UEFA: Aleksander Ceferin estimează pierderi de sute de milioane de euro, după amânarea Euro 2020

UEFA: Aleksander Ceferin estimează pierderi de sute de milioane de euro, după amânarea Euro 2020

​Preşedintele UEFA, Aleksander Ceferin, a declarat, într-un interviu acordat publicaţiei germane Welt Am Sonntag, că pierderile forului european în urma amânării cu un an a Euro 2020 sunt de sute de milioane de euro, informează lesoir.be.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Este clar că pierderile vor fi de sute milioane de euro după amânarea turneului final", a declarat el, menţionând că pierderile vor fi compensate din fondul de rezervă al forului, de aproximativ 575 milioane de euro.

Potrivit lui Ceferin, politicienii europeni ar putea să ia exemplu de la vigilenţa UEFA şi de la solidaritatea federaţiilor naţionale de fotbal.

"Cred că Uniunea Europeană se poate inspira din abordarea noastră în ceea ce priveşte criza generată de coronavirus", a spus Ceferin.

"Avem o monedă unică şi frontiere deschise în Europa, dar acum, fiecare are o viziune individuală asupra crizei şi adoptă măsuri diferite în loc să aibă o abordare globală, coordonată. E păcat", a adăugat el.

UEFA a anunţat, marţi, amânarea pentru 2021 a UEFA Euro-2020, competiţie programată iniţial în lunile iunie şi iulie ale acestui an, din cauza din cauza pandemiei de coronavirus.

Turneul final al Campionatului European era programat să se desfăşoare în 12 oraşe din Europa, între care şi Bucureşti, între 12 iunie şi 12 iulie 2020. Datele noi propuse sunt 11 iunie – 11 iulie 2021.

După decizia de marţi, Ceferin a declarat că forul european a suportat cel mai mare sacrificiu prin amânarea cu un an a turneului final al Campionatului European din această vară.

"A fost important ca UEFA, în calitate de for guvernant al fotbalului european, să conducă acest proces şi să suporte cel mai mare sacrificiu. Reprogramarea EURO 2020 are un mare preţ, dar vom face tot ce putem mai bine pentru ca finanţarea vitală pentru fotbalul de bază, fotbalul feminin şi dezvoltarea jocului de fotbal în toate cele 55 de ţări să nu fie afectată. Principiul care ne-a ghidat în asumarea acestei decizii pentru binele fotbalului european, ca un întreg, a fost deasupra profituluia", a afirmat el, potrivit News.ro.

* articol publicat inițial pe Hotnews.ro

Grupa care ne duce la Mondial  Cum ar arăta componența  grupei ideale  dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM 
Campionatul Mondial
17:39
Grupa care ne duce la Mondial Cum ar arăta componența grupei ideale dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM
Citește mai mult
Grupa care ne duce la Mondial  Cum ar arăta componența grupei ideale dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM 
„Săgețile” lui Dioszegi   Despre  Ștefănescu : „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Liga 1
18:57
„Săgețile” lui Dioszegi Despre Ștefănescu: „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Citește mai mult
„Săgețile” lui Dioszegi  Despre Ștefănescu : „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Cupa României  A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu  Sănătatea Cluj , Unirea Ungheni și Agricola Borcea 
Cupa Romaniei
19:00
Cupa României A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu Sănătatea Cluj, Unirea Ungheni și Agricola Borcea
Citește mai mult
Cupa României  A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu Sănătatea Cluj , Unirea Ungheni și Agricola Borcea 
U21 în Superliga  Cine le dă încredere  jucătorilor tineri : FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5
Liga 1
18:26
U21 în Superliga Cine le dă încredere jucătorilor tineri: FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5
Citește mai mult
U21 în Superliga Cine le dă încredere jucătorilor tineri : FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5