Formula 1: Carlos Sainz Jr. îl va înlocui pe Fernando Alonso în echipa McLaren din sezonul viitor

Formula 1: Carlos Sainz Jr. îl va înlocui pe Fernando Alonso în echipa McLaren din sezonul viitor

Spaniolul Carlos Sainz Jr. va concura din sezonul viitor al Formulei 1 pentru echipa McLaren, înlocuindu-l astfel pe conaţionalul său Fernando Alonso, care a anunțat că va pune capăt carierei la sfârșitul actualului sezon competiţional.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Carlos, 23 de ani, din Madrid, Spania, a semnat un contract pe mai mulţi ani cu echipa, înlocuindu-l pe Fernando Alonso. Când se va alătura echipei, ca pilot McLaren, în 2019, va fi al cincilea sezon în Formula 1 pentru Carlos. În prezent el ocupă locul 11 în clasamentul piloţilor, cu 30 de puncte", se arată pe site-ul mclaren.com, potrivit News.ro

"Sunt fan McLaren de când mă ştiu. Este un nume important, cu o istorie incredibilă, şi lista pliloţilor care au concurat pentru McLaren de-a lungul anilor cuprinde eroi ai Formulei 1. Evident, Fernando este unul dintre ei, astfel că este ceva special faptul că îi voi lua locul ca parte a următoarei generaţii de piloţi spanioli ai McLaren", a declarat Carlos Sainz.

Carlos Sainz este în prezent pilot Renault, alături de Nico Hulkenberg. La Renault va concura, din 2019, Daniel Ricciardo.

Fernando Alonso (37 de ani), pilotul echipei McLaren-Renault şi dublu campion mondial (2005 şi 2006 cu Renault), a anunţat, marţi, că se retrage din Formula 1 la finalul acestui sezon. După o carieră de 17 ani, spaniolul îşi va lua rămas bun de la circuit în 25 noiembrie, la Yas Marina (Abu Dhabi).

Alonso a debutat în Formula 1 în anul 2001, la volanul unui Minardi la Marele Premiu al Australiei. În 2003 a obținut prima sa victorie, în Ungaria, iar ultima datează din 2013, la Grand Prix-ul Spaniei, la volanul unui monopost Ferrari.

În timpul carierei sale remarcabile, Alonso a câştigat 32 de curse, a plecat de 22 de ori din pole position și s-a clasat de 97 de ori pe podium. Până acum, spaniolul a luat startul în 302 Grand Prix-uri, aflându-se pe locul patru la acest capitol în istoria competiției.

Fernando Alonso are în palmares două titluri mondiale, în 2005 şi 2006, ambele cu Renault.

* articol publicat inițial pe Hotnews.ro

Champions League  13 goluri în a doua seară de Ligă.  FCSB, menționată  de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Liga Campionilor
18.09
Champions League 13 goluri în a doua seară de Ligă. FCSB, menționată de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Citește mai mult
Champions League  13 goluri în a doua seară de Ligă. FCSB, menționată de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1  Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva  banilor publici : Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Liga 1
18.09
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1 Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva banilor publici: Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Citește mai mult
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1  Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva banilor publici : Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Ținte noi    Dinamo  încearcă două transferuri de calibru!
Liga 1
18.09
Ținte noi Dinamo încearcă două transferuri de calibru!
Citește mai mult
Ținte noi  Dinamo încearcă două transferuri de calibru!
Tătărușanu în tricoul lui FCSB  Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în  Ghencea ”
Liga 1
18.09
Tătărușanu în tricoul lui FCSB Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în Ghencea
Citește mai mult
Tătărușanu în tricoul lui FCSB  Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în Ghencea ”