FCSB vs Mlada Boleslav 0-0 / Panțîru a ratat o ocazie imensă - Calificarea se decide în Cehia

FCSB vs Mlada Boleslav 0-0 / Panțîru a ratat o ocazie imensă - Calificarea se decide în Cehia

FCSB a reușit doar un rezultat de egalitate pe teren propriu cu Mlada Boleslav, scor 0-0, în prima manșă a turului trei preliminar al Europa League. După un joc anost în prima repriză și fără niciun șut pe poartă, FCSB a reușit ușor-ușor să își revină în partea a doua, trecându-și în cont ocazii importante în ultimele 30 de minute. Florinel Coman a fost cel mai bun jucător de pe teren al vicecampioanei României, a tras din toate pozițiile posibile, dar fără rezultat pe tabelă. Panţîru a ratat cea mai mare ocazie a meciului, în minutul 83, când șutul său de la zece metri a lovit bara transversală.

FCSB vs Mlada BoleslavFoto: Facebook/ FCSB

Partida retur va avea loc joia viitoare, în Cehia, de la ora 20:00.

Florinel Coman: "Puteam fără probleme să câştigăm. Avem şanse foarte mari, aşa am simţit în teren"

“Cred că puteam fără probleme să câştigăm acest meci, n-am fost lucizi în ultimii 20 de metri. Am avut situaţii foarte bune şi nu am reuşit să marchez. Avem şanse foarte mari, aşa am simţit în teren. Mergem încrezători. A fost un meci bun. Am avut foarte multe ocazii, din păcate nu am reuşit să marcăm”, a spus Coman la ProX, conform News.ro.

El a precizat că Mircea Lucescu a încurajat echipa în vestiar: “Mircea Lucescu ne-a încurajat, ne-a spus că suntem puternici, că este o perioadă grea, dar împreună putem trece peste”.

“Nu trebuie să cădem şi mai rău. Trebuie să ne trezim şi să câştigăm meciul din campionat. Avem antrenor şi doar este perioada aceasta neagră pentru noi. Mihai Stoica a fost mereu aproape de noi, sperăm că se va întoarce cât de curând”, a mai afirmat Coman.

Vergil Andronache: "Meritam victoria. Îmi doresc din tot sufletul să rămân la FCSB"

“Cred că meritam victoria. Prima repriză a fost echilibrată, dar a doua am controlat-o total, am avut situaţii de gol. Ne-am propus să nu luăm gol, am reuşit asta, din păcate nu am marcat. Şansele sunt 50-50. Un atu este că nu am primit gol şi mergem cu încredere că vom câştiga. (…) Dacă cumva am deranjat pe cineva îmi cer scuze pentru asta, dar m-am gândit doar la echipă, am vrut să transmit un mesaj echipei, că au un antrenor pe care se pot baza. După ce am gândit lucrurile la rece am înţeles că am exagerat. Îmi doresc din tot sufletul să rămân la FCSB, indiferent dacă voi fi antrenor principal sau antrenor secund”, a spus Andronache la ProX, potrivit News.ro.

În ceea ce îl priveşte pe Mircea Lucescu, Vergil Andronache a declarat că acesta a ţinut un scurt discurs motivaţional în faţa echipei: “A vorbit foarte scurt cu noi. Un discurs motivaţional. Le-a spus băieţilor să joace cu determinare”.

Au evoluat echipele:

FCSB: Vlad – Creţu, Planic, L. Filip (Panţîru ’32), Soiledis – Ov. Popescu (Moutinho ’46), I. Cristea, Oaidă – Vînă, Tănase (Gikiewicz ’80), Fl. Coman. Antrenor: Vergil Andronache

Mlada Boleslav: Seda - Krapka, Takacs, Pudil, M. Tulio - Bucha, Matejovsky (Budinsky ’74), Hubinek, Ladra (Fulnek ’65) - Komlicenko, Mesanovic (Auer ’87). Antrenor: Jozef Weber

Cartonaşe galbene: Popescu ’16, Oaidă ’54, Coman ‘90+1, Moutinho '90+4 / Matejovsky ’28, Komlicenko ’47, Mesanovic ‘56

Final de meci. FCSB - Mlada Boleslav 0-0.

