VIDEO WTA Stuttgart: Se tot adună înfrângerile pentru Maria Sharapova - Invinsă de Caroline Garcia după un meci maraton de două ore și 45 de minute

VIDEO WTA Stuttgart: Se tot adună înfrângerile pentru Maria Sharapova - Invinsă de Caroline Garcia după un meci maraton de două ore și 45 de minute

Caroline Garcia și Maria Sharapova au oferit un meci cu multe răsturnări de situație, o adevărată bătălie de aproape trei ore (2h și 45 de minute). S-a jucat la un nivel ridicat, cele două reușind multe lovituri direct câștigătoare. Franțuzoaica a avut până la urmă nervii mai tari și a obținut calificarea în turul doi al întrecerii de la Stuttgart (3-6, 7-6(6), 6-4).

HotNews.roFoto: Hotnews

Beneficiară a unui wild card, Masha a "furat" startul în primul set, rusoaica dominând disputa indoor. Cu un tenis feroce, Maria a produs multe lovituri câștigătoare, reverul în lung de linie fiind în câteva rânduri impresionant (6-3).

Cu mintea mult mai liniștită, Caroline a revenit în setul al doilea, profitând și de o ușoară stare de oboseală fizică arătată de rusoaică. Garcia a condus cu 4-2, a fost egalată, iar apoi a fost din nou aproape de câștigarea setului la 5-4. A avut nevoie până la urmă de tiebreak (câștigat la 6) pentru ca frunțuzoaica să "supraviețuiască" și să trimită disputa în decisiv.

Ambiționată de pierderea setului, Maria a început hotărâtă setul al treilea, avantajul ei fiind la un moment dat de 2-0. Fără prea multe meciuri oficiale în picioare, rusoaica nu a putut menține ritmul, iar Caroline a împins-o pas cu pas pe adversară pe "marginea prăpastiei". Mai întâi, Garcia a egalat la doi, iar apoi a trecut pentru prima dată în decisiv la conducere (3-2).

În spatele unui forehand cu variație (a trimis când cu mult topspin și a deschis terenul, cand plat cu o forță impresionantă), Caroline a dictat ritmul și a trimis-o la colț pe Maria, precum în box. Rusoaica a fost nevoită să lovească tot mai mult din deplasare, iar break-ul a apărut la 4-4.

A fost momentul decisiv al partidei, victoria conturându-se la a doua minge de meci (6-4), după două ore si 45 de minute de la primul punct jucat. Este prima victorie pe teren a Carolinei împotriva Mariei (mai are una prin neprezentare în 2015, la Acapulco) în cinci întâlniri directe.

Rezumatul partidei Garcia vs Sharapova:

În 2018, Sharapova are cinci victorii și cinci înfrângeri, mult sub ceea ce și-ar fi dorit fostul lider mondial de la sezonul în curs.

Turneul de la Stuttgart are premii totale în valoare de $816.000 (categorie Premier), se dispută pe zgură (indoor), iar directorul competiției este Markus Guenthardt. Cap de serie numărul unu este Simona Halep, pe lista favoritelor mai aflându-se Garbine Muguruza, Elina Svitolina și Jelena Ostapenko.

În 2017, Halep a ajuns până în semifinale la Stuttgart, acolo unde a fost învinsă de Laura Siegemund. Mai multe detalii aici.

S-ar putea să te intereseze și:

Maria Sharapova nu ia în calcul o retragere din tenis: "M-am întors pentru a câștiga Grand Slam-uri"

Maria Sharapova a încheiat colaborarea cu antrenorul Sven Groeneveld după patru ani

WTA: Cinci nume de urmărit în sezonul de zgură - Simona Halep este printre ele

* articol publicat inițial pe Hotnews.ro

Grupa care ne duce la Mondial  Cum ar arăta componența  grupei ideale  dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM 
Campionatul Mondial
19.09
Grupa care ne duce la Mondial Cum ar arăta componența grupei ideale dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM
Citește mai mult
Grupa care ne duce la Mondial  Cum ar arăta componența grupei ideale dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM 
„Săgețile” lui Dioszegi   Despre  Ștefănescu : „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Liga 1
19.09
„Săgețile” lui Dioszegi Despre Ștefănescu: „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Citește mai mult
„Săgețile” lui Dioszegi  Despre Ștefănescu : „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Cupa României  A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu  Sănătatea Cluj , Unirea Ungheni și Agricola Borcea 
Cupa Romaniei
19.09
Cupa României A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu Sănătatea Cluj, Unirea Ungheni și Agricola Borcea
Citește mai mult
Cupa României  A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu Sănătatea Cluj , Unirea Ungheni și Agricola Borcea 
U21 în Superliga  Cine le dă încredere  jucătorilor tineri : FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5
Liga 1
19.09
U21 în Superliga Cine le dă încredere jucătorilor tineri: FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5
Citește mai mult
U21 în Superliga Cine le dă încredere jucătorilor tineri : FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5