Diego  mare, publicul și ploaia care a trezit "monstrul"

Diego mare, publicul și ploaia care a trezit "monstrul"

Înainte de prima ploaie, Diego este în mod evident jucătorul mai bun. După a doua ploaie, în mintea argentinianului au apărut primele îndoieli. Soarele de joi a venit la pachet cu forehand-urile năprasnice ale lui Rafa, iar meciul și-a întors cursul precum o zi schimbătoare de vară. Picăturile multe căzute la Paris au jucat un rol important în economia sfertului dintre Nadal și Schwartzman, având practic două meciuri diferite într-unul singur (la promoție). Ibericul merge în semifinale la Roland Garros după o bătălie de trei ore și 42 de minute (4-6, 6-3, 6-2, 6-2).

Rafael Nadal si ploaia de la ParisFoto: atpworldtour.com

De la cei 1,70 metri ai săi, terenul se vede cu totul altfel. Nu are sprijinul fizicului la fel ca mulți dintre adversarii săi, dar are o inimă "imensă". Diego Schwartzman i-a cucerit pe spectatorii de pe Chatrier, finalul meciului cu Nadal găsind pe arena centrală o atmosferă de Cupa Davis. Argentinianul a smuls multe aplauze, "Diego, Diego!" fiind strigările pe care le aud parcă și acum, deși meciul s-a încheiat de ceva timp.

Diego a părut tot numai o "inimă" contra lui Nadal, o inimă care a bătut miercuri la ritmul ridicat impus de pasionații fanii argentinieni din tribune. și-a mai pierdut însă din bătăi joi, după o noapte mult prea lungă în așteptarea unui meci atât de important. Sub soarele fierbine, micuțul războinic nu și-a mai găsit calea, deși drumul părea neted cu doar o zi în urmă.

Ploaia care îl iubește pe Rafa

În reală dificultate, Nadal a primit încă un ajutor din partea Divinității: condus cu 1-0 la seturi și cu break în al doilea, ibericul a avut timp să-și pună ordine în gânduri și să rediscute cu Carlos Moya întreaga strategie datorită ploii. Nu era primul episod de acest fel pentru Rafa în acest an (ploaia a schimbat și cursul finalei de la Roma cu Alexander Zverev).

Picăturile căzute la Paris au fost atât de încât au trezit "monstrul" din letargie. Nadal a fost un cu totul alt jucător la reluarea de joi a meciului. A dictat ritmul, nu l-a mai lăsat pe Diego să-și pună în valoare dreapta atât de puternică și reverul care a descris unghiuri încredibile în cross. A fost acel Rafa care este atât de greu de bătut "acasă" la el pe Chatrier.

* articol publicat inițial pe Hotnews.ro

„Urâm România!”  Sportivă din Ungaria,  jigniri xenofobe  la adresa arbitrului român. Ce sancțiune a primit
Alte sporturi
04.10
„Urâm România!” Sportivă din Ungaria, jigniri xenofobe la adresa arbitrului român. Ce sancțiune a primit
Citește mai mult
„Urâm România!”  Sportivă din Ungaria, jigniri xenofobe la adresa arbitrului român. Ce sancțiune a primit
MM îl apără pe Olaru  „E  jucătorul #1  din cariera mea de peste 30 de ani! Doar la Neșu am mai văzut asta”
Europa League
04.10
MM îl apără pe Olaru „E jucătorul #1 din cariera mea de peste 30 de ani! Doar la Neșu am mai văzut asta”
Citește mai mult
MM îl apără pe Olaru „E jucătorul #1 din cariera mea de peste 30 de ani! Doar la Neșu am mai văzut asta”
FCSB îi provoacă insomnii Patronul din Liga 1, înmărmurit după victoria cu PAOK: „A văzut scorul și  n-a mai putut să doarmă !”
Europa League
04.10
FCSB îi provoacă insomniiPatronul din Liga 1, înmărmurit după victoria cu PAOK: „A văzut scorul și n-a mai putut să doarmă!”
Citește mai mult
FCSB îi provoacă insomnii Patronul din Liga 1, înmărmurit după victoria cu PAOK: „A văzut scorul și n-a mai putut să doarmă !”
BÎRLIGEA, OUT DE LA NAȚIONALĂ   Mircea Lucescu  a anunțat convocările  pentru „dubla” cu Cipru și Lituania
Nationala
04.10
BÎRLIGEA, OUT DE LA NAȚIONALĂ Mircea Lucescu a anunțat convocările pentru „dubla” cu Cipru și Lituania
Citește mai mult
BÎRLIGEA, OUT DE LA NAȚIONALĂ   Mircea Lucescu a anunțat convocările pentru „dubla” cu Cipru și Lituania
„Nu vizionez!”  Duelul PAOK - FCSB,  neinteresant pentru Șumudică : „Pregăteam meciul cu Botoșani”
Europa League
04.10
„Nu vizionez!” Duelul PAOK - FCSB, neinteresant pentru Șumudică: „Pregăteam meciul cu Botoșani”
Citește mai mult
„Nu vizionez!”  Duelul PAOK - FCSB, neinteresant pentru Șumudică : „Pregăteam meciul cu Botoșani”
Diaspora, izvorul României Mircea Lucescu aduce la națională un  golgeter austriac , cu părinți români: „Și Dan Șucu s-a interesat de el”
Nationala
04.10
Diaspora, izvorul RomânieiMircea Lucescu aduce la națională un golgeter austriac, cu părinți români: „Și Dan Șucu s-a interesat de el”
Citește mai mult
Diaspora, izvorul României Mircea Lucescu aduce la națională un golgeter austriac , cu părinți români: „Și Dan Șucu s-a interesat de el”
Premieră la FCSB Primă după victoria cu PAOK: ce  bonus  primește fiecare jucător
Europa League
04.10
Premieră la FCSBPrimă după victoria cu PAOK: ce bonus primește fiecare jucător
Citește mai mult
Premieră la FCSB Primă după victoria cu PAOK: ce bonus primește fiecare jucător
„Mi-e jenă doar să înot”   David Popovici despre impactul pe care vrea să-l aibă în societate: „Nu toți se nasc cu  aceeași șansă ” 
Înot
04.10
„Mi-e jenă doar să înot” David Popovici despre impactul pe care vrea să-l aibă în societate: „Nu toți se nasc cu aceeași șansă
Citește mai mult
„Mi-e jenă doar să înot”  David Popovici despre impactul pe care vrea să-l aibă în societate: „Nu toți se nasc cu aceeași șansă ”