„Mă dau la o parte!” Mircea Lucescu spune ce l-ar putea face  să renunțe  la postul de selecționer +17 foto
Mircea Lucescu, alături de Răzvan Burleanu. Tricoul arată durata contractului Foto: Imago

„Mă dau la o parte!”Mircea Lucescu spune ce l-ar putea face să renunțe la postul de selecționer

  • Mircea Lucescu, 79 de ani, a anunțat la conferința de marți: „Dacă jucătorii vor crede în mine, vom reuși. Dacă nu, mă dau la o parte”.
  • Selecționerul a dezvăluit planul său de viitor: „Nu poți face o națională puternică doar cu 12 sau 15 jucători luați din toate colțurile lumii. Sper ca nucleul să apară în campionatul intern”.
  • Cine nu joacă la club pierde lotul: „Vor evolua cei care realmente sunt prezenți pe teren permanent. Indiferent de nume, nu-i simplu să aduci la națională un jucător nepregătit doar pentru imagine”.

La 79 de ani, Mircea Lucescu nu poate renunța la fotbal. Și e iar selecționerul naționalei.

„Soția mi-a spus «nu»” Mircea Lucescu a povestit  cum a reacționat familia  la vestea că va fi selecționer și de la cine a primit primul mesaj
Citește și
„Soția mi-a spus «nu»”Mircea Lucescu a povestit cum a reacționat familia la vestea că va fi selecționer și de la cine a primit primul mesaj
Citește mai mult
„Soția mi-a spus «nu»” Mircea Lucescu a povestit cum a reacționat familia la vestea că va fi selecționer și de la cine a primit primul mesaj

Întreaga atmosferă din jurul terenului îl face să continue. Meciurile, victoriile, îi prelungesc viața. 

Mircea Lucescu: „Vreau să-i fac pe jucători să creadă în ei”

„Când ai început să faci această meserie, nu poți să renunți ușor la ea. Iar după ce începi să simți gustul succesului, obținut cu ajutorul celor din jurul tău, e foarte greu să accepți înfrângerea”, a afirmat antrenorul la conferința de prezentare. 

Mircea Lucescu, prezentat oficial ca selecționer FOTO Golazo
Mircea Lucescu, prezentat oficial ca selecționer FOTO Golazo

Galerie foto (17 imagini)

Mircea Lucescu, prezentat oficial ca selecționer FOTO Golazo Mircea Lucescu, prezentat oficial ca selecționer FOTO Golazo Mircea Lucescu, prezentat oficial ca selecționer FOTO Golazo Mircea Lucescu, prezentat oficial ca selecționer FOTO Golazo Mircea Lucescu, prezentat oficial ca selecționer FOTO Golazo
+17 Fotografii
labels.photo-gallery

Scopul său: „Vin cu gândul de a da acestei echipe, acestui fotbal, o continuitate în rezultate. E un lucru deosebit de important să-i fac pe jucători să creadă în ei, în capacitatea lor, în posibilitățile lor de a reuși.

O participare un Campionat Mondial e lucrul cel mai frumos.

Doar cei care au făcut această meserie știu ce înseamnă să fii antrenor de fotbal. Ești tot atât de bun ca ultimul tău rezultat. Meciurile se înlănțuie, trăiești într-o stare de tensiune extraordinară. Mircea Lucescu, selecționerul României

Mircea Lucescu: „Voi aduce pe parcurs modificări lotului”

Nu va transforma naționala după Euro, nu la primele două meciuri din Liga Națiunilor, contra Kosovo și Lituania, pe 6 și 9 septembrie. A precizat însă că vor fi modificări în timp. 

„Nu am prea multe de schimbat. Să-i conving pe jucători să dea tot ce au mai bun, să-i conving să trăiască permanent cu imaginea acelor suporteri care i-au aplaudat și i-au chemat să-i salute indiferent de rezultate”.

A explicat: „În două zile nu se pot face multe schimbări. E normal să mizez pe același grup, dar cu siguranță că voi aduce pe parcurs modificări. 

Să selectezi o națională înseamnă mai multe criterii de apreciere a jucătorilor. Și cel valoric, și cel de formă sportivă, și cel legat de competiția pe care o joci. 

Sigur că voi fi preocupat, ca totdeauna în cariera mea, de evoluția jucătorilor tineri. De fapt, chiar din primul lot convocat pentru meciurile cu Kosovo și Lituania nu vor lipsi tinerii.

