Cristian Tudor Popescu „Năstase, Hagi și Nadia la un loc nu fac cât  David Popovici  din punct de vedere intelectual”
David Popovici. Foto: IMAGO

Cristian Tudor Popescu„Năstase, Hagi și Nadia la un loc nu fac cât David Popovici din punct de vedere intelectual”

  • Jurnalistul Cristian Tudor Popescu (67 ani) susține că David Popovici (19 ani) este superior oricărui mare sportiv român „din ce punct de vedere vreți, care nu ține neapărat de sport”.
  • Înotătorul român a cucerit două medalii la Jocurile Olimpice de la Paris: un aur la 200 de metri liber și un bronz la 100 de metri liber.

CTP a susținut recent, într-un editorial publicat pe GOLAZO.ro, că „David Popovici este, la 19 ani, cel mai inteligent, cultivat și bine educat între marii sportivi români ai tuturor timpurilor – mulți dintre ei sărăcuți la aceste capitole”.

David Popovici Dialog deschis la Paris: o temă despre care n-a vorbit niciun sportiv român:  „Sănătatea mintală”
Citește și
David PopoviciDialog deschis la Paris: o temă despre care n-a vorbit niciun sportiv român: „Sănătatea mintală”
Citește mai mult
David Popovici Dialog deschis la Paris: o temă despre care n-a vorbit niciun sportiv român: „Sănătatea mintală”

Cristian Tudor Popescu: „David Popovici este superior oricărui mare sportiv român”

Jurnalistul a vorbit din nou despre acest subiect și a afirmat că Popovici este, din punct de vedere intelectual, peste Ilie Năstase, Gheorghe Hagi și Nadia Comăneci.

„Din punct de vedere intelectual, din punct de vedere uman, moral, din ce punct de vedere vreți, soft, să îi spunem așa, care nu ține neapărat de sport, David Popovici este superior, din câte am văzut eu în această viață destul de lungă, oricărui mare sportiv român. Vorbesc în absolut, all time.

Hai să vă spun așa, ca să fie mai clar, după părerea mea, imenșii sportivi români și ai planetei Ilie Năstase, Gheorghe Hagi și Nadia Comăneci la un loc nu fac cât David Popovici din punct de vedere intelectual”, a declarat CTP în cadrul emisiunii „Pe bune!” de la B1 TV.

CTP: „Sportivul trebuie să fie animal”

CTP a explicat de ce crede că se întâmplă foarte rar ca sportivii de mare performanță să fie niște vârfuri intelectuale.

„Sunt mari excepții și rare, foarte rare excepții. De ce? Pentru că există, să știți, și o anumită filosofie la nivelul antrenorilor, care spun că o capacitate intelectuală, mentală ridicată, o cultură deosebită a sportivului dăunează, dăunează performanței.

Sportivul trebuie să fie animal. Spun asta pentru că am trăit destul în lumea asta a sportivilor, a antrenorilor și știu aceste ziceri care nu sunt foarte publice. Sportivul trebuie să fie animal, adică să aibă reacții instinctuale, pentru că acestea duc la performanță.

Dacă intervine creierul, atunci performanța se diminuează, or Popovici este un exemplu extraordinar și pe plan mondial, un mare sportiv care știe ce face. Cristian Tudor Popescu

Palmaresul lui David Popovici:

  • aur la 200m liber și bronz la 100m liber la Jocurile Olimpice (2024);
  • aur la 100m liber și 200m liber la Campionatele Mondiale (2022);
  • aur la 100m liber și 200m liber la Campionatele Europene (2024)
  • aur la 100m liber și 200m liber la Campionatele Europene (2022)
SĂPUNARU 40  Interviu exclusiv GOLAZO.ro: „L-am iubit pe Pancu, dar primul tricou a fost  cu Șumi ! Regrete? Niciodată! Ar fi cea mai mare greșeală” 
Liga 1
16:19
SĂPUNARU 40 Interviu exclusiv GOLAZO.ro: „L-am iubit pe Pancu, dar primul tricou a fost cu Șumi! Regrete? Niciodată! Ar fi cea mai mare greșeală”
Citește mai mult
SĂPUNARU 40  Interviu exclusiv GOLAZO.ro: „L-am iubit pe Pancu, dar primul tricou a fost cu Șumi ! Regrete? Niciodată! Ar fi cea mai mare greșeală” 
Ultimul drum în alb și roșu  Galeriile lui Dinamo și U Cluj, un ultim  omagiu pentru Gigi Mulțescu
Diverse
14:16
Ultimul drum în alb și roșu Galeriile lui Dinamo și U Cluj, un ultim omagiu pentru Gigi Mulțescu
Citește mai mult
Ultimul drum în alb și roșu Galeriile lui Dinamo și U Cluj, un ultim omagiu pentru Gigi Mulțescu
FCSB, schimbată radical  Gigi Becali a acceptat că a greșit echipa de start în derby-ul cu CFR și face  6 modificări cu Petrolul
Liga 1
15:04
FCSB, schimbată radical Gigi Becali a acceptat că a greșit echipa de start în derby-ul cu CFR și face 6 modificări cu Petrolul
Citește mai mult
FCSB, schimbată radical  Gigi Becali a acceptat că a greșit echipa de start în derby-ul cu CFR și face 6 modificări cu Petrolul
Săgeți spre Petrescu!   Patronul lui CFR,  nemulțumit  de tactica din repriza secundă cu FCSB: „Trebuia să mergem peste ei”
Liga 1
14:05
Săgeți spre Petrescu! Patronul lui CFR, nemulțumit de tactica din repriza secundă cu FCSB: „Trebuia să mergem peste ei”
Citește mai mult
Săgeți spre Petrescu!   Patronul lui CFR, nemulțumit de tactica din repriza secundă cu FCSB: „Trebuia să mergem peste ei”