Liga 1: FCSB vs Dinamo 3-3 / Spectacol în primul derby al sezonului - "Câinii" au salvat un punct pe final de meci

Liga 1: FCSB vs Dinamo 3-3 / Spectacol în primul derby al sezonului - "Câinii" au salvat un punct pe final de meci

Arena Națională a fost gazda uneia dintre cele mai spectaculoase partide disputate de FCSB și Dinamo în ultimii ani. Cele două rivale au încheiat la egalitate, scor 3-3, și și-au împărțit punctele după primul derby al noului sezon din Liga 1. Vicecampioana României a condus de trei ori, dar elevii lui Florin Bratu au avut puterea să revină de fiecare dată și să evite înfrângerea. Mihai Popescu a salvat un punct pentru dinamoviști, grație unui gol marcat în minutul 89.

HotNews.roFoto: Hotnews

Pentru FCSB au marcat Gnohere 10' și Florinel Coman 55', 68', în timp ce golurile oaspeților au fost semnate de Axente 45+1, Nistor 61' și Mihai Popescu 89'.

FCSB rămâne fără victorie după primele două etape din Liga 1 și cu un singur punct. De partea cealaltă, Dinamo a acumulat patru puncte.

Ce au spus cei doi antrenori:

Nicolae Dică: "Sunt dezamăgit de acest start, îmi doream mai multe puncte"

"Sunt supărat, pentru că a fost un meci pe care l-am avut în mână. Am condus de trei ori şi ultima oară am luat gol în minutul 89. Am suferit anul trecut la acest capitol, suferim şi acum. Păcat, pentru că am avut o atitudine bună, ne-am creat şi multe ocazii de a marca pe lângă cele trei goluri. Dinamo, ca orice echipă, în derby se motivează şi dă totul pentru a ne încurca", a spus Nicolae Dică, la sfârşitul partidei.

"Sunt dezamăgit de acest start, îmi doream mai multe puncte. Nu am reuşit, dar trebuie să luăm lucrurile bune făcute, pentru că peste patru zile ne aşteaptă un nou meci în Europa", a spus antrenorul roş-albaştrilor.

"Nu se pune problema de lipsă de omogenitate. Am adus doar doi jucători în acest sezon, aşa că nu e vorba de aşa ceva. Dar ne-a lipsit Pintilii, fără el nu avem busolă", a explicat Dică, potrivit Digi Sport.

Florin Bratu: "Am reuşit să ţinem pasul cu o echipă atât de puternică"

"A fost un meci cum de mult nu s-a mai văzut într-un derby. Am revenit de trei ori şi i-am felicitat pe jucători pentru caracterul lor. Le-am zis că din acest meci se poate naşte o echipă. E dificil de pe margine, dar e provocator. FCSB e o echipă mare, cu jucători foarte buni şi investiţii mari făcute. De aceea sunt mândru de fotbaliştii mei. Fără investiţii, am reuşit să ţinem pasul cu o echipă atât de puternică", a spus Bratu, la final.

"Dacă nu se făceau greşeli, nu mai vedeam atâtea goluri. Sunt chestii pe care trebuie să le remediem. Dar să nu uităm că am jucat în deplasare azi. Şi am reuşit să reintrăm în joc de fiecare dată. Se pare că ce lucrez cu ei din punct de vedere mental funcţionează", a mai spus antrenorul dinamovist.

Mihai Popescu: "Am arătat că anul trecut nu trebuia să jucăm în play-out"

"Se putea mai mult, dar este ok şi un punct. Am exersat la antrenamente cornerele, i-am studiat pe cei de la FCSB, a fost una dintre schemele noastre, mă bucur că am marcat şi am egalat. Am stat prost la faze fixe, am primit două goluri, trebuie să ne îmbunătăim şi la acest capitol. Nu e o revanşă, acesta este fotbalul, am jucat pe contre, eu zic că a fost un meci frumos, mă bucur că am marcat, cum şi ei s-au bucrat atunci când au marcat şi au egalat (n.r. - în returul campionatului trecut). Ăsta este fotbalul şi trebuie să ne bucurăm de el.

