Surpriză mare: Roger Federer, eliminat de la turneul "de casă" de la Halle

Surpriză mare: Roger Federer, eliminat de la turneul "de casă" de la Halle

Campion de zece ori la Halle (Noventi Open), Roger Federer a părăsit competiția germană în faza optimilor, marele campion elvețian fiind învins de Felix Auger-Aliassime (21 ATP), scor 6-4, 3-6, 2-6.

Roger FedererFoto: FRISO GENTSCH / AFP / Profimedia

Federer a început mai bine meciul cu tânărul său adversar, iar break-ul reușit de elvețian s-a dovedit a fi hotărâtor. În plus, Roger a știut cumva să iasă din situațiile mai puțin plăcute și să salveze mingile de break (6-4).

Lucrurile s-au schimbat însă în următoarele două manșe: Federer nu a mai găsit nivelul optim de la lansare, a oferit multe oportunități adversarului, iar Felix nu a spus nu cadourilor venite din partea celebrului său oponent.

Fără să beneficieze de aportul serviciului (o armă atât de importantă pe iarbă), Roger Federer a fost "victimă" în fața loviturilor puternice ale canadianului (Felix a încheiat decisivul cu două break-uri).

În plus, Mister Perfect a comis și 25 de erori neforțate, mult pentru standardele unui mare campion precum elvețianul (cele mai multe - 14 - au venit de pe forehand).

Canadianul s-a impus pe arena centrală după un meci care a durat o oră și 44 de minute.

De știut:

Noventi Open se dispută în perioada 14-20 iunie, pe iarbă. Este turneu pregătitor pentru Wimbledon, al treilea Grand Slam al sezonului. Face parte din categoria "ATP 500" și are premii totale în valoare de €1.318.605.

Prima ediție a turneului a avut loc în 1993 și a fost câștigată de Henri Laconte. Recordmanul absolut este Roger Federer (10 titluri, ultimul cucerit în 2019).

* articol publicat inițial pe Hotnews.ro

Grupa care ne duce la Mondial  Cum ar arăta componența  grupei ideale  dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM 
Campionatul Mondial
17:39
Grupa care ne duce la Mondial Cum ar arăta componența grupei ideale dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM
Citește mai mult
Grupa care ne duce la Mondial  Cum ar arăta componența grupei ideale dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM 
„Săgețile” lui Dioszegi   Despre  Ștefănescu : „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Liga 1
18:57
„Săgețile” lui Dioszegi Despre Ștefănescu: „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Citește mai mult
„Săgețile” lui Dioszegi  Despre Ștefănescu : „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Cupa României  A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu  Sănătatea Cluj , Unirea Ungheni și Agricola Borcea 
Cupa Romaniei
19:00
Cupa României A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu Sănătatea Cluj, Unirea Ungheni și Agricola Borcea
Citește mai mult
Cupa României  A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu Sănătatea Cluj , Unirea Ungheni și Agricola Borcea 
U21 în Superliga  Cine le dă încredere  jucătorilor tineri : FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5
Liga 1
18:26
U21 în Superliga Cine le dă încredere jucătorilor tineri: FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5
Citește mai mult
U21 în Superliga Cine le dă încredere jucătorilor tineri : FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5