​Europa League: Milsami Orhei vs FCSB (de la ora 20:00) și CSU Craiova vs FK Sabail (19:00) - Echipele din România, favorite certe la calificarea în turul II preliminar

​Europa League: Milsami Orhei vs FCSB (de la ora 20:00) și CSU Craiova vs FK Sabail (19:00) - Echipele din România, favorite certe la calificarea în turul II preliminar

​FCSB și CSU Craiova evoluează, joi seară, în manșa retur a primei runde preliminare din Europa League. Echipa antrenată de Bogdan Andone s-a impus cu 2-0 în partida tur, disputată pe teren propriu, împotriva celor de la Milsami și nu ar trebui să întâmpine probleme în deplasarea de la Orhei (Moldova, stadionul are doar 2.539 de locuri). Meciul va începe la ora 20:00. În cealaltă partidă a serii, trupa lui Corneliu Papură va juca împotriva azerilor de la FK Sabail, pe stadionul "Ion Oblemenco". Oltenii au câștigat cu 3-2 partida tur și pornesc drept favoriți la calificare. Partida începe de la ora 19:00.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia
  • Milsami Orhei vs FCSB

Echipe probabile:

Milsami: Chirinciuc - Jardan, Crăciun, Bolohan, Plătică - A. Antoniuc, Rusnac, Onică, Stână - Andronic, Nazar. Antrenor: Veaceslav Rusnac

FCSB: A. Vlad - C.Belu, I. Cristea, Planic, M.Roman - Oaidă, Nedelcu, Fl. Tănase - Man, Hora, Fl. Coman. Antrenor: Bogdan Andone

Absenți: Bălașa, L. Filip (suspendați), Momcilovici, Al. Stan, Pintilii, Moruțan, Gnohere (accidentați)

Meciul va fi arbitrat de o brigadă din Cipru, cu Timotheos Christofi la centru. Acesta va fi ajutat de asistenții Pavlos Georgiou și Marios Kalogirou, în timp ce rezervă va fi Kyriakos Christodoulou.

*Partida va fi transmisă în direct pe ProTV.

*Vezi aici mai multe detalii despre meciul din tur.

Bogdan Andone: "Ne-ar bucura să avem mulți susținători la Orhei"

"E un meci important de calificare. Trebuie să fim capacitați la nivel maxim, să facem un meci bun și să scoatem un rezultat favorabil. Ne-ar bucura să avem mulți susținători la Orhei, ar fi important și pentru jucători să simtă mai mulți suporteri alături de echipă.

Am văzut terenul doar pe niște imagini video. Am înțeles că nu e chiar foarte rău, dar nici cel mai bun. Indiferent însă de starea lui, trebuie să ne adaptăm la condiții și să ne atingem obiectivul calificării. Nu vreau să mă gândesc la o înfrângere. Nu avem voie, nu ne permitem luxul de a nu face un meci bun", a declarat Bogdan Andone, antrenorul echipei FCSB.

Dacă se va califica, FCSB se va duela în turul II preliminar al Europa League cu învingătoarea dintre Alashkert Erevan (Armenia) și Makedonija Gjorce Petrov (Macedonia). În tur, armenii au câștigat, pe teren propriu, cu 3-1.

Cine este Milsami Orhei

Milsami Orhei fost înființată în anul 2005 și are în palmares patru trofee: un titlu de campioană (2015), două Cupe (2012, 2018) și o Supercupă a Moldovei (2012).

Potrivit transfermarkt.com, Milsami Orhei are un lot în valoare totală de 3,5 milioane de euro. Cel mai valoros jucător al echipei este mijlocașul Alexandru Antoniuc (30 de ani), cotat la 400.000 de euro.

Milsami Orhei își dispută meciurile de pe teren propriu pe Complexul Sportiv Raional Orhei, un stadion cu o capacitate de doar 2.539. Antrenorul echipei este Veaceslav Rusnac (43 de ani).

În acest moment, Milsami se află în plin sezon și ocupă locul 3, cu 23 de puncte în 13 meciuri: 6 victorii, 5 remize, două înfrângeri (Golaveraj: 17-9).

  • CSU Craiova vs FK Sabail

Echipele probabile

CSU Craiova: Pigliacelli - Martić, Kelić, Acka, Bancu - A. Ivanov, Mateiu, Qaka - Bărbuţ, M. Roman II, Vătăjelu. Antrenor: Corneliu Papură

Absenți: Koljic (accidentat), Cicâldău (încă în vacanță după EURO)

FK Sabail: Bozhinovski - Abbasov, Yunuszade, Erico, Rahimov - Amirguliyev, Essien, Cociuc - Hamdi, Abbasov, Ramazanov. Antrenor: Aftandil Hajiyev

Absenți: Rybka (accidentat)

Partida va fi arbitrată de o brigadă din Islanda, cu Helgi Mikael Jónasson la centru. Acesta va fi ajutat de asistenții Johann Gudmundsson și Bryngeir Valdimarsson., în timp ce rezervă va fi Ivar Orri Kristjansson.

*Meciul va fi transmis în direct pe DigiSport 1.

*Vezi aici mai multe detalii despre meciul din tur.