FCSB e o echipă bună, care a investit alături de CFR, au investit cel mai mult în campionatul ăsta, dar se pare că ne-am ridicat la nivelul lor, chiar dacă ei nu se aşteptau la lucrul ăsta şi mă bucur că s-a terminat aşa. Am jucat în play-out, ne-am motivat mult mai mult şi am arătat că nu trebuia să jucăm acolo. Nu eram de play-out şi am demonstrat asta pe teren, O să luăm fiecare meci în parte, o să ne gândim mâine ce am făcut greşit la meciul ăsta şi o să pregătim meciul de la Mediaş", a declarat Mihai Popescu, la Digi Sport.

Florinel Coman: "Sunt fericit pentru această dublă. Sper că o să ajung un fotbalist foarte mare"

"Am marcat două goluri, sunt fericit pentru această dublă. Un meci foarte bun. Avem o fază la poartă exersată la antrenament şi iată că a intrat mingea în poartă. Eu trebuie să joc cât mai mult, vreau să prind experienţă. Am intrat să joc pentru echipă, îmi pare bine că mi-a ieşit, sper că o să ajung un fotbalist foarte mare", a spus Florinel Coman, la Digi Sport.

Liga 1, clasament în timp real:

Sursa foto: soccerstand.com

Desfășurarea livetext a partidei FCSB vs Dinamo:

Fluier de final. FCSB si Dinamo termina la egalitate, scor 3-3.

90' Partida este prelungita cu trei minute.

89' Gool Dinamo! Salomao centreaza perfect din corner, iar Mihai Popescu se inalta si reia superb cu capul in poarta lui Balgradean. FCSB vs Dinamo 3-3.

86' Ultima mutare in tabara ros-albastra: iese Man, intra Morutan.

80' Nistor executa o lovitura libera de la aproximativ 30 de metri. Sutul sau trece putin pe langa poarta ros-albastrilor.

78' Pesic suteaza din afara careului, la firul ierbii. Balgradean retine balonul in siguranta.

77' Nistor protesteaza dupa o decizie a arbitrului si vede cartonasul galben.

76' Ultima schimbare la Dinamo: iese Deian Sorescu, intra Ivan Pesic.

74' Salomao patrunde periculos in careu, trece de Momcilovic, dar suteaza peste poarta.

72' A doua modificare la FCSB. Qaka a intrat in locul lui Gnohere.

69' Inca o schimbare la Dinamo: iese Mircea Axente, intra Robert Moldoveanu.

68' Gool FCSB! Florinel Coman, gasit complet liber in careul advers de pasa lui Florin Tanase, suteaza cu sange rece la coltul lung si ii aduce pe ros-albastri in avantaj pe tabela. Astfel, Coman isi trece in cont si "dubla". FCSB vs Dinamo 3-2.

63' Prima schimbare la Dinamo: intra croatul Tomislav Gomelt, aflat la debut, iese Hanca.

61' Gool Dinamo! Hanca centreaza perfect in careu, Nistor apare nemarcat si inscrie cu un sut din prima. Avantajul ros-albastrilor a durat doar sase minute. FCSB vs Dinamo 2-2.

59' Cartonas galben pentru Corbu, dupa o intrare tare asupra lui Florinel Coman.

58' Sergiu Popovici se descurca foarte bine la marginea careului si suteaza superb cu piciorul drept. Mingea a trecut milimetric peste bara transversala a portii lui Balgradean.

55' Gool FCSB!Florinel Coman executa cornerul direct pe poarta si mingea intra in plasa, dupa o eroare incredibila a lui Penedo. FCSB vs Dinamo 2-1.

54' Echipa lui Dica beneficiaza de o lovitura libera de la aproximativ 30 de metri, dupa un hent comis de Mahlangu. Balasa executa superb, insa Penedo intervine inca o data salvator si respinge in corner.

