Sacrificiu  Și-a  amputat  o parte din deget pentru a nu rata Jocurile Olimpice!
Matthew Dawson și-a amputat o parte din degetul inelar, pentru a fi sigur că va participa la Jocurile Olimpice de la Paris

Sacrificiu Și-a amputat o parte din deget pentru a nu rata Jocurile Olimpice!

  • Matthew Dawson (30 de ani) și-a amputat o parte din degetul inelar, pentru a fi sigur că nu ratează Jocurile Olimpice, unde va participa alături de echipa de hochei pe iarbă a Australiei.

Matthew Dawson a luat decizia dificilă de a renunța la o parte din deget, pentru a fi sigur că se va putea recupera înaintea startului Jocurilor Olimpice de la Paris, care se vor disputa în perioada 26 iulie - 11 august, informează The West.

„Am luat o decizie în cunoștință de cauză cu chirurgul plastician la acea vreme, nu doar pentru a juca la Paris, ci și pentru viața mea de după Jocuri”, a spus australianul pentru 7NEWS, în timp ce echipa pleca din Perth în Franța.

Dacă nu ar fi renunțat la o parte din deget, Dawson ar fi trebuit să stea cu mâna în ghips și nu ar fi putut concura la Paris. Acesta a lăsat să se înțeleagă că erau șanse să aibă probleme de sănătate și în viitor din cauza accidentării.

Un jucător australian de hochei pe iarbă și-a amputat degetul pentru a juca la JO

„Cea mai bună opțiune a fost să-mi amputez vârful degetului. Este o mică schimbare în acest moment și o provocare interesantă, cred”, a completat Dawson.

El a precizat că alți oameni trăiesc fără părți mai mari din corpurile lor fără nicio problemă, iar el este norocos că a trebuit să renunțe doar la o parte mică din deget.

„Cred că ar fi fost o discuție diferită, mai grea dacă ar fi trebuit amputat puțin mai mult.

Nu am avut prea mult timp să iau decizia. Luasem hotărârea, apoi mi-am sunat soția și mi-a spus: «Nu vreau să iei o decizie nesăbuită», dar aveam toate informațiile necesare pentru a lua decizia nu doar pentru Paris”, a conchis Dawson.

Nu este prima dată când cariera lui Dawson este afectată de accidentări extreme, după ce aproape și-a pierdut un ochi în urma unei lovituri de crosă, în urmă cu șase ani.

Australia face parte din grupa B a competiției de hochei pe iarbă de la Paris, urmând să întâlnească Belgia, India, Argentina, Noua Zeelandă și Irlanda.

Din grupa A, fac parte Olanda, Germania, Marea Britanie, Spania, Franța și Africa de Sud.

Principalele favorite ale competiției masculine sunt Belgia, Australia, Germania, India, Argentina și Olanda.

Champions League  13 goluri în a doua seară de Ligă.  FCSB, menționată  de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Liga Campionilor
18.09
Champions League 13 goluri în a doua seară de Ligă. FCSB, menționată de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Citește mai mult
Champions League  13 goluri în a doua seară de Ligă. FCSB, menționată de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1  Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva  banilor publici : Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Liga 1
18.09
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1 Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva banilor publici: Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Citește mai mult
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1  Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva banilor publici : Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Ținte noi    Dinamo  încearcă două transferuri de calibru!
Liga 1
18.09
Ținte noi Dinamo încearcă două transferuri de calibru!
Citește mai mult
Ținte noi  Dinamo încearcă două transferuri de calibru!
Tătărușanu în tricoul lui FCSB  Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în  Ghencea ”
Liga 1
18.09
Tătărușanu în tricoul lui FCSB Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în Ghencea
Citește mai mult
Tătărușanu în tricoul lui FCSB  Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în Ghencea ”