Plangerea FC U Craiova impotriva selectionerului Victor Piturca, trimisa la DNA

Plangerea FC U Craiova impotriva selectionerului Victor Piturca, trimisa la DNA

Plangerea formulata de FC Universitatea Craiova impotriva selectionerului Victor Piturca si a opt componenti ai comisiilor FRF fost trimisa, marti, la DNA, de un judecator al Curtii de Apel Bucuresti (CAB), urmand ca procurorii sa decida daca vor incepe sau nu urmarirea penala in cazul lor, informeaza Mediafax.

Victor PiturcaFoto: HotNews / DP

"Trimite cauza la Directia Nationala Anticoruptie, in vederea inceperii urmaririi penale si efectuarea de cercetari privind faptele reclamate de petenta", a decis Curtea de Apel Bucuresti.

Selectionerul este acuzat de abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave si initiera si constituire de grup organizat.

Adrian Mititelu a facut plangere penala impotriva lui Victor Piturca si a celor opt componenti ai Camerei Nationale pentru Solutionarea Litigiilor si ai Comisiei de Recurs din cadrul FRF, fiind nemultumit de deciziile acestor instante sportive care l-au obligat la plata a aproximativ 7 milioane de euro catre actualul selectioner drept compensatii pentru ruperea unilaterala a contractului de munca.

Victor Piturca a fost dat afara de la Universitatea Craiova la 11 ianuarie 2011. Consiliul de Administratie al gruparii oltene a decis, in 9 februarie, sa-i rezilieze contractul de munca managerului general Victor Piturca, pentru abateri disciplinare. Piturca s-a adresat comisiilor federale cerandu-si drepturile financiare prevazute in contract.

Ultima instanta pe linie sportiva din Romania, Comisia de Recurs a FRF, a mentinut decizia Camerei Nationale de Solutionare a Litigiilor prin care gruparea olteana este obligata sa ii achite tehnicianului Victor Piturca suma de aproape 7 milioane de euro pentru rezilierea unilaterala a contractului (5 milioane de euro clauza, 1,8 milioane de euro prima de instalare plus salariile neachitate).

Tehnicianul solicitase daune in valoare de 12 milioane de euro in urma demiterii sale de la Universitatea Craiova, insa membrii Camerei Nationale de Solutionare a Litigiilor i-au admis doar in parte cererea. Astfel, Comisia a decis ca Universitatea Craiova trebuie sa ii achite lui Victor Piturca cinci milioane de euro net cu titlul de daune interese, 1,8 milioane de euro net cu titlul de indemnizatie instalare neplatita la momentul respectiv si 164.893 de euro net drepturi salariale restante.

Victor Piturca are deja o condamnare de un an de zile cu suspendare pentru implicarea in Dosarul Valiza. Daca va fi condamnat si in acest dosar, selectionerul va ajunge la inchisoare.

* articol publicat inițial pe Hotnews.ro

„Urâm România!”  Sportivă din Ungaria,  jigniri xenofobe  la adresa arbitrului român. Ce sancțiune a primit
Alte sporturi
04.10
„Urâm România!” Sportivă din Ungaria, jigniri xenofobe la adresa arbitrului român. Ce sancțiune a primit
Citește mai mult
„Urâm România!”  Sportivă din Ungaria, jigniri xenofobe la adresa arbitrului român. Ce sancțiune a primit
MM îl apără pe Olaru  „E  jucătorul #1  din cariera mea de peste 30 de ani! Doar la Neșu am mai văzut asta”
Europa League
04.10
MM îl apără pe Olaru „E jucătorul #1 din cariera mea de peste 30 de ani! Doar la Neșu am mai văzut asta”
Citește mai mult
MM îl apără pe Olaru „E jucătorul #1 din cariera mea de peste 30 de ani! Doar la Neșu am mai văzut asta”
FCSB îi provoacă insomnii Patronul din Liga 1, înmărmurit după victoria cu PAOK: „A văzut scorul și  n-a mai putut să doarmă !”
Europa League
04.10
FCSB îi provoacă insomniiPatronul din Liga 1, înmărmurit după victoria cu PAOK: „A văzut scorul și n-a mai putut să doarmă!”
Citește mai mult
FCSB îi provoacă insomnii Patronul din Liga 1, înmărmurit după victoria cu PAOK: „A văzut scorul și n-a mai putut să doarmă !”
BÎRLIGEA, OUT DE LA NAȚIONALĂ   Mircea Lucescu  a anunțat convocările  pentru „dubla” cu Cipru și Lituania
Nationala
04.10
BÎRLIGEA, OUT DE LA NAȚIONALĂ Mircea Lucescu a anunțat convocările pentru „dubla” cu Cipru și Lituania
Citește mai mult
BÎRLIGEA, OUT DE LA NAȚIONALĂ   Mircea Lucescu a anunțat convocările pentru „dubla” cu Cipru și Lituania
„Nu vizionez!”  Duelul PAOK - FCSB,  neinteresant pentru Șumudică : „Pregăteam meciul cu Botoșani”
Europa League
04.10
„Nu vizionez!” Duelul PAOK - FCSB, neinteresant pentru Șumudică: „Pregăteam meciul cu Botoșani”
Citește mai mult
„Nu vizionez!”  Duelul PAOK - FCSB, neinteresant pentru Șumudică : „Pregăteam meciul cu Botoșani”
Diaspora, izvorul României Mircea Lucescu aduce la națională un  golgeter austriac , cu părinți români: „Și Dan Șucu s-a interesat de el”
Nationala
04.10
Diaspora, izvorul RomânieiMircea Lucescu aduce la națională un golgeter austriac, cu părinți români: „Și Dan Șucu s-a interesat de el”
Citește mai mult
Diaspora, izvorul României Mircea Lucescu aduce la națională un golgeter austriac , cu părinți români: „Și Dan Șucu s-a interesat de el”
Premieră la FCSB Primă după victoria cu PAOK: ce  bonus  primește fiecare jucător
Europa League
04.10
Premieră la FCSBPrimă după victoria cu PAOK: ce bonus primește fiecare jucător
Citește mai mult
Premieră la FCSB Primă după victoria cu PAOK: ce bonus primește fiecare jucător
„Mi-e jenă doar să înot”   David Popovici despre impactul pe care vrea să-l aibă în societate: „Nu toți se nasc cu  aceeași șansă ” 
Înot
04.10
„Mi-e jenă doar să înot” David Popovici despre impactul pe care vrea să-l aibă în societate: „Nu toți se nasc cu aceeași șansă
Citește mai mult
„Mi-e jenă doar să înot”  David Popovici despre impactul pe care vrea să-l aibă în societate: „Nu toți se nasc cu aceeași șansă ”