​VIDEO Bundesliga: Borussia Dortmund, noul lider al campionatului după o revenire spectaculoasă, 4-2 cu Leverkusen  (Rezultatele etapei)

​VIDEO Bundesliga: Borussia Dortmund, noul lider al campionatului după o revenire spectaculoasă, 4-2 cu Leverkusen (Rezultatele etapei)

​Borussia Dortmund s-a impus, sâmbătă seară, în deplasarea de la Bayer Leverkusen, cu scorul de 4-2, după ce la pauză era condusă cu 2-0. Echipa lui Lucien Favre a trecut pe primul loc în campionat, după ce Bayern Munchen a pierdut cu Hertha Berlin.

HotNews.roFoto: Hotnews

Leverkusen a avut o primă repriză foarte bună, în care a reușit să închidă bine spațiile și să fructifice cele mai importante ocazii avute. Mitchell Weiser a deschis scorul în minutul 9 cu un șut cu exteriorul din afara careului care s-a dus la colțul lung, iar Jonathan Tah a majorat scorul la 2-0 după ce apărarea Borussiei a făcut mai multe greșeli la un corner și mingea a ajuns la fundașul lui Leverekusen.

În repriza secundă, Dortmund a avut o revenire spectaculoasă și a înscris de patru ori, reamintind de Borussia din era Jurgen Klopp: primul gol a fost marcat de Jacob-Bruun Larsen în minutul 65, după ce acesta a împins în poartă șutul respins de Hradecky. Marco Reus a adus egalarea patru minute mai târziu, după o fază construită împreună cu Jadon Sancho (intrat pe teren cu un minut în urmă). Paco Alcacer a reușit următoarele două goluri, în minutele 85 (după ce a deviat în poartă centrarea foarte bună a lui Hakimi) și 90+4, la ultima fază a meciului, trimițând balonul în poarta goală, părăsită de Hradecky la un corner.

Borussia i-a depășit astfel pe cei de la Bayern Munchen și a trecut pe primul loc în clasamentul din Bundesliga după șase etape.

O parte din suporterii Borussiei din România au urmărit meciul împreună cu fostul portar al celor din Dortmund, Roman Weidenfeller, venit în țară pentru întâlnirea anuală a fan clubului local.

Au mai avut loc în etapa a șasea din Bundesliga:

Hertha Berlin - Bayern Munchen 2-0 (Ibisevic 23' pen., Duda 44')

Hoffenheim - Leipzig 1-2 (Kramaric 90+3' / Poulsen 53', 73')

Nurnberg - Dusseldorf 3-0 (Behrens 28' pen., Ishak 64', Palacios-Martinez 78')

Schalke - Mainz 1-0 (Schopf 11'), Maxim a intrat pe teren pentru Mainz în minutul 78

Stuttgart - Werder Bremen 2-1 (Donis 19', Castro 75' / Zieler 68' autogol)

Wolfsburg - Monchengladbach 2-2 (Steffen 12', Weghorst 59' / Plea 7', Hazard 48')

Au loc duminică în Bundesliga:

16:30 Frankfurt - Hannover

19:00 Augsburg - Freiburg

Clasament Bundesliga:

1. Borussia Dortmund 6 meciuri (19-5) 14

2. Bayern Munchen 6 (12-5) 13

3. Hertha Berlin 6 (12-7) 13

4. Borussia Monchengladbach 6 (12-9) 11

5. Werder Bremen 6 (11-8) 11

6. Leipzig 6 (10-9) 11

7. Wolfsburg 6 (10-9) 9

Vezi aici rezumatul partidei dintre Bayer Leverkusen și Borussia Dortmund,

* articol publicat inițial pe Hotnews.ro

Grupa care ne duce la Mondial  Cum ar arăta componența  grupei ideale  dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM 
Campionatul Mondial
19.09
Grupa care ne duce la Mondial Cum ar arăta componența grupei ideale dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM
Citește mai mult
Grupa care ne duce la Mondial  Cum ar arăta componența grupei ideale dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM 
„Săgețile” lui Dioszegi   Despre  Ștefănescu : „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Liga 1
19.09
„Săgețile” lui Dioszegi Despre Ștefănescu: „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Citește mai mult
„Săgețile” lui Dioszegi  Despre Ștefănescu : „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Cupa României  A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu  Sănătatea Cluj , Unirea Ungheni și Agricola Borcea 
Cupa Romaniei
19.09
Cupa României A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu Sănătatea Cluj, Unirea Ungheni și Agricola Borcea
Citește mai mult
Cupa României  A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu Sănătatea Cluj , Unirea Ungheni și Agricola Borcea 
U21 în Superliga  Cine le dă încredere  jucătorilor tineri : FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5
Liga 1
19.09
U21 în Superliga Cine le dă încredere jucătorilor tineri: FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5
Citește mai mult
U21 în Superliga Cine le dă încredere jucătorilor tineri : FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5