Alarmă falsă Federația neagă dialogul dintre Shevchenko și Lucescu, pentru preluarea  naționalei Ucrainei
Mircea Lucescu

Alarmă falsăFederația neagă dialogul dintre Shevchenko și Lucescu, pentru preluarea naționalei Ucrainei

  • Federația Ucraineană de Fotbal neagă informațiile conform cărora Mircea Lucescu ar fi fost contactat să preia naționala vecinilor de la Nord
  • Lucescu este liber de contract după despărțirea de Dinamo Kiev, echipă cu care a cucerit titlul, Cupa și Supercupa în Ucraina

Potrivit jurnaliștilor de la Kiev, Federația Ucraineană de Fotbal infirmă zvonurile apărute care susțin că președintele Andriy Shevchenko vrea să-l numească selecționer pe Il Luce.

„pe final de carieră” După Pancu, și  Dan Petrescu se autoexclude  din cursa pentru postul de selecționer
Citește și
„pe final de carieră”După Pancu, și Dan Petrescu se autoexclude din cursa pentru postul de selecționer
Citește mai mult
„pe final de carieră” După Pancu, și Dan Petrescu se autoexclude din cursa pentru postul de selecționer

Lucescu nu va fi selecționerul Ucrainei

Presa din Ucraina a luat legătura cu Federația de Fotbal după zvonul că Mircea Lucescu a fost contactat să preia naționala antrenată în acest moment de Serhiy Rebrov.

„Am întrebat biroul de presă al UAF dacă Andriy Shevchenko chiar a vorbit cu Mircea Lucescu despre posibilitatea de a prelua naționala Ucrainei. UAF a infirmat acest zvon”, susțin jurnaliștii ucraineni de la site-ul Sport Express.

Il Luce, în galeria granzilor

Mircea Lucescu este cel mai de succes antrenor român. Il Luce a cucerit 35 de trofee cu echipele pe care le-a antrenat, performanță care îl pune în top 3, după Sir Alex Ferguson și Pep Guardiola.

  1. Sir Alex Ferguson - 49 trofee
  2. Pep Guardiola - 38 trofee
  3. Mircea Lucescu - 35 trofee

Dinamo Kiev, ultimul club antrenat de Il Luce

Mircea Lucescu are o carieră impresionantă în Ucraina. Cu Şahtior Donețk a cucerit opt titluri de campioană, cinci Cupe ale Ucrainei şi şapte Supercupe, dar mai ales Cupa UEFA, câştigată în 2009.

În 2013, Mircea Lucescu a devenit cel mai longeviv antrenor din istoria clubului ucrainean de fotbal, iar în 2014 a fost desemnat pentru a opta oară cel mai bun antrenor din Ucraina.

După plecarea de la Şahtior, Lucescu a antrenat pe Zenit Sankt Petersburg timp de un sezon, iar apoi a fost timp de aproape doi ani selecţioner al Turciei.

Lucescu a preluat-o pe Dinamo Kiev în iulie 2020. El a câştigat cu Dinamo Kiev Supercupa Ucrainei în 2020, campionatul şi Cupa Ucrainei în 2021.

SĂPUNARU 40  Interviu exclusiv GOLAZO.ro: „L-am iubit pe Pancu, dar primul tricou a fost  cu Șumi ! Regrete? Niciodată! Ar fi cea mai mare greșeală” 
Liga 1
16:19
SĂPUNARU 40 Interviu exclusiv GOLAZO.ro: „L-am iubit pe Pancu, dar primul tricou a fost cu Șumi! Regrete? Niciodată! Ar fi cea mai mare greșeală”
Citește mai mult
SĂPUNARU 40  Interviu exclusiv GOLAZO.ro: „L-am iubit pe Pancu, dar primul tricou a fost cu Șumi ! Regrete? Niciodată! Ar fi cea mai mare greșeală” 
Ultimul drum în alb și roșu  Galeriile lui Dinamo și U Cluj, un ultim  omagiu pentru Gigi Mulțescu
Diverse
14:16
Ultimul drum în alb și roșu Galeriile lui Dinamo și U Cluj, un ultim omagiu pentru Gigi Mulțescu
Citește mai mult
Ultimul drum în alb și roșu Galeriile lui Dinamo și U Cluj, un ultim omagiu pentru Gigi Mulțescu
FCSB, schimbată radical  Gigi Becali a acceptat că a greșit echipa de start în derby-ul cu CFR și face  6 modificări cu Petrolul
Liga 1
15:04
FCSB, schimbată radical Gigi Becali a acceptat că a greșit echipa de start în derby-ul cu CFR și face 6 modificări cu Petrolul
Citește mai mult
FCSB, schimbată radical  Gigi Becali a acceptat că a greșit echipa de start în derby-ul cu CFR și face 6 modificări cu Petrolul
Săgeți spre Petrescu!   Patronul lui CFR,  nemulțumit  de tactica din repriza secundă cu FCSB: „Trebuia să mergem peste ei”
Liga 1
14:05
Săgeți spre Petrescu! Patronul lui CFR, nemulțumit de tactica din repriza secundă cu FCSB: „Trebuia să mergem peste ei”
Citește mai mult
Săgeți spre Petrescu!   Patronul lui CFR, nemulțumit de tactica din repriza secundă cu FCSB: „Trebuia să mergem peste ei”