Cei mai buni jucători din lotul de tineret vor face parte din grupul echipei naționale, dar cu posibilitatea să joace la tineret, pentru că pot obține calificarea aceasta. Pentru noi, orice participare la turneele finale înseamnă un pas înainte. Mircea Lucescu, selecționerul României

Mircea Lucescu: „Nu vreau jucători pentru imagine la națională, vreau performanță”

Legat de situația incertă a unor internaționali la cluburile lor, Lucescu vrea să-i ajute pe stranieri să se impună acolo sau să-și găsească echipe unde să evolueze constant.

Dar, în același timp, plănuiește ca în viitor să formeze inima naționalei din campionatul intern.

„Nu poți face o națională puternică doar cu 12 sau 15 jucători luați din toate colțurile lumii. Sper ca nucleul naționalei să apară în campionatul intern.

Echipe puternice în care jucătorii români să fie în prim-plan, care să fie un exemplu pentru toți ceilalți și care să aducă la națională consistență, valoare, dorință”.

Nu vreau ca la națională să vină jucători care doar își fac imagine, să apară la echipa națională pentru un contract mai bun. Vreau jucători care să vină la echipa națională pentru performanță. Mircea Lucescu, selecționerul României

Mircea Lucescu: „Vor evolua cei care realmente sunt prezenți pe teren permanent”

Știe de situația delicată a unora dintre stranierii noștri. Anunță că vor fi chemați la lot doar cei care joacă la club. Și nu se va face nicio diferențiere, nu va conta numele. 

„Sigur că sunt probleme, ca de fiecare dată după turneul final, jucători care vor să schimbe cluburile, jucători care rămân fără contracte, sperăm să trecem și peste acest lucru.

Dacă nu, la națională vor evolua cu siguranță cei care realmente sunt prezenți pe teren permanent. Indiferent de nume, nu-i simplu să aduci la națională un jucător nepregătit doar pentru imagine. Nu, în niciun caz lucrul ăsta”. 

Nimeni nu e magician să obțină rezultate întâmplător. Am nevoie de ajutorul jucătorilor. Dacă vor crede în mine, vom reuși. Dacă nu, mă dau la o parte, nu e o problemă Mircea Lucescu, selecționerul României

Mircea Lucescu: „Pe an, salariul e sub nivelul pe care-l aveam pe lună oriunde în altă parte”

Lucescu a confirmat că era dispus să ajute „tricolorii” fără nicio răsplată. 

„Așa am spus: «Eu vin gratis la națională. N-am nevoie de bani». Nu s-a putut: «Atunci iau cât luau și ceilalți dinaintea mea»”, a declarat selecționerul. 

A adăugat: „Primesc de zece ori mai puțin față de cât luam înainte. Pe an e sub nivelul pe care-l aveam pe lună oriunde în altă parte”. 

„Nu este omor”   Motivarea Instanței care a anulat condamnarea lui  Mario Iorgulescu  la 13 ani de închisoare
Diverse
09:50
„Nu este omor” Motivarea Instanței care a anulat condamnarea lui Mario Iorgulescu la 13 ani de închisoare
Citește mai mult
„Nu este omor”  Motivarea Instanței care a anulat condamnarea lui Mario Iorgulescu la 13 ani de închisoare
Rațiu, fulgerul lui Rayo  AS despre internaționalul român: „E o  piesă-cheie , pe radarul cluburilor din Premier, Bundesliga și Serie A”
Stranieri
10:08
Rațiu, fulgerul lui Rayo AS despre internaționalul român: „E o piesă-cheie, pe radarul cluburilor din Premier, Bundesliga și Serie A”
Citește mai mult
Rațiu, fulgerul lui Rayo  AS despre internaționalul român: „E o piesă-cheie , pe radarul cluburilor din Premier, Bundesliga și Serie A”
David Raya, eroul serii   Dublă paradă istorică în remiza cu Atalanta din  Liga Campionilor : „Incredibil”
Liga Campionilor
09:36
David Raya, eroul serii Dublă paradă istorică în remiza cu Atalanta din Liga Campionilor: „Incredibil”
Citește mai mult
David Raya, eroul serii   Dublă paradă istorică în remiza cu Atalanta din  Liga Campionilor : „Incredibil”
CHAMPIONS LEAGUE  S-a terminat etapa #1: Barcelona ia cel mai rapid  „roșu”  din istorie și pierde cu Monaco! Brest, prestație memorabilă
Liga Campionilor
19.09
CHAMPIONS LEAGUE S-a terminat etapa #1: Barcelona ia cel mai rapid „roșu” din istorie și pierde cu Monaco! Brest, prestație memorabilă
Citește mai mult
CHAMPIONS LEAGUE  S-a terminat etapa #1: Barcelona ia cel mai rapid  „roșu” din istorie și pierde cu Monaco! Brest, prestație memorabilă