50' Dennis Man incearca un sut de la distanta, insa mingea nu prinde spatiul portii.

46' Inceput in forta pentru trupa lui Dica! Filip gaseste un culoar de sut, dar Penedo are un reflex excelent si respinge in corner. Mingea a atins gazonul chiar in fata portarului din Panama.

46' A inceput a doua repriza a derby-ului de pe Arena Nationala. Nicolae Dica face prima schimbare: a iesit Teixeira, a intrat Florinel Coman.

Ovidiu Hategan pune capat primei reprize. FCSB vs Dinamo 1-1.

45+5' Gnohere se inalta la o centrare venita din corner, reia cu capul, dar mingea se duce pe langa poarta.

45+1' Gool Dinamo! Mahlangu centreaza foarte bine de pe partea dreapta, Benzar nu reuseste sa respinga balonul, care ajunge apoi la Axente, aflat liber in careu. Atacantul dinamovist suteaza din intoarcere si nu ii da nicio sansa lui Balgradean. Portarul lui FCSB a fost un simplu spectator. FCSB vs Dinamo 1-1.

45' Sase minute suplimentare pentru prima repriza.

40' Ocazie Dinamo! Sergiu Popovici suteaza in forta de la distanta. Balgradean se intinde si scoate de sub bara transversala.

35' Hanca vede cartonasul galben, dupa un fault asupra Benzar.

31' S-au incins spiritele pe Arena Nationala. Man a cazut dupa un duel cu Mihai Popescu, iar de aici s-a format un meleu intre jucatorii celor doua echipe. Situatia s-a calmat in cele din urma si jocul a fost reluat.

30' Dennis Man avanseaza, trece lejer de un adversar si suteaza din afara careului. Mingea se duce peste poarta lui Penedo.

28' Momente de visare pentru apararea ros-albastrilor. Hanca centreaza perfect in fata portii, unde se afla Mircea Axente, dar atacantul lui Dinamo este prea lent si nu reuseste sa controleze balonul. Planic intervine excelent si indeparteaza pericolul.

26' FCSB beneficiaza de o lovitura libera de la aproximativ 25 de metri, dupa un fault al lui Mahlangu asupra lui Man. Balasa suteaza pe poarta, dar Penedo retine balonul fara emotii.

21' Katsikas executa lovitura libera, dar sutul sau este respins in corner de zidul ros-albastrilor.

20' Aflat intr-un duel cu Nistor, Man ridica periculos piciorul si vede cartonasul galben (al treilea pentru FCSB). Lovitura libera pentru Dinamo, de la aproximativ 20 de metri, pozitie centrala.

17' Inca un cartonas galben incasat de trupa lui Dica. Ovidiu Popescu este avertizat pentru un fault dur asupra lui Mihai Popescu.

14' Gnohere vede cartonasul galben, dupa o intrare cu cotul asupra lui Mihai Popescu.

10' Gool FCSB! Dennis Man executa inteligent cornerul de pe partea stanga, pe jos, pana la Gnohere, aflat singur in mijlocul careului. Fostul jucator al lui Dinamo a profitat de eroarea apararii adverse si l-a invins pe Penedo cu un sut cu stangul. FCSB vs Dinamo 1-0.

9' Prima ocazie a partidei le apartine ros-albastrilor! Tanase trage pe jos, la firul ierbii, de la marginea careului de 16 metri. Penedo se intinde si respinge in corner.

7' Primele emotii pentru apararea dinamovista. Reusesc insa elevii lui Florin Bratu sa indeparteze balonul din propriul careu.

5' Se calmeaza situatia in peluza dinamovista si se reia jocul.

2' Fanii dinamovisti au aruncat torte pe gazon, iar Hategan intrerupe meciul. Pompierii au intervenit pentru indepartarea materialelor pirotehnice.

1' Hategan fluiera inceputul meciului. Dinamo a avut lovitura de start.

Partida intarzie sa inceapa din cauza petardelor aruncate de galeria dinamovista.

