„Batjocură” Vaticanul a reacționat după  scandalul  produs la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice
Ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice Foto: Instagram/ @Olympics

„Batjocură”Vaticanul a reacționat după scandalul produs la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice

  • Vaticanul a reacționat dur după scandalul produs la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice.
  • Scena, considerată de unii o parodie a „Cinei celei de Taină”, a stârnit indignare printre credincioși și nu numai.
  • În ciuda scuzelor organizatorilor, reacția publicului a fost intensă și situația continuă să fie dezbătută

Vaticanul a reacționat dur după scandalul produs la Jocurile Olimpice.

Reacția Vaticanului, după scandalul produs la ceremonia de deschidere a JO

La mai bine de o săptămână de la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice, Sfântul Scaun s-a alăturat celor care au criticat vehement imaginile ce au părut să parodieze „Cina cea de Taină”.

„Sfântul Scaun a fost întristat de anumite scene de la ceremonia de deschidere a Olimpiadei din Paris și nu poate decât să li se alăture vocilor care au strigat pentru a condamna ofensa multor creștini și a celor care au altă religie.

În cadrul unui eveniment prestigios, unde întreaga lume se adună în jurul unor valori comune, nu ar trebui să existe aluzii care să ridiculizeze convingerile religioase ale multor oameni.

Libertatea de exprimare își are limita acolo unde se oprește respectul pentru ceilalți”, au transmis reprezentanţii Vaticanului, potrivit  USCCB.

Conform sursei citate, Papa Francisc a avut o convorbire telefonică pe această temă cu președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan. Momentul de la ceremonia de deschidere a JO 2024 a fost catalogat ca o „batjocură la adresa unor valori sacre”.

Ce s-a întâmplat la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice

Mai mulți artiști francezi, în costumații ieșite din comun, au început un spectacol aliniați la baza podiumului, care semăna cu o masă lungă, într-o scenă ce părea să evoce „Cina cea de Taină” a lui Leonardo da Vinci.

În centru se afla o femeie cu o diademă mare de argint, asemănătoare unei aureole, zâmbind, în timp ce alți artiști priveau intens camera înainte de a începe o coregrafie.

Totuși, organizatorii Jocurilor Olimpice au precizat pe rețelele de socializare că nu e vorba de „Cina cea de taină”, iar punctul central al picturii aduse la viață este Dionysos, zeul grec al vinului, fertilității, ritualului religios și al teatrului, și nu Iisus Hristos sau discipolii săi.

„Interpretarea zeului grec Dionysius ne face să conștientizăm absurditatea violenței dintre ființele umane”, este mesajul postat pe contul de pe platforma „X” al Jocurilor Olimpice.

Champions League  13 goluri în a doua seară de Ligă.  FCSB, menționată  de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Liga Campionilor
18.09
Champions League 13 goluri în a doua seară de Ligă. FCSB, menționată de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Citește mai mult
Champions League  13 goluri în a doua seară de Ligă. FCSB, menționată de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1  Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva  banilor publici : Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Liga 1
18.09
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1 Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva banilor publici: Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Citește mai mult
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1  Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva banilor publici : Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Ținte noi    Dinamo  încearcă două transferuri de calibru!
Liga 1
18.09
Ținte noi Dinamo încearcă două transferuri de calibru!
Citește mai mult
Ținte noi  Dinamo încearcă două transferuri de calibru!
Tătărușanu în tricoul lui FCSB  Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în  Ghencea ”
Liga 1
18.09
Tătărușanu în tricoul lui FCSB Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în Ghencea
Citește mai mult
Tătărușanu în tricoul lui FCSB  Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în Ghencea ”