​VIDEO Lionel Messi continuă duelul de la distanță cu Ronaldo: două goluri și două assist-uri vs Lyon (Barcelona a învins cu 5-1)

​VIDEO Lionel Messi continuă duelul de la distanță cu Ronaldo: două goluri și două assist-uri vs Lyon (Barcelona a învins cu 5-1)

​Lionel Messi a contribuit decisiv la calificarea Barcelonei pentru a 12-a oară consecutiv în sferturile Champions League. Argentinianul a reușit o "dublă" și a pasat decisiv la alte două goluri, într-o continuare a duelului de la distanță cu Cristiano Ronaldo, care a înscris de trei ori împotriva celor de la Atletico Madrid. Catalanii au câștigat cu 5-1 în fața lui Olympique Lyon, după ce partida tur s-a terminat cu scorul de 0-0.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

Vezi aici rezumatul partidei dintre Barcelona și Lyon.

După ce partida din tur s-a terminat cu scorul de 0-0, Messi a fost cel care a înscris primul gol al confruntării, cu o "panenka" din penalty, în minutul 18. După ce a trecut o jumătate de oră din meci, Luis Suarez a preluat, a pătruns în careu cu o mișcare de efect, printre doi apărători, a fost altruist și l-a lăsat cu poarta goală pe Coutinho, care a dus scorul la 2-0.

Lucas Tousart a fost cel care a readus, pentru moment, speranțele echipei franceze. În minutul 58, acesta a preluat pe piept și a înscris cu un voleu, la o fază care a fost analizată cu VAR pentru un posibil ofsaid și fault în atac. Reușita a fost validată iar Lyon a tras tare pentru o egalare care ar fi putut fi decisivă. Golul secund nu a venit însă.

Messi a luat soarta calificării în propriile mâini în minutul 78, când s-a distrat cu apărarea adversă și a liniștit apele, ducând scorul la 3-1. Argentinianul a contribuit și la ultimele două goluri ale catalanilor, găsindu-i perfect pe Pique, respectiv Dembele.

Borne atinse în meciul de miercuri seară:

  • Barcelona este neînvinsă pe Camp Nou în ultimele 30 de meciuri de Champions League (record). 27 de victorii și 3 egaluri au adunat catalanii pe propriul teren.
  • Catalanii s-au calificat pentru a 17-a oară în sferturile Champions League (a 12-a oară consecutiv) și au egalat-o pe Bayern Munchen, echipă care deținea recordul.
  • Lionel Messi a ajuns la 476 de victorii în tricoul Barcelonei și a egalat recordul lui Xavi Hernandez.
  • Lyon a devenit prima echipă din Franța care înscrie 200 de goluri în istoria Champions League (inclusiv Cupa Campionilor Europeni).

* articol publicat inițial pe Hotnews.ro

Grupa care ne duce la Mondial  Cum ar arăta componența  grupei ideale  dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM 
Campionatul Mondial
19.09
Grupa care ne duce la Mondial Cum ar arăta componența grupei ideale dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM
Citește mai mult
Grupa care ne duce la Mondial  Cum ar arăta componența grupei ideale dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM 
„Săgețile” lui Dioszegi   Despre  Ștefănescu : „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Liga 1
19.09
„Săgețile” lui Dioszegi Despre Ștefănescu: „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Citește mai mult
„Săgețile” lui Dioszegi  Despre Ștefănescu : „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Cupa României  A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu  Sănătatea Cluj , Unirea Ungheni și Agricola Borcea 
Cupa Romaniei
19.09
Cupa României A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu Sănătatea Cluj, Unirea Ungheni și Agricola Borcea
Citește mai mult
Cupa României  A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu Sănătatea Cluj , Unirea Ungheni și Agricola Borcea 
U21 în Superliga  Cine le dă încredere  jucătorilor tineri : FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5
Liga 1
19.09
U21 în Superliga Cine le dă încredere jucătorilor tineri: FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5
Citește mai mult
U21 în Superliga Cine le dă încredere jucătorilor tineri : FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5