Mesajul PCH: "Nu ne dăm bătuţi niciodată, niciodată nu e timpul pierdut. Câinilor, în viaţa asta mai avem ceva de făcut".

"În vremuri întunecate, lumina Stelei ne arată calea către dreptate", a fost mesajul afisat de peluza ros-albastra.

Ploua torential in Capitala, dar acoperisul Arenei Nationale nu a fost tras.Galeriile celor doua formatii afiseaza coregrafii spectaculoase.

Noul sezon al Ligii 1 aduce încă din a doua etapă derby-ul dintre FCSB și Dinamo. Confruntarea dintre cele două rivale se desfășoară pe "Arena Națională", de la ora 21:00, putând fi urmărită în direct pe Digi Sport 1, Telekom Sport 1, Look Plus și LiveText pe HotNews.ro.

Echipele de start:

FCSB: Bălgrădean – R. Benzar, Planic, M. Bălașa, Momcilovic – Ov. Popescu, L. Filip – Man, Fl. Tănase (cpt), Teixeira – Gnohere. Antrenor: Nicolae Dică

Rezerve: A. Vlad – Nedelcu, Fl. Coman, Moruțan, Jr. Morais, Jakolis, Qaka.

Dinamo: Penedo – Corbu, M. Popescu, Katsikas, Sg. Popovici – Hanca, Mahlangu, D. Nistor (cpt) – Sorescu, Axente, Salomao. Antrenor: Florin Bratu

Rezerve: Muțiu – Pesic, D. Ciobotariu, Vl. Olteanu, Gomelt, Neicuțescu, Moldoveanu.

Partida va fi condusă la centru de Ovidiu Hațegan. Acesta va fi ajutat de asistenţii Octavian Şovre şi Sebastian Eugen Gheorghe. Arbitru de rezervă va fi Iulian Dima, iar observatori Alexandru Deaconu şi Constantin Stătescu.

Ultimele întâlniri directe:

Liga 1, play-off: FCSB - Dinamo 2-1, 2 aprilie 2017

Liga 1, play-off: Dinamo - FCSB 2-1, 1 mai 2017

Liga 1, turul sezonului regulat: FCSB - Dinamo 1-0, 24 septembrie 2017

Liga 1, returul sezonului regulat: Dinamo - FCSB 2-2, 18 februarie 2018

Ultima confruntare disputată de cele două rivale:

Cea mai recentă încleștare dintre FCSB și Dinamo a avut loc în februarie, fiind una dintre cele mai spectaculoase întâlniri dintre cele două rivale din ultima vreme. Ce două formații s-au înfruntat doar de două ori la ultima ediție a campionatului, în sezonul regulat, Dinamo nereușind calificarea în play-off.

În partida din returul sezonului trecut al Ligii 1, roş-albii au condus cu 2-0 până în minutul 84 (Pesic 20', Torje 57'), dar oaspeţii au revenit și au evitat înfrângerea grație golurilor reușite de Man (84') şi Teixeira (90+3').

Ce au făcut cele două formații în prima etapă din campionat:

Cele două rivale au avut un start diferit în noul sezon din Liga 1, iar partida de pe "Arena Națională" se anunță una destul de tensionată. În ciuda pretențiilor, FCSB a făcut un meci slab la Giurgiu, fiind învinsă cu 1-0 de Astra. Înainte de întâlnirea cu Dinamo, roș-albaștrii au disputat prima manșă a turului doi preliminar din Europa League, cu Rudar Velenje. Elevii lui Dică nu au impresionat nici în Slovenia, dar s-au impus cu 2-0.

Dinamo a câștigat în prima etapă din Liga 1, ceea ce îi conferă formației lui Florin Bratu un avantaj moral înaintea marelui dereby. "Câinii" s-au impus cu 2-1 în fața celor de la FC Voluntari, după ce au fost conduși cu 1-0. Diogo Salomao și Deian Sorescu au înscris golurile victoriei dinamoviștilor.

