Champions League: Farul Constanţa vs Sheriff Tiraspol - Marea
provocare pentru Gică Hagi

Champions League: Farul Constanţa vs Sheriff Tiraspol - Marea provocare pentru Gică Hagi

Farul Constanţa - Sheriff Tiraspol, meci contând pentru prima manşă a primului tur preliminar din Liga Campionilor, este programat, miercuri, 12 iulie, de la ora 20:30, pe Stadionul Central din Ovidiu, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1 şi Prima Sport 1.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Farul Constanţa, campioana României, şi Sheriff Tiraspol, campioana Republicii Moldova, se întâlnesc într-o "dublă" decisivă, echipa care va fi eliminată urmând să încheie parcursul european din acest sezon.

Farul Constanţa vine după o înfrângere în primul meci oficial al sezonului, 0-1 cu Sepsi în Supercupa României, după ce a dezamăgit şi în partidele amicală din această vară, 1-2 cu Pogon Szczecin, 0-5 cu Banik Ostrava şi 0-3 cu Warta Poznan.

Farul Constanţa este la debutul în această competiţie (Viitorul a mai jucat în sezonul 2017-2018, fiind eliminată de Apoel Nicosia, 1-0 acasă şi 0-4 după prelungiri în deplasare) şi are un lot cotat de site-urile de specialitate la 21,63 milioane de euro, cel mai scump fotbalist fiind Tudor Băluţă (2,8 milioane de euro).

Gică Hagi, antrenorul "marinarilor" are un palmares dezastruos în cupele europene cu Viitorul, reuşind doar trei victorii (în 12 meciuri din patru participări), trei rezultate de egalitate şi şapte înfrângeri, golaveraj 21-28.

"Să jucăm calificări de Champions League e o mare provocare pentru noi. Întâlnim o echipă care are o altă experienţă în Europa faţă de noi, o echipă la un alt nivel, cu un antrenor italian. Sperăm să prindem o zi bună acasă. Cred că suntem în stare să tranşăm această calificare. Avem potenţial să trecem de ei", a declarat Gică Hagi.

Sheriff Tiraspol este la prima partidă oficială a sezonului, iar în această vară nu a disputat nici măcar un amical (noul sezon din campionatul Republicii Moldova va începe la data de 5 august 2023).

Echipa este antrenată de Roberto Bordin, un italian în vârstă de 58 de ani care a fost instalat în ianuarie, iar lotul este evaluat de site-urile de specialitate la 15,8 milioane de euro, cel mai valoros fotbalist find nigerianul Rasheed Akambi, un mijlocaş de bandă stângă, care nu va juca în acest meci din cauza unei accidentări.

În ultimii ani, Sheriff Tiraspol a fost echipa-surpriză a Europei, cu calificare în grupele Champions League în sezonul 2021-2022 (a câştigat în deplasare cu Real Madrid şi acasă cu Şahtion Doneţk), pentru ca în sezonul 2022-2023 să ajungă în grupele Europa League, iar de aici în Conference League, unde după 0-1 acasă şi 3-1 în deplasare cu Partizan Belgrad a fost eliminată în optimile de finală de Nice, 0-1 acasă şi 1-3 în deplasare.

Echipe probabile Farul Constanţa: Aioani - Sîrbu, Boli, M. Popescu, Borza - Doukoure, Nedelcu, Artean - Ad. Mazilu, Alibec, Sali. Sgeriff Tiraspol: Koval - Zohouri, Tovar, Bueno, Djibo - Kyabou, Talal - Paiva, Badolo, Luvannor - Yansane.

Superbet oferă cota 1,35 pentru pronosticul 1X: victorie pentru gazde sau rezultat de egalitate în meciul Farul Constanţa - Sheriff Tiraspol.

Farul Constanţa vs Sheriff Tiraspol 1X
Cotă 1,35

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol

* articol publicat inițial pe Hotnews.ro

Ștergeți-vă lacrimile! Imagini copleșitoare cu „tricolorii” după înfrângerea cu Olanda »  „Zidul galben”  a refuzat să părăsească stadionul
EURO 2024
02.07
Ștergeți-vă lacrimile!Imagini copleșitoare cu „tricolorii” după înfrângerea cu Olanda » „Zidul galben” a refuzat să părăsească stadionul
Citește mai mult
Ștergeți-vă lacrimile! Imagini copleșitoare cu „tricolorii” după înfrângerea cu Olanda » „Zidul galben” a refuzat să părăsească stadionul
Program complet sferturi Cum arată duelurile pentru semifinale la Euro 2024: urmează  Spania - Germania !
EURO 2024
02.07
Program complet sferturiCum arată duelurile pentru semifinale la Euro 2024: urmează Spania - Germania!
Citește mai mult
Program complet sferturi Cum arată duelurile pentru semifinale la Euro 2024: urmează Spania - Germania !
MÂNDRI DE VOI!   România  e învinsă de Olanda în optimile Euro 2024, dar se întoarce acasă cu capul sus
Nationala
02.07
MÂNDRI DE VOI! România e învinsă de Olanda în optimile Euro 2024, dar se întoarce acasă cu capul sus
Citește mai mult
MÂNDRI DE VOI! România e învinsă de Olanda în optimile Euro 2024, dar se întoarce acasă cu capul sus
Program Superliga 2024 - 2025  Când se joacă derby-urile , cum arată țintarul complet al Ligii 1
Liga 1
01.07
Program Superliga 2024 - 2025Când se joacă derby-urile, cum arată țintarul complet al Ligii 1
Citește mai mult
Program Superliga 2024 - 2025 Când se joacă derby-urile , cum arată țintarul complet al Ligii 1