Bianca Andreescu, startul excelent de sezon și obiectivele mărețe: "Mă văd câştigând un Grand Slam, poate chiar mai multe, şi scriind istorie"

Bianca Andreescu, startul excelent de sezon și obiectivele mărețe: "Mă văd câştigând un Grand Slam, poate chiar mai multe, şi scriind istorie"

Bianca Andreescu (60 WTA), jucătoarea canadiană de origine română, obține victorii pe bandă rulantă și pare de neoprit în actualul sezon din tenisul feminin. Are doar trei înfrângeri în 25 de partide disputate de la începutul sezonului, a jucat finala la Auckland și a câștigat turneul de la Newport Beach (125K Series). În vârstă de 18 ani, Bianca își dorește să fie o sursă de inspirație pentru ceilalți, se vede câștigând cel puțin un turneu de Grand Slam și chiar scriind istorie în tenis.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Anul trecut am participat la o serie de turnee ITF și acum cred că sunt cu normă întreagă în circuitul WTA, ceea ce este foarte frumos. Este un vis devenit realitate. Cred că este diferit pentru că eu nu sunt obișnuită și încă nu am atât de multă experiență ca majoritatea jucătoarelor, dar încep să o câștig.

Am jucat deja la toate turneele de Grand Slam, doar la Indian Wells și Miami nu am jucat. Nici la Acapulco nu jucasem. Este un vis devenit realitate, să fiu în măsură să stau la cele mai bune hoteluri, să fiu capabilă să joc la cele mai bune turnee împotriva unor jucătoare de top", a declarat Bianca Andreescu, potrivit WTA.

Andreescu, mulțumită de nivelul său fizic

"Cred că este foarte important din punct de vedere mental și fizic să reușesti să rămâi în raliurile lungi, pentru că acum în circuit jucătoarele sunt pregătite fizic mai bine ca niciodată.

De asemenea, să fii pregătit din punct de vedere mental să reziști în meciurile lungi cred că reprezintă cheia spre victorie și cred că am lucrat mult la acest aspect. Cu siguranță am făcut îmbunătățiri, dar vreau și mai mult. Eu sunt o jucătoare destul de agresivă, așa că lucrez mult la serviciu și la retur, pentru a prelua controlul încă de la început", a spus jucătoarea din Canada.

Andreescu se bucură de susținerea fanilor români

"Românii sunt peste tot. Categoric sunt iubită de presa din România, ceea ce este plăcut. Este plăcut să ai fani şi din Canada şi din România", a spus Bianca Andreescu.

Ce spune despre Simona Halep și despre obiectivele sale

"Ea este din România şi eu sunt româncă. Când a câştigat French Open, a fost foarte emoţionant, în special pentru România, deoarece noi suntem foarte pătimaşi. Este o jucătoare incredibilă. A realizat atât de multe. Şi o cunosc, nu foarte bine, dar am vorbit cu ea de multe ori şi este cu picioarele pe pământ şi o persoană foarte bună. Respect asta şi felul ei de a fi.

Acesta este unul dintre obiectivele mele, să inspir. După Auckland, am primit multe mesaje de genul: M-am apucat de tenis datorită ţie. Ceea ce este incredibil. Este o motivaţie pentru mine. Mă văd câştigând un Grand Slam, poate chiar mai multe, şi scriind istorie", a spus jucatoarea în vârstă de 18 ani.

Ce sfat a primit Bianca de la Simona Halep

"Am discutat cu Bianca acum câţiva ani, în Canada, când ne-am antrenat împreună o dată. I-am spus că trebuie să nu mai joace la junioare. Voia să joace mai mult, dar i-am spus că este pregătită să ridice nivelul. Şi după cum se vede, se descurcă minunat. Cred că aleargă foarte bine, loveşte mingea puternic şi este o luptătoare. Sunt convinsă că poate creşte mult şi curând va urca în clasament", a spus Halep, potrivit WTA.

Bianca Andreescu s-a născut în Mississauga (Ontario) şi a început tenisul la vârsta de șapte ani, în România, de unde sunt părinţii ei. Când familia sa s-a întors în Canada, Andreescu a continuat tenisul cu sprijinul Federației de Tenis de acolo.

În 2014, Andreescu a câștigat prestigiosul titlu Les Petit As, când avea 14 ani. De asemenea, a cucerit două titluri consecutive la Orange Bowl, la vârsta de 14 și 15 ani. Apoi, în 2017, Bianca a devenit prima jucătoare născută în anii 2000 care obținea o victorie împotriva unei adversare din Top 20 WTA, învingând-o pe Kristina Mladenovic, la City Open.

Bianca Andreescu în acest sezon: 22 victorii și 3 înfrângeri

Bianca Andreescu are un start excelent de sezon, înregistrând până în acest moment 22 de victorii, dintre care două în FedCup. Jucătoarea de origine română a disputat finala la Auckland (a fost învinsă de Julia Goerges, scor 2-6, 7-5, 6-1), a ajuns pe taboul principal de la Australian Open, după trei victorii în calificări, și s-a oprit în turul al doilea (a fost învinsă de Anastasija Sveastova, scor 6-3, 3-6, 6-2).