* articol publicat inițial pe Hotnews.ro

„Urâm România!”  Sportivă din Ungaria,  jigniri xenofobe  la adresa arbitrului român. Ce sancțiune a primit
Alte sporturi
04.10
„Urâm România!” Sportivă din Ungaria, jigniri xenofobe la adresa arbitrului român. Ce sancțiune a primit
Citește mai mult
„Urâm România!”  Sportivă din Ungaria, jigniri xenofobe la adresa arbitrului român. Ce sancțiune a primit
MM îl apără pe Olaru  „E  jucătorul #1  din cariera mea de peste 30 de ani! Doar la Neșu am mai văzut asta”
Europa League
04.10
MM îl apără pe Olaru „E jucătorul #1 din cariera mea de peste 30 de ani! Doar la Neșu am mai văzut asta”
Citește mai mult
MM îl apără pe Olaru „E jucătorul #1 din cariera mea de peste 30 de ani! Doar la Neșu am mai văzut asta”
FCSB îi provoacă insomnii Patronul din Liga 1, înmărmurit după victoria cu PAOK: „A văzut scorul și  n-a mai putut să doarmă !”
Europa League
04.10
FCSB îi provoacă insomniiPatronul din Liga 1, înmărmurit după victoria cu PAOK: „A văzut scorul și n-a mai putut să doarmă!”
Citește mai mult
FCSB îi provoacă insomnii Patronul din Liga 1, înmărmurit după victoria cu PAOK: „A văzut scorul și n-a mai putut să doarmă !”
BÎRLIGEA, OUT DE LA NAȚIONALĂ   Mircea Lucescu  a anunțat convocările  pentru „dubla” cu Cipru și Lituania
Nationala
04.10
BÎRLIGEA, OUT DE LA NAȚIONALĂ Mircea Lucescu a anunțat convocările pentru „dubla” cu Cipru și Lituania
Citește mai mult
BÎRLIGEA, OUT DE LA NAȚIONALĂ   Mircea Lucescu a anunțat convocările pentru „dubla” cu Cipru și Lituania
„Nu vizionez!”  Duelul PAOK - FCSB,  neinteresant pentru Șumudică : „Pregăteam meciul cu Botoșani”
Europa League
04.10
„Nu vizionez!” Duelul PAOK - FCSB, neinteresant pentru Șumudică: „Pregăteam meciul cu Botoșani”
Citește mai mult
„Nu vizionez!”  Duelul PAOK - FCSB, neinteresant pentru Șumudică : „Pregăteam meciul cu Botoșani”
Diaspora, izvorul României Mircea Lucescu aduce la națională un  golgeter austriac , cu părinți români: „Și Dan Șucu s-a interesat de el”
Nationala
04.10
Diaspora, izvorul RomânieiMircea Lucescu aduce la națională un golgeter austriac, cu părinți români: „Și Dan Șucu s-a interesat de el”
Citește mai mult
Diaspora, izvorul României Mircea Lucescu aduce la națională un golgeter austriac , cu părinți români: „Și Dan Șucu s-a interesat de el”
Premieră la FCSB Primă după victoria cu PAOK: ce  bonus  primește fiecare jucător
Europa League
04.10
Premieră la FCSBPrimă după victoria cu PAOK: ce bonus primește fiecare jucător
Citește mai mult
Premieră la FCSB Primă după victoria cu PAOK: ce bonus primește fiecare jucător
„Mi-e jenă doar să înot”   David Popovici despre impactul pe care vrea să-l aibă în societate: „Nu toți se nasc cu  aceeași șansă ” 
Înot
04.10
„Mi-e jenă doar să înot” David Popovici despre impactul pe care vrea să-l aibă în societate: „Nu toți se nasc cu aceeași șansă
Citește mai mult
„Mi-e jenă doar să înot”  David Popovici despre impactul pe care vrea să-l aibă în societate: „Nu toți se nasc cu aceeași șansă ”