„Magia Euro 2024” Lahm, cucerit de  România : „Trebuie să le urmăm exemplul”
Suporterii României, la Euro 2024 / Foto: Imago

„Magia Euro 2024”Lahm, cucerit de România: „Trebuie să le urmăm exemplul”

  • Fostul mare internațional neamț Philipp Lahm (40 de ani) a fost impresionat de suporterii echipei naționale a României prezenți în Germania, la Euro 2024.
  • Philipp Lahm este directorul turneului final european din acest an

Fostul fundaș dreapta Philipp Lahm a scris un editorial pentru nemții de la „Zeit Online”, împreună cu Oliver Fritsch, preluat, apoi, și de publicația britanică „The Guardian”.

Philipp Lahm, cucerit de suporterii României la Euro 2024

Fostul jucător al celor de la Bayern Munchen și-a exprimat cele mai recente gânduri și trăiri experimentate cu ocazia Euro 2024, acolo unde implicarea sa a fost una intensă.

Printre altele, Lahm a așternut o mulțime de cuvinte frumoase despre suporterii echipei naționale a României, pe care îi consideră demni de urmat pentru că și-au câștigat respectul total prin devotamentul și fairplay-ul arătate în Germania.

România a capturat magia Euro 2024: acum, trebuie să le urmăm exemplu”, a titrat „The Guardian”, decupând fragmente din povestea lui Lahm.

Nu ai putea să-ți dorești oaspeți mai buni decât românii. Mai întâi și-au făcut curățenie în vestiar, apoi au lăsat o scrisoare:

«Plecăm din Germania cu sentimentul că am dat totul pentru România și suntem recunoscători pentru tot ce am trăit aici. Suntem foarte fericiți că Germania a fost scena. Fiecare meci, fiecare emoție, fiecare experiență ne-au unit și ne-au făcut să simțim magia fotbalului. A fost o onoare să facem parte din marea familie a fotbalului european»”.

Lahm: „S-au impus țări care au format o unitate cu fanii”

De asemenea, Philipp Lahm a salutat faptul că anumite echipe prezente la turneul final, printre care și România, au reușit performanțe notabile printr-o unitate totală, exemplară, chiar dacă nu au avut posibilitățile marilor națiuni.

„Am văzut meciuri palpitante. Țări care nu au cele mai bune condiții au fost capabile să se prezinte și să se impună pentru că au format o unitate cu fanii lor.

România a trecut de grupe pentru prima dată de la cele mai bune vremuri ale lor cu unicul Gheorghe Hagi, cu mai bine de două decenii în urmă”, a completat Philipp Lahm.

„Românii au făcut o atmosferă gigantică la Munchen”

România a disputat două partide pe Stadionul „Allianz Arena” din Munchen - cu Ucraina (3-0) și Olanda (0-3), în orașul natal al lui Philipp Lahm, iar suporterii au făcut un spectacol impresionant, mult peste așteptările lui Lahm.

„Multe lucruri sunt exprimate prin fotbal. Ce se întâmplă în arenă și pe drumul către stadion are un rol în societățile noastre. O parte din sport este despre exprimarea emoțiilor.

Comunități uriașe din toate cele 24 de țări participante și-au sărbătorit echipele exuberant în Germania, defilând fericiți și îmbrăcați festiv prin centrele orașelor. România a jucat de două ori în orașul meu natal, München, și atmosfera a fost gigantică”.

în finală! David Popovici va lupta pentru  o medalie  la 100m liber: „Încă nu am terminat ce aveam de făcut aici”
Jocurile Olimpice
30.07
în finală!David Popovici va lupta pentru o medalie la 100m liber: „Încă nu am terminat ce aveam de făcut aici”
Citește mai mult
în finală! David Popovici va lupta pentru o medalie la 100m liber: „Încă nu am terminat ce aveam de făcut aici”
Cine sunt rivalii lui David Brett Hawke, ex-antrenorul marelui campion olimpic Cesar Cielo,  analizează adversarii  lui Popovici din finala 100m liber
Jocurile Olimpice
30.07
Cine sunt rivalii lui DavidBrett Hawke, ex-antrenorul marelui campion olimpic Cesar Cielo, analizează adversarii lui Popovici din finala 100m liber
Citește mai mult
Cine sunt rivalii lui David Brett Hawke, ex-antrenorul marelui campion olimpic Cesar Cielo, analizează adversarii lui Popovici din finala 100m liber
Rezolvat FCSB a anunțat noul acord: „Îi dau  20.000 de euro  pe lună” + sursele GOLAZO.ro: „Mai lipsește semnătura”
Liga 1
30.07
RezolvatFCSB a anunțat noul acord: „Îi dau 20.000 de euro pe lună” + sursele GOLAZO.ro: „Mai lipsește semnătura”
Citește mai mult
Rezolvat FCSB a anunțat noul acord: „Îi dau 20.000 de euro pe lună” + sursele GOLAZO.ro: „Mai lipsește semnătura”
Negocieri  Dinamo  încearcă să dea marea lovitură: un atacant cu meciuri în grupele Ligii Campionilor
Liga 1
30.07
NegocieriDinamo încearcă să dea marea lovitură: un atacant cu meciuri în grupele Ligii Campionilor
Citește mai mult
Negocieri Dinamo încearcă să dea marea lovitură: un atacant cu meciuri în grupele Ligii Campionilor