90+4' Încă un șut al lui Florinel Coman, de la marginea careului. Mingea este respinsă în corner de defensiva celor de la Mlada. Același Coman execută lovitura de la colț, dar fundașii formației cehe își fac din nou datoria.

90+1' Gikiewicz se înalță în careu și trimite cu capul, dar Seda reține fără probleme.

83' Ocazie uriașă ratată de FCSB! Același Coman șutează din interiorul careului, dar Seda intervine din nou. Mingea respinsă ajunge la Gikiewicz care întoarce cu călcâiul la Coman, acesta îl vede liber pe Panțîru la 10 metri, însă șutul cu dreptul al acestuia șterge bara transversală.

78' Ocazie pentru FCSB! Panțîru avansează pe partea stângă și îi centrează lui Coman, dar șutul acestuia din câțiva metri este respins de Seda.

71' Florinel Coman încearcă toate soluțiile posibile, însă mingea nu vrea să între în poartă. În primă fază, atacantul a tras de la distanță, dar pe lângă poartă. Apoi, la următoarea acțiune, a șutat cu latul, din interiorul careului, însă nici de această dată nu a trimis pe spațiul porții.

67' FCSB execută o lovitură de la colț, mingea este deviată și ajunge până la Coman. Atacantul reia cu un voleu, însă balonul este respins din nou în corner.

66' Acțiune bună a celor de la FCSB! Coman pătrunde în careu și centrează, însă mingea trece printre Tănase și Moutinho.

63' Coman cere penalty pentru un presupus henț comis de Krapka, însă arbitrul elvețian nu acordă nimic.

60' Mlada Boleslav își trece în cont o nouă ocazie. Ladra șutează din interiorul careului, iar mingea trece extrem de aproape de bara din dreapta lui Vlad. La faza imediat următoare a venit și replica celor de la FCSB, prin Moutinho. Șutul portughezului de la marginea careului de 16 metri a fost boxat de Seda.

51' Ionuț Vină trimite cu stângul la colțul scurt, Seda plonjează și respinge în corner.

46' A început repriza secundă. A două schimbare la FCSB: a ieșit Ovidiu Popescu, a intrat Thierry Moutinho.

S-a terminat prima repriză. FCSB - Mlada Boleslav 0-0. Vicecampioana României nu a avut niciun șut pe poartă în primele 45 de minute.

45+1' Florinel Coman intră în careu și întoarce pentru Vină, însă acesta se încurcă în minge și ratează șansa unui șut dintr-o poziție foarte bună.

40' Ocazie pentru Mlada Boleslav! Mesanovic centrează perfect în fața porții pentru Bucha, acesta șterge mingea cu capul, iar balonul se duce milimetric pe lângă poarta lui Vlad.

37' Acțiune excelentă a celor de la FCSB, pasele s-au legat foarte bine, Crețu a centrat în careu, însă defensiva cehilor a fost la post.

35' Vergil Andronache se agită la marginea terenului și pare să îi întrebe pe jucătorii săi "Ce e așa de greu". Panțîru și Soiledis nu înțelegeau cum să se așeze în teren, după ieșirea lui Filip.

33' FCSB, fruntașă la capitolul accidentări. Filip nu mai poate continua partida și este înlocuit cu Panțîru.

28' Matejovsky are o intrare cu piciorul sus asupra lui Filip și este avertizat cu cartonaș galben.

25' Pasă în diagonală a lui Vînă pentru Florinel Coman. Atacantul intră în careu, driblează un adversar și pasează pentru Florin Tănase. Acesta se prăbușește în careu și cere lovitură de la 11 metri. Arbitrul nu acordă nimic.

16' Ovidiu Popescu are o intrare dură asupra lui Komlichenko la mijlocul terenului și vede cartonașul galben. Mijlocașul a scăpat ieftin doar cu un galben.

