MERCI, PARIS! Ceremonia de închidere  a Jocurilor Olimpice: imagini  spectaculoase  de pe Stade de France +6 foto
Ceremonia de închidere a Jocurilor Olimpice de la Paris 2024. Foto: Imago

MERCI, PARIS!Ceremonia de închidere a Jocurilor Olimpice: imagini spectaculoase de pe Stade de France

NEW YORK TIMES CITEAZĂ GOLAZO.RO Cel mai important ziar din lume  a preluat declarațiile  date de Ana Maria Bărbosu pentru GOLAZO
Citește și
NEW YORK TIMES CITEAZĂ GOLAZO.ROCel mai important ziar din lume a preluat declarațiile date de Ana Maria Bărbosu pentru GOLAZO
Citește mai mult
NEW YORK TIMES CITEAZĂ GOLAZO.RO Cel mai important ziar din lume a preluat declarațiile date de Ana Maria Bărbosu pentru GOLAZO

01:09 Jocurile Olimpice s-au încheiat oficial

După concertul de la Los Angeles, pe stadionul din Paris, Thomas Bach, președintele Comitetului Internațional Olimpic, a declarat închise Jocurile Olimpice din capitala Franței, iar înotătorul Leon Marchand a suflat în felinarul care păstra aprinsă flacăra olimpică.

Ceremonia s-a încheiat cu interpretarea piesei „My way” – la origine, o șansonetă franțuzească intitulată „Comme d’habitude” – de către cântăreața Yseult. Un foc de artificii a avut loc la finalul piesei.

00:49 Misiune imposibilă - live la Paris

Actorul Tom Cruise a coborât în arenă pe o coardă în mijlocul delegației americane, iar apoi a luat steagul olimpic de la Karen Bass și a părăsit arena pe o motocicletă, scena fiind o evocare a unui moment din filmul Top Gun.

Apoi o serie de imagini înregistrate anterior îl arată pe Cruise mergând cu motocicleta și cu steagul olimpic pe Champs-Elysees și apoi parașutându-se dintr-un avion pe dealul de la Hollywood, într-o scenă ce evocă filmele din seria Misiune Imposibilă. De acolo, steagul este purtat de mai mulți sportivi americani până la Los Angeles, la o scenă pe care au cântat, pe rând, Red Hot Chili Peppers, Billie Eilish, Snoop Dogg și Dr. Dre.

00:37 S-a predat ștafeta!

Steagul olimpic a fost coborât de pe catarg în timp ce orchesta Divertimento și un cor de copii din Fontainebleau interpretau imnul olimpic. Drapelul a fost înmânat de către primarul din Paris, Anne Hidalgo, primarului din Los Angeles, Karen Bass. Imnul Statelor Unite a fost cântat de H.E.R.

23:45 Final cu muzică franțuzească

Pe scena amenajată pe gazon urcă pe rând artiști francezi la modă, care întrețin atmosfera până la finalul ceremoniei. Mulțumim, Paris!

Artiști francezi întrețin atmosfera pe Stade de France Artiști francezi întrețin atmosfera pe Stade de France
Artiști francezi întrețin atmosfera pe Stade de France

23:38 Cercurile olimpice sunt complete

După o coregrafie complexă și o scenografie pe măsură, cercurile olimpice sunt ridicate în mijlocul stadionului, deasupra hărții abstracte care leagă JO Paris 2024 de Los Angeles 2028 și de Brisbane 2032:

Cercurile olimpice sunt complete Cercurile olimpice sunt complete
Cercurile olimpice sunt complete
Harta abstractă care leagă JO Paris 2024 de Los Angeles 2028 și de Brisbane 2032 Harta abstractă care leagă JO Paris 2024 de Los Angeles 2028 și de Brisbane 2032
Harta abstractă care leagă JO Paris 2024 de Los Angeles 2028 și de Brisbane 2032

23:20 Un personaj misterios își face apariția

Un călător interstelar îmbrăcat în auriu complet - Golden Voyager - apare pe stadion. Misiunea sa e să recreeze esența acestui eveniment sportiv de neegalat, precizează organizatorii. Luminile se sting pentru a face loc muzicii pline de suspans.

23:10 Moment special pentru voluntari

Voluntarii care au făcut parte din organizarea Jocurilor Olimpice de la Paris 2024 sunt celebrați în fața întregului stadion

Voluntarii care au făcut parte din organizarea Jocurilor Olimpice Voluntarii care au făcut parte din organizarea Jocurilor Olimpice
Voluntarii care au făcut parte din organizarea Jocurilor Olimpice

23:00 Premiere la maraton

Președintele CIO, Thomas Bach, împreună cu Sebastian Coe, președintele Federației de Atletism, prezintă medaliile câștigătoarelor maratonului feminin

Tigst Assefa (Etiopia, argint), Sifan Hassan (Olanda, aur) și Hellen Obiri (Kenya, bronz) Tigst Assefa (Etiopia, argint), Sifan Hassan (Olanda, aur) și Hellen Obiri (Kenya, bronz)
Tigst Assefa (Etiopia, argint), Sifan Hassan (Olanda, aur) și Hellen Obiri (Kenya, bronz)

