Champion League: Sheriff Tiraspol vs Farul Constanţa - Test decisiv
pentru Gică Hagi

Champion League: Sheriff Tiraspol vs Farul Constanţa - Test decisiv pentru Gică Hagi

Sheriff Tiraspol - Farul Constanţa, meci contând pentru manşa a doua a primului tur preliminar din Liga Campionilor, este programat marţi, 18 iulie, de la ora 20:00, pe Glavnaya Arena.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Farul Constanţa porneşte cu prima şansă la calificare, după victoria din tur, de la Ovidiu, scor 1-0 (Kiki 56), mai ales că pentru Sheriff Tiraspol acesta este doar al doilea meci oficial al sezonului 2023-2024.

Sheriff Tiraspol a câştigat campionatul din Republica Moldova pentru a şasea oară consecutiv (are în palmares 20 de titluri, 21 de cupe şi şapte supercupe), iar în această vară nu a disputat nici măcar o partidă amicală (noul sezon intern va începe pe 5 august 2023).

Echipa este antrenată de Roberto Bordin, un italian în vârstă de 58 de ani care a fost instalat în ianuarie, iar lotul este evaluat de site-urile de specialitate la 15 milioane de euro, cel mai valoros fotbalist fiind nigerianul Rasheed Akanbi, un mijlocaş de bandă stângă, în prezent accidentat.

În ultimii ani, Sheriff Tiraspol a fost echipa-surpriză a Europei, cu calificare în grupele Champions League în sezonul 2021-2022 (a câştigat în deplasare cu Real Madrid şi acasă cu Şahtior Doneţk), pentru ca în sezonul 2022-2023 să ajungă în grupele Europa League, iar de aici în Conference League, unde după 0-1 acasă şi 3-1 în deplasare cu Partizan Belgrad a fost eliminată în optimile de finală de Nice, 0-1 acasă şi 1-3 în deplasare.

Farul Constanţa a câştigat primul titlu de campioană a României sub această denumire (Viitorul are în palmares, tot cu Gică Hagi pe banca tehnică, un campionat, o cupă şi o supercupă).

Echipa antrenată de Gică Hagi a disputat, pe lângă meciul din prima manşă cu Sheriff Tiraspol, alte două partide oficiale, 0-1 la Ploieşti cu Sepsi în Supercupa României, şi 1-0 pe terenul celor de Hermannstadt în prima etapă din SuperLiga.

Constănţenii au dezamăgit însă în partidele amicale din această vară, pe care le-au pierdut pe linie, 1-2 cu Pogon Szczecin, 0-5 cu Banik Ostrava şi 0-3 cu Warta Poznan.

Farul Constanţa este la debut în această competiţie (Viitorul a mai jucat în sezonul 2017-2018, fiind eliminată de Apoel Nicosia, 1-0 acasă şi 0-4 după prelungiri în deplasare) şi are un lot cotat de site-urile de specialitate la 21,63 milioane de euro, cel mai scump fotbalist fiind Tudor Băluţă (2,8 milioane de euro).

Echipa care se va califica dintre Sheriff Tiraspol şi Farul Constanţa va juca în turul al doilea preliminar din Champions League cu învingătorea "dublei" dintre Maccabi Haifa şi Hamrun Spartans (4-0 în tur), iar echipa care va fi eliminată o va întâlni în turul al doilea preliminar din Conference League pe Zrinjski Mostar sau Urartu (1-0 în tur).

Echipele probabile Sheriff Tiraspol: Koval - Zohouri, Didier Bueno, Tovar, Garananga, Apostolakis - Amine Talal, Badolo, Joao Paulo - Mbekeli, Luvannor.

Farul Constanţa: Aioani - Kiki, Larie, K. Boli, Borza - Artean, Nedelcu, T. Băluţă - Ad. Mazilu, Rivaldinho, Alibec.

Superbet oferă cota 1,65 pentru pronosticul PsFX: rezultat de egalitate la pauza sau la finalul meciului Sheriff Tiraspol - Farul Constanţa.

Sheriff Tiraspol vs Farul Constanţa PsFX
Cotă 1,65

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol

* articol publicat inițial pe Hotnews.ro

Ștergeți-vă lacrimile! Imagini copleșitoare cu „tricolorii” după înfrângerea cu Olanda »  „Zidul galben”  a refuzat să părăsească stadionul
EURO 2024
02.07
Ștergeți-vă lacrimile!Imagini copleșitoare cu „tricolorii” după înfrângerea cu Olanda » „Zidul galben” a refuzat să părăsească stadionul
Citește mai mult
Ștergeți-vă lacrimile! Imagini copleșitoare cu „tricolorii” după înfrângerea cu Olanda » „Zidul galben” a refuzat să părăsească stadionul
Program complet sferturi Cum arată duelurile pentru semifinale la Euro 2024: urmează  Spania - Germania !
EURO 2024
02.07
Program complet sferturiCum arată duelurile pentru semifinale la Euro 2024: urmează Spania - Germania!
Citește mai mult
Program complet sferturi Cum arată duelurile pentru semifinale la Euro 2024: urmează Spania - Germania !
MÂNDRI DE VOI!   România  e învinsă de Olanda în optimile Euro 2024, dar se întoarce acasă cu capul sus
Nationala
02.07
MÂNDRI DE VOI! România e învinsă de Olanda în optimile Euro 2024, dar se întoarce acasă cu capul sus
Citește mai mult
MÂNDRI DE VOI! România e învinsă de Olanda în optimile Euro 2024, dar se întoarce acasă cu capul sus
Program Superliga 2024 - 2025  Când se joacă derby-urile , cum arată țintarul complet al Ligii 1
Liga 1
01.07
Program Superliga 2024 - 2025Când se joacă derby-urile, cum arată țintarul complet al Ligii 1
Citește mai mult
Program Superliga 2024 - 2025 Când se joacă derby-urile , cum arată țintarul complet al Ligii 1