Corneliu Papură: "Trebuie să rămânem concentrați pentru a ne califica"

"Ne aşteaptă un meci nu foarte uşor, cu toate că am făcut un meci bun în prima manşă, trebuie să fim foarte atenţi, trebuie să rămânem concentraţi pentru a ne califica. Acesta este singurul obiectiv pentru mâine (n.red. - joi, 18 iulie), calificarea. Dacă gândim că suntem calificaţi, suntem într-o eroare, trebuie să rămânem concentraţi la maximum pentru a ne califica, chiar dacă avem un avantaj de un gol. Putem să privim şi partea plină a paharului, că am marcat de trei ori (n.red. - în Liga I, cu Academica Clinceni, echipă ce a marcat două goluri Craiovei), dar ar fi foarte bine să evităm golurile pe care le-am primit.

Am încasat goluri pe faze fixe şi puteau fi uşor evitate. Am lucrat şi lucrăm pentru acest aspect, sperăm ca la meciurile viitoare să nu mai facem erori la fazele fixe ale adversarului. Cu Sabail, trebuie să ne concentrăm pe jucătorii lor de atac, când suntem pe faza de apărare, nu trebuie neapărat să ne concentrăm pe un anumit jucător. Trebuie să dăm atenţie tuturor jucătorilor echipei adverse. Ne putem califica dacă facem abstracţie de manşa tur.

În afară de jucătorii care au lipsit la meciul cu Clinceni, Baicu şi Mihăilă, s-au mai adăugat încă doi. Nu este uşor pentru că îţi doreşti tot timpul să ai o formulă de echipă apropiată. La meciul cu Clinceni am avut debutanţi, jucători nou-veniţi şi nu este uşor să ai relaţii bune de joc, dar cred că avem în lot jucători buni şi se vor acomoda şi nu se va simţi lipsa vreunui jucător. Cei care intră pot fi mai buni decât cei care au început. Cicâldău se antrenează cu echipa şi este dornic să joace, este în lotul nostru pentru jocul de mâine", a declarat Papură, într-o conferinţă de presă.

Dacă trece de FK Sabail, CSU Craiova se va duela în turul II preliminar al Europa League cu învingătoarea dintre Honved Budapesta (Ungaria) și Zalgiris Vilnius (Lituania). În tur, ungurii s-au impus, pe teren propriu, cu 3-1.

Cine este FK Sabail

FK Sabail a fost fondată în urmă cu trei ani și evoluează în prima ligă din Azerbaidjan din 2017. Echipa nu are niciun trofeu în palmares.

Adversara oltenilor are un lot în valoare de 7,7 milioane de euro, potrivit transfermarkt.com.

În sezonul trecut, FK Sabail a terminat pe locul 3, cu 41 de puncte în 28 de meciuri: 12 victorii, 5 remize, 11 înfrângeri (Golaveraj: 34-37). Antrenorul formației este Aftandil Hadzhiyev (37 de ani).

FK Sabail își desfășoară meciurile de pe teren propriu pe ASCO Arena din Baku. Stadionul are o capacitate de 5.000 de locuri.

* articol publicat inițial pe Hotnews.ro

„Nu este omor”   Motivarea Instanței care a anulat condamnarea lui  Mario Iorgulescu  la 13 ani de închisoare
Diverse
09:50
„Nu este omor” Motivarea Instanței care a anulat condamnarea lui Mario Iorgulescu la 13 ani de închisoare
Citește mai mult
„Nu este omor”  Motivarea Instanței care a anulat condamnarea lui Mario Iorgulescu la 13 ani de închisoare
Rațiu, fulgerul lui Rayo  AS despre internaționalul român: „E o  piesă-cheie , pe radarul cluburilor din Premier, Bundesliga și Serie A”
Stranieri
10:08
Rațiu, fulgerul lui Rayo AS despre internaționalul român: „E o piesă-cheie, pe radarul cluburilor din Premier, Bundesliga și Serie A”
Citește mai mult
Rațiu, fulgerul lui Rayo  AS despre internaționalul român: „E o piesă-cheie , pe radarul cluburilor din Premier, Bundesliga și Serie A”
David Raya, eroul serii   Dublă paradă istorică în remiza cu Atalanta din  Liga Campionilor : „Incredibil”
Liga Campionilor
09:36
David Raya, eroul serii Dublă paradă istorică în remiza cu Atalanta din Liga Campionilor: „Incredibil”
Citește mai mult
David Raya, eroul serii   Dublă paradă istorică în remiza cu Atalanta din  Liga Campionilor : „Incredibil”
CHAMPIONS LEAGUE  S-a terminat etapa #1: Barcelona ia cel mai rapid  „roșu”  din istorie și pierde cu Monaco! Brest, prestație memorabilă
Liga Campionilor
19.09
CHAMPIONS LEAGUE S-a terminat etapa #1: Barcelona ia cel mai rapid „roșu” din istorie și pierde cu Monaco! Brest, prestație memorabilă
Citește mai mult
CHAMPIONS LEAGUE  S-a terminat etapa #1: Barcelona ia cel mai rapid  „roșu” din istorie și pierde cu Monaco! Brest, prestație memorabilă