, 3 pentru Ungaria si doua remize. Golaveraj: 28-19 pentru belgieni.

Echipe probabile:

Ungaria: Kiraly – Lang, Juhasz, Guzmics, Korhut – Gera, Pinter – Lovrencsis, Elek, Dzsudzsak – Szalai. Antrenor: Bernd Storck.

Belgia: Courtois – Meunier, Alderweireld, Vermaelen, Vertongen – Nainggolan, Witsel – Carrasco, De Bruyne, Hazard – Lukaku. Antrenor: Marc Wilmots.

* articol publicat inițial pe Hotnews.ro

Renunță Hagi?! „Regele”, copleșit după umilința din Giulești:  „Poate nu o să mai fiu pe bancă”
Liga 1
00:43
Renunță Hagi?!„Regele”, copleșit după umilința din Giulești: „Poate nu o să mai fiu pe bancă”
Citește mai mult
Renunță Hagi?! „Regele”, copleșit după umilința din Giulești: „Poate nu o să mai fiu pe bancă”
Debut de vis în Giulești   VIDEO cu golul : Alex Dobre,  reușită de senzație  la primul meci în tricoul Rapidului
Liga 1
21.10
Debut de vis în Giulești VIDEO cu golul: Alex Dobre, reușită de senzație la primul meci în tricoul Rapidului
Citește mai mult
Debut de vis în Giulești  VIDEO cu golul : Alex Dobre,  reușită de senzație la primul meci în tricoul Rapidului
„Nu am realizat nimic”  Șumudică, cu  picioarele pe pământ  după ce a „demolat” Farul. Ce spune despre derby-ul cu FCSB
Liga 1
00:20
„Nu am realizat nimic” Șumudică, cu picioarele pe pământ după ce a „demolat” Farul. Ce spune despre derby-ul cu FCSB
Citește mai mult
„Nu am realizat nimic”  Șumudică, cu picioarele pe pământ după ce a „demolat” Farul. Ce spune despre derby-ul cu FCSB
Minte Jandarmeria?  Șefii de la stadionul „Arcul de Triumf” susțin că există  imagini video  cu scena în care se aruncă din tribune cu un scaun spre asistent + Ce spune Dinamo
Liga 1
21.10
Minte Jandarmeria? Șefii de la stadionul „Arcul de Triumf” susțin că există imagini video cu scena în care se aruncă din tribune cu un scaun spre asistent + Ce spune Dinamo
Citește mai mult
Minte Jandarmeria?  Șefii de la stadionul „Arcul de Triumf” susțin că există imagini video cu scena în care se aruncă din tribune cu un scaun spre asistent + Ce spune Dinamo
Daniel Pancu, judecat miercuri Stoichiță a anunțat ce se va întâmpla cu  selecționerul U21 , după incidentele de la meciul cu Elveția
Liga 1
21.10
Daniel Pancu, judecat miercuriStoichiță a anunțat ce se va întâmpla cu selecționerul U21, după incidentele de la meciul cu Elveția
Citește mai mult
Daniel Pancu, judecat miercuri Stoichiță a anunțat ce se va întâmpla cu selecționerul U21 , după incidentele de la meciul cu Elveția
Cine e agresorul?  Jandarmeria, răspuns-șoc pentru GOLAZO.ro despre incidentele de la Dinamo - Botoșani: „N-am reușit să aflăm  cine a aruncat cu scaunul  către asistent“
Liga 1
21.10
Cine e agresorul? Jandarmeria, răspuns-șoc pentru GOLAZO.ro despre incidentele de la Dinamo - Botoșani: „N-am reușit să aflăm cine a aruncat cu scaunul către asistent“
Citește mai mult
Cine e agresorul?  Jandarmeria, răspuns-șoc pentru GOLAZO.ro despre incidentele de la Dinamo - Botoșani: „N-am reușit să aflăm  cine a aruncat cu scaunul către asistent“
Proces  Azi, un nou termen în procesul lui  Mario Iorgulescu . E acuzat de ucidere din culpă
Diverse
21.10
Proces Azi, un nou termen în procesul lui Mario Iorgulescu. E acuzat de ucidere din culpă
Citește mai mult
Proces  Azi, un nou termen în procesul lui Mario Iorgulescu . E acuzat de ucidere din culpă
40.000 de bilete vândute  Fanii iau cu asalt Arena Națională la meciul  România - Kosovo , care va stabili cine câștigă grupa în Nations League
Nationala
21.10
40.000 de bilete vândute Fanii iau cu asalt Arena Națională la meciul România - Kosovo, care va stabili cine câștigă grupa în Nations League
Citește mai mult
40.000 de bilete vândute  Fanii iau cu asalt Arena Națională la meciul România - Kosovo , care va stabili cine câștigă grupa în Nations League