Apoi, Andreescu a câștigat turneul de la Newport Beach, de categorie "125K Series" (0-6, 6-4, 6-2 cu Jessica Pegula) și a obținut și două victorii pentru Canada în întâlnirea cu Olanda din FedCup. A urmat turneul de la Acapulco, unde s-a oprit în semifinale, fiind învinsă de Sofia Kenin, după o serie de 10 victorii consecutive.

Bianca evoluează în această perioadă la Indian Wells, turneu de categorie Premier Mandatory. În primul tur, a eliminat-o din competiției pe Irina-Camelia Begu (70 WTA), scor 6-7 (3), 6-3, 6-3. În runda a doua, Andreescu o va întâlni pe Dominika Cibulkova (Slovacia, 35 WTA), cap de serie 32.

* articol publicat inițial pe Hotnews.ro

„Urâm România!”  Sportivă din Ungaria,  jigniri xenofobe  la adresa arbitrului român. Ce sancțiune a primit
Alte sporturi
04.10
„Urâm România!” Sportivă din Ungaria, jigniri xenofobe la adresa arbitrului român. Ce sancțiune a primit
Citește mai mult
„Urâm România!”  Sportivă din Ungaria, jigniri xenofobe la adresa arbitrului român. Ce sancțiune a primit
MM îl apără pe Olaru  „E  jucătorul #1  din cariera mea de peste 30 de ani! Doar la Neșu am mai văzut asta”
Europa League
04.10
MM îl apără pe Olaru „E jucătorul #1 din cariera mea de peste 30 de ani! Doar la Neșu am mai văzut asta”
Citește mai mult
MM îl apără pe Olaru „E jucătorul #1 din cariera mea de peste 30 de ani! Doar la Neșu am mai văzut asta”
FCSB îi provoacă insomnii Patronul din Liga 1, înmărmurit după victoria cu PAOK: „A văzut scorul și  n-a mai putut să doarmă !”
Europa League
04.10
FCSB îi provoacă insomniiPatronul din Liga 1, înmărmurit după victoria cu PAOK: „A văzut scorul și n-a mai putut să doarmă!”
Citește mai mult
FCSB îi provoacă insomnii Patronul din Liga 1, înmărmurit după victoria cu PAOK: „A văzut scorul și n-a mai putut să doarmă !”
BÎRLIGEA, OUT DE LA NAȚIONALĂ   Mircea Lucescu  a anunțat convocările  pentru „dubla” cu Cipru și Lituania
Nationala
04.10
BÎRLIGEA, OUT DE LA NAȚIONALĂ Mircea Lucescu a anunțat convocările pentru „dubla” cu Cipru și Lituania
Citește mai mult
BÎRLIGEA, OUT DE LA NAȚIONALĂ   Mircea Lucescu a anunțat convocările pentru „dubla” cu Cipru și Lituania
„Nu vizionez!”  Duelul PAOK - FCSB,  neinteresant pentru Șumudică : „Pregăteam meciul cu Botoșani”
Europa League
04.10
„Nu vizionez!” Duelul PAOK - FCSB, neinteresant pentru Șumudică: „Pregăteam meciul cu Botoșani”
Citește mai mult
„Nu vizionez!”  Duelul PAOK - FCSB, neinteresant pentru Șumudică : „Pregăteam meciul cu Botoșani”
Diaspora, izvorul României Mircea Lucescu aduce la națională un  golgeter austriac , cu părinți români: „Și Dan Șucu s-a interesat de el”
Nationala
04.10
Diaspora, izvorul RomânieiMircea Lucescu aduce la națională un golgeter austriac, cu părinți români: „Și Dan Șucu s-a interesat de el”
Citește mai mult
Diaspora, izvorul României Mircea Lucescu aduce la națională un golgeter austriac , cu părinți români: „Și Dan Șucu s-a interesat de el”
Premieră la FCSB Primă după victoria cu PAOK: ce  bonus  primește fiecare jucător
Europa League
04.10
Premieră la FCSBPrimă după victoria cu PAOK: ce bonus primește fiecare jucător
Citește mai mult
Premieră la FCSB Primă după victoria cu PAOK: ce bonus primește fiecare jucător
„Mi-e jenă doar să înot”   David Popovici despre impactul pe care vrea să-l aibă în societate: „Nu toți se nasc cu  aceeași șansă ” 
Înot
04.10
„Mi-e jenă doar să înot” David Popovici despre impactul pe care vrea să-l aibă în societate: „Nu toți se nasc cu aceeași șansă
Citește mai mult
„Mi-e jenă doar să înot”  David Popovici despre impactul pe care vrea să-l aibă în societate: „Nu toți se nasc cu aceeași șansă ”