Sorana Cîrstea și accidentarea care i-a oprit parcursul la Roland Garros: „Am vrut să abandonez, dar m-am gândit la Nadal”

Sorana Cîrstea și accidentarea care i-a oprit parcursul la Roland Garros: „Am vrut să abandonez, dar m-am gândit la Nadal”

Sorana Cîrstea s-a oprit în runda inaugurală a turneului Roland Garros, învinsă în trei seturi de rusoaica Anna Blinkova, 6-3, 3-6, 7-6(5). Românca a suferit însă o accidentare chiar în primul set.


Sorana Cîrstea, „ajutată” de Rafael Nadal: „Am simțit ca și cum în călcâi aveam un cuțit înfipt”


Sorana Cîrstea a pierdut dramatic în primul tur la Roland Garros, în urma unui tiebreak disputat în setul decisiv cu Anna Blinkova.

Cap de serie numărul 28 la Paris, românca a suferit o accidentare în primul set, la scorul de 3-2, care a fost aproape să o facă să abandoneze.

„Am venit cu o accidentare din februarie, de la Doha, o inflamație a fasceitei plantare și niște rupturi fibrilare. Ca să fiu refăcută complet după această accdeinatre trebuie să iau pauză de o lună. În același timp, am zile bune și zile mai puțin bune.

Suntem în mijlocul sezonului și am zis să trag de mine. La 3-2, terenul era destul de alunecos din cauza ploii continue care a fost astăzi. Am alunecat și am simțit ca și cum în călcâi aveam un cuțit înfipt.

M-am speriat inițial, deoarece simțeam foarte multă durere. Apoi am chemat fizioterapeutul și mi-a făcut un bandaj destul de puternic. Eram speriată că se poate întâpla ceva mai grav, dar, având în vedere că eram la Roland Garros, am zis să trag de mine și simțeam că pot să câștig și cu probleme medicale.

Chiar și cu acele dureri trebuia să câștig astăzi, am făcut niște erori neforțate care nu trebuiau făcute la experiența mea. Terenul a fost foarte greu din cauza vremii. În mod normal, totul a mers bine.

Cred că la începutul setului trei trebuia să mă desprind puțin. Am făcut și niște greșeli pe care, în mod normal, nu le fac. Cred că eu am pierdut acest meci, nu cred că ea l-a câștigat. În tie-break, am luat niște decizii complet greșite și vina este a mea. Nu este vina nimănui.

Sunt puțin obosită, deoarece vin cu această accidentare din februarie. Când nu poți da totul la antrenamente și te menajezi, nici la meci nu poți să ajungi așa cum îți dorești. Vin deja după trei luni de durere continuă. Voi lua o pauză mai lungă.

Nu cred că voi sta o lună, dar cred că trei săptămâni voi lua pauză. Cred că următorul turneu la care voi participa o să fie Eastbourne sau Wimbledon. Aș încerca să am câteva meciuri și înainte de Wimbledon, pentru că este o situație complicată. Vom vedea. Ideea este că trebuie să refac piciorul” – a declarat Sorana pentru Fanatik.

Deși a fost aproape să abandoneze în primul set, Cîrstea a decis să continue lupta, precum idolul său Rafael Nadal, pe care îl întâlnise în urmă cu trei zile.

„În primul set, am vrut să abandonez. Ieri l-am văzut pe Nadal și chiar mă gândeam la el în timpul meciului. Am zis că dacă Nadal poate, pot și eu. Îmi aduc aminte de interviu al lui în care a zis că dacă este un moment în care să moară pe teren, acela este la Roland Garros.

M-am gândit că și dacă se întâplă ceva, măcar să încerc să dau tot ce pot. Oricum accidnetarea era acolo, nu știu ce se putea întâmpla mai rău. Și adversara era accesibilă, simțeam că sunt peste ea.

Nadal este idolul meu din toate punctele de vedere, am crescut cu el. Din punct de vedere sportiv, dar și personal, este un om foarte umil și modest. Este atât de luptător, perseverent și ambițios…

Mereu l-am avut ca pe un model. A fost extraordinar să îl văd ieri în ultimul său meci la Roland Garros. Am înțeles că încă nu știe nici el sigur dacă mai juca aici vreodată. Mi-a părut rău că a fost învins de Zverev. Am avut un gol în stomac, deoarece este finalul unei ere” – a precizat sportiva.

Eliminată în runda inaugural, Sorana Cîrstea va primi un cec în valoare de 73.000 de euro și 10 puncte în clasamentul WTA.

S-ar putea să te mai intereseze și:

>> Simona Halep, fără șanse de a ajunge la Jocurile Olimpice de la Paris

>> Debut în forță pentru a doua favorită la Roland Garros

>> VIDEO Moment emoționant la Roland Garros 2024 - Una dintre cele mai dificile adversare ale Simonei Halep, despărțire în lacrimi de tenis

>> CORESPONDENȚA DE LA PARIS Ploaia, inamic principal marți la Roland Garros - Multă lume nemulțumită: de la organizatori și până la fani

>> CORESPONDENȚĂ DE LA PARIS Bianca Andreescu, în căutarea gloriei din 2019 - Sportiva cu origini românești știe ce a pierdut „fără să-și dea seama”

>> „Cea mai curajoasă jucătoare de tenis” spune în ce condiții s-ar putea întoarce în Rusia, țară în care este considerată trădătoare

>> Stefanos Tsitsipas și Paula Badosa formează din nou un cuplu și vor juca împreună la Roland Garros 2024

* articol publicat inițial pe Hotnews.ro

Program Superliga 2024 - 2025  Când se joacă derby-urile , cum arată țintarul complet al Ligii 1
Liga 1
01.07
Program Superliga 2024 - 2025Când se joacă derby-urile, cum arată țintarul complet al Ligii 1
Citește mai mult
Program Superliga 2024 - 2025 Când se joacă derby-urile , cum arată țintarul complet al Ligii 1
SCHIMBARE  FCSB a prezentat  noile echipamente  de joc pentru sezonul 2024-2025
Liga 1
01.07
SCHIMBARE FCSB a prezentat noile echipamente de joc pentru sezonul 2024-2025
Citește mai mult
SCHIMBARE  FCSB a prezentat noile echipamente de joc pentru sezonul 2024-2025
„Nu Spalletti e de vină!”  Mircea Lucescu , dur după eșecul Italiei la EURO: „Barella lider? Cu tot respectul...”
EURO 2024
01.07
„Nu Spalletti e de vină!”Mircea Lucescu, dur după eșecul Italiei la EURO: „Barella lider? Cu tot respectul...”
Citește mai mult
„Nu Spalletti e de vină!” Mircea Lucescu , dur după eșecul Italiei la EURO: „Barella lider? Cu tot respectul...”
MergE pe România Încă o legendă îi vede pe „tricolori” în  sferturi  la Euro: „Cea mai mare surpriză”
Nationala
30.06
MergE pe RomâniaÎncă o legendă îi vede pe „tricolori” în sferturi la Euro: „Cea mai mare surpriză”
Citește mai mult
MergE pe România Încă o legendă îi vede pe „tricolori” în sferturi la Euro: „Cea mai mare surpriză”