John McEnroe și cel mai frumos meci de tenis pe care l-a văzut vreodată

John McEnroe și cel mai frumos meci de tenis pe care l-a văzut vreodată

​A impresionat prin tenisul său, dar a și stârnit multe controverse prin agresivitatea pe care o arăta față de arbitri. John McEnroe este una dintre figurile emblematice ale tenisului mondial, un fost campion care știe cu siguranță care este cel mai frumos meci din sportul alb pe care l-a văzut vreodată (și nu, nu este din perioada în care împărțea o mare rivalitate cu Bjorn Borg).

Cel mai frumos meci dupa parerea lui John McEnroeFoto: Captura YouTube

Pentru mulți, cel mai frumos meci din istorie (dacă poate exista cu adevărat așa ceva) este finala de la Wimbledon din 1980, cea în care Bjorn Borg și John McEnroe au dus tenisul la nivel de artă. Meciul a beneficiat și de suportul unei transmisii tv, așa că a putut fi urmărit și de generațiile mai tinere.

Cu toate că a luat parte la meciuri memorabile, John McEnroe este sigur, cel puțin în ceea ce-l privește, care a fost cea mai frumoasă partidă de tenis pe care a văzut-o.

Fostului campion american îi vine în minte imediat un meci pe care îl consideră cel mai frumos pe care l-a văzut vreodată. Este vorba despre finala de la Wimbledon din 2008, atunci când Roger Federer și Rafael Nadal s-au luptat preț de patru ore și 48 de minute. A fost o finală epică pe iarba de la All England Club care s-a decis după cinci seturi și 9-7 pentru iberic în decisiv.

"A fost cel mai bun meci la care am asistat vreodată în ceea ce privește calitatea generală, emoția, imprevizibilitatea și modul în care s-a încheiat", a precizat John McEnroe.

"Mulțumesc lui Dumnezeu pentru jocul pe care ni-l oferă (n.r. Federer și Nadal), că sunt încă acolo (n.r. pe teren) și că au în continuare foame de victorii. Nu ne rămâne decât să ne bucurăm în continuare de amândoi preț de câțiva ani" - John McEnroe.

În ceea ce privește prezentul, Roger Federer, Rafael Nadal și Novak Djokovic au confirmat deja că vor lua parte la Australian Open (20 ianuarie - 2 februarie), primul Grand Slam al sezonului 2020 din tenisul mondial.

Despre John McEnroe:

S-a născut pe 16 februarie 1959, la Wiesbaden, Germania, iar reședința o are la New York. A ajuns pe numărul unu mondial la data de 3 martie 1980, iar de-a lungul carierei a câștigat 77 de titluri ATP.

Dintre acestea, 7 au fost de Grand Slam. S-a impus de trei ori la Wimbledon (1981, 1983, 1984) și de patru ori la US Open (1979, 1980, 1981, 1984). A mai jucat o finală la Roland Garros (1984) și un sfert de finală la Australian Open (1983).

A rămas în istorie pentru rivalitatea incredibilă pe care a avut-o cu Bjorn Borg. Scorul în meciurile directe a fost 7-7.

Aici poți vedea un rezumat al finalei de la Wimbledon din 1980 dintre Bjorn Borg și John McEnroe:

Cele mai frumoase lovituri din finala Federer vs Nadal (Wimbledon, 2008):

Amplu rezumat al finalei de la Wimbledon din 2008 (Federer vs Nadal):

* articol publicat inițial pe Hotnews.ro

L-au blocat în România!   Dedesubturile recursului  depus de americani pentru medalia de bronz a Anei Bărbosu: „Aici este hiba”
Jocurile Olimpice
00:13
L-au blocat în România! Dedesubturile recursului depus de americani pentru medalia de bronz a Anei Bărbosu: „Aici este hiba”
Citește mai mult
L-au blocat în România!  Dedesubturile recursului depus de americani pentru medalia de bronz a Anei Bărbosu: „Aici este hiba”
Champions League  Superduel pe San Siro,  11 goluri  în meciul lui Bayern + Mbappe & Endrick, primele reușite în UCL pentru Real Madrid
Liga Campionilor
17.09
Champions League Superduel pe San Siro, 11 goluri în meciul lui Bayern + Mbappe & Endrick, primele reușite în UCL pentru Real Madrid
Citește mai mult
Champions League  Superduel pe San Siro, 11 goluri în meciul lui Bayern + Mbappe & Endrick, primele reușite în UCL pentru Real Madrid
„Joacă pe două posturi”  Căpitanul unei echipe din Liga 1, propus de Mircea Lucescu în Serie A
Nationala
17.09
„Joacă pe două posturi” Căpitanul unei echipe din Liga 1, propus de Mircea Lucescu în Serie A
Citește mai mult
„Joacă pe două posturi”  Căpitanul unei echipe din Liga 1, propus de Mircea Lucescu în Serie A
Descindere în forță   Poliția a arestat un ultras chiar la  pauza meciului !
Campionate
17.09
Descindere în forță Poliția a arestat un ultras chiar la pauza meciului!
Citește mai mult
Descindere în forță  Poliția a arestat un ultras chiar la pauza meciului !