15' FCSB pleacă pe contraatac, Crețu sprintează în flancul drept, centrează în careu pentru Florin Tănase, însă atacantul comite fault în atac.

10' Debut echilibrat de partida, fără nicio ocazie importantă. Cehii reușesc însă să ajungă cu lejeritate în preajma careului roș-albaștrilor.

1' A început partida de la Giurgiu. Oaspeții au avut lovitura de start.

Mircea Lucescu se află la tribuna oficială, alături de Valeriu Argăseală.

FCSB speră să oprească seria înfrângerilor (trei consecutive) în fața celor de la Mlada Boleslav, în prima manșă a turului trei preliminar al Europa League. Partida se dispută pe stadionul Marin Anastasovici din Giurgiu, de la ora 21:30, putând fi urmărită în direct pe ProTv.

Echipele de start:

FCSB: Vlad - Crețu, Planic, Filip, Soiledis - Ov. Popescu, I. Cristea, Vînă - Oaidă, Fl. Coman, Fl. Tănase

Rezerve: Bălgrădean, Panțîru, Moutinho, Salomao, Perianu, Gikiewicz, Belu

Antrenor: Vergil Andronache

Mlada Boleslav: Seda - Krapka, Takacs, Pudil, Tulio - Bucha, Matejovsky, Hubinek, Ladra - Komlichenko, Mesanovic

Rezerve: Stejskal, Wagner, Fulnek, Auer, Budinsky, Pech, Klima

Antrenor: Jozef Weber

Partida vicecampioanei României cu Mlada Boleslav (Cehia) va fi arbitrată de Adrien Jacobettet (Elveţia), care va fi ajutat la linii de Vital Jobin (Elveţia) şi Jonas Erni (Elveţia). Al patrulea oficial a fost desemnat Fedayi San (Elveţia).

Dacă va trece de Mlada, FCSB va juca împotriva învingătoarei duelului dintre Ventspils (Letonia) - Vitória Guimaraes (Portugalia), pe 22 și 29 august.

* articol publicat inițial pe Hotnews.ro

„Nu este omor”   Motivarea Instanței care a anulat condamnarea lui  Mario Iorgulescu  la 13 ani de închisoare
Diverse
09:50
„Nu este omor” Motivarea Instanței care a anulat condamnarea lui Mario Iorgulescu la 13 ani de închisoare
Citește mai mult
„Nu este omor”  Motivarea Instanței care a anulat condamnarea lui Mario Iorgulescu la 13 ani de închisoare
Rațiu, fulgerul lui Rayo  AS despre internaționalul român: „E o  piesă-cheie , pe radarul cluburilor din Premier, Bundesliga și Serie A”
Stranieri
10:08
Rațiu, fulgerul lui Rayo AS despre internaționalul român: „E o piesă-cheie, pe radarul cluburilor din Premier, Bundesliga și Serie A”
Citește mai mult
Rațiu, fulgerul lui Rayo  AS despre internaționalul român: „E o piesă-cheie , pe radarul cluburilor din Premier, Bundesliga și Serie A”
David Raya, eroul serii   Dublă paradă istorică în remiza cu Atalanta din  Liga Campionilor : „Incredibil”
Liga Campionilor
09:36
David Raya, eroul serii Dublă paradă istorică în remiza cu Atalanta din Liga Campionilor: „Incredibil”
Citește mai mult
David Raya, eroul serii   Dublă paradă istorică în remiza cu Atalanta din  Liga Campionilor : „Incredibil”
CHAMPIONS LEAGUE  S-a terminat etapa #1: Barcelona ia cel mai rapid  „roșu”  din istorie și pierde cu Monaco! Brest, prestație memorabilă
Liga Campionilor
19.09
CHAMPIONS LEAGUE S-a terminat etapa #1: Barcelona ia cel mai rapid „roșu” din istorie și pierde cu Monaco! Brest, prestație memorabilă
Citește mai mult
CHAMPIONS LEAGUE  S-a terminat etapa #1: Barcelona ia cel mai rapid  „roșu” din istorie și pierde cu Monaco! Brest, prestație memorabilă