22:55 Pe Stade France se aude „We are the champions”

Aproximativ 10.500 de sportivi au participat la JO Paris 2024, nu toți au rămas pentru ceremonia de închidere, dar atmosfera este una impresionantă:

Ceremonia de închidere a Jocurilor Olimpice de la Paris 2024
Ceremonia de închidere a Jocurilor Olimpice de la Paris 2024

Galerie foto (6 imagini)

Ceremonia de închidere a Jocurilor Olimpice de la Paris 2024 Ceremonia de închidere a Jocurilor Olimpice de la Paris 2024 Ceremonia de închidere a Jocurilor Olimpice de la Paris 2024 Ceremonia de închidere a Jocurilor Olimpice de la Paris 2024 Ceremonia de închidere a Jocurilor Olimpice de la Paris 2024
+6 Fotografii
labels.photo-gallery

22:30 Team Romania gata de defilare

Mihaela Cambei, medaliată cu argint la haltere, categoria 49 kg, va fi portdrapelul României.

Team Romania. FOTO COSR Team Romania. FOTO COSR
Team Romania. FOTO COSR

22:26 Bach și Macron, în tribune

Președintele CIO Thomas Bach și președintele francez Emmanuel Macron au sosit pe Stade de France

MERCI, PARIS! Ceremonia de închidere  a Jocurilor Olimpice: imagini  spectaculoase  de pe Stade de France MERCI, PARIS! Ceremonia de închidere  a Jocurilor Olimpice: imagini  spectaculoase  de pe Stade de France

22:15 Leon Marchand, în centrul atenției

Înotătorul francez Leon Marchand, 4 medalii de aur, poartă flacăra olimpică din în timpul ceremoniei de închidere.

Steagul francez este adus pe Stade de France, iar Orchestre Divertimento și Maîtrise de Fontainebleau interpretează o variantă emoționantă a imnului „La Marseillaise”.

Captură TVE Captură TVE
Captură TVE

9.000 e numărul persoanelor mobilizate pentru această ceremonie de închidere (inclusiv 270 de artiști și interpreți), care a necesitat 35 de zile de repetiție, scrie L'Equipe.

22:00 A început ceremonia de închidere

Peste 100 de interpreți, acrobați, dansatori și artiști de circ se vor alătura cântăreților de renume mondial în diverse spectacole muzicale.

O parte a spectacolului se va desfășura în aer liber, cu efecte de lumini spectaculoase și costume, „într-o călătorie în trecut, spre originile Jocurilor, dar și în viitor și în cele din urmă către un univers atemporal”, informează site-ul oficial al competiției.

18:00 Probleme la Tour Eiffel

Ceremonia de închidere a Jocurilor Olimpice de la Paris 2024 a fost afectată de un incident neprevăzut: Turnul Eiffel a fost evacuat cu câteva ore înainte de eveniment.

Procedura de evacuare a fost declanșată în momentul în care un bărbat a început să escaladeze celebrul monument, atrăgând atenția autorităților.

Îngrijorări cu privire la ceremonia de închidere de la Jocurile Olimpice

Deși turnul nu este inclus în planurile pentru ceremonia de închidere, incidentul a ridicat întrebări cu privire la securitatea, potrivit apnews.com.

Peste 30.000
de polițiști au fost mobilizați în Paris duminică pentru a garanta siguranța în ultima zi a Jocurilor Olimpice, conform sursei citate

Ministrul de Interne al Franței, Gerald Darmanin, a declarat că aproximativ 3.000 de polițiști se vor afla în jurul Stade de France, iar 20.000 de agenți de securitate vor fi mobilizați în Paris și Saint-Denis pentru a asigura securitatea până târziu în noapte.

Mihaela Cambei va reprezenta România la ceremonia de închidere a JO

Mihaela Cambei, medaliată cu argint la haltere, categoria 49 kg, va fi portdrapelul României.

Ceremonia de închidere a Jocurilor Olimpice de la Paris 2024 va avea loc duminică, 11 august, pe Stade de France, începând cu ora 22:00, și va fi transmisă în direct pe TVR 1 și TVR Sport.

Champions League  13 goluri în a doua seară de Ligă.  FCSB, menționată  de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Liga Campionilor
18.09
Champions League 13 goluri în a doua seară de Ligă. FCSB, menționată de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Citește mai mult
Champions League  13 goluri în a doua seară de Ligă. FCSB, menționată de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1  Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva  banilor publici : Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Liga 1
18.09
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1 Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva banilor publici: Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Citește mai mult
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1  Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva banilor publici : Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Ținte noi    Dinamo  încearcă două transferuri de calibru!
Liga 1
18.09
Ținte noi Dinamo încearcă două transferuri de calibru!
Citește mai mult
Ținte noi  Dinamo încearcă două transferuri de calibru!
Tătărușanu în tricoul lui FCSB  Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în  Ghencea ”
Liga 1
18.09
Tătărușanu în tricoul lui FCSB Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în Ghencea
Citește mai mult
Tătărușanu în tricoul lui FCSB  Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în Ghencea ”