Doi câștigători ai Balonului de Aur vor fi prezenți la meciul de adio al Generației de Aur

Doi câștigători ai Balonului de Aur vor fi prezenți la meciul de adio al Generației de Aur

„Generația de Aur” va disputa un meci de adio pe 25 mai, iar pe Arena Națională vor veni nume mari din fotbalul internațional, printre care Hristo Stoichkov și Rivaldo, foști câștigători ai Balonului de Aur.

Generația de Aur a RomânieiFoto: Alexandra Fechete / imago sportfotodienst / Profimedia

Stoichkov, Rivaldo, Panucci, Dida și Karambeu, la meciul de retragere al Generației de Aur

Anunţul a fost făcut, joi, într-o conferinţă de presă, de fostul internaţional Gheorghe Popescu.

„Ne bucurăm enorm că fără să anunţăm vreun nume din echipa starurilor internaţionale împotriva căreia vom juca pe 25 mai s-au vândut deja 42.000 de bilete, un record pentru un eveniment precum acesta.

Astăzi putem oferi şi câteva nume ale starurilor care vor juca la Bucureşti, printre acestea sunt Nuno Gomes, Christian Panucci, Dida, Rivaldo, Jari Litmanen, Eric Abidal, Christian Karembeu şi Hristo Stoichkov.

Deci avem două Baloane de Aur până acum care vor veni la acest meci. Şi mai avem nume pe care le vom anunţa în perioada următoare. În ceea ce îi priveşte pe Rivaldo şi Stoichkov sper să aibă kilograme în plus... pentru că în urmă cu câteva săptămâni Rivaldo arăta chiar mai bine decât atunci când juca.

Hristo are kilograme în plus, aşa că e bine, dar la Rivaldo va fi problemă. Pe Kenneth Andersson (n.r. - autorul golului egalizator care a trimis în prelungiri meciul România - Suedia din sferturile CM 1994) nu l-am invitat pentru că am fi riscat să-l huiduie întreg stadionul”, a spus Popescu, conform Agerpres.

El a menţionat că tehnicianul portughez Jose Mourinho va fi antrenorul echipei starurilor în partida demonstrativă de la finalul lunii mai.

„Mourinho a confirmat participarea, pot să spun acum că în proporţie de 90% el va conduce de pe bancă echipa starurilor. Urmează să merg în perioada următoare la Londra să vorbesc mai mult cu el despre acest eveniment”.

Reprezentanţii „Generaţiei de Aur” vor începe să se antreneze în perspectiva partidei la finalul acestei luni.

Pe 25 mai 2024, componenţii „Generaţiei de Aur” vor întâlni o selecţionată de staruri ale fotbalului internaţional într-un meci de retragere organizat pe Arena Naţională din Capitală.

Gheorghe Hagi, Gheorghe Popescu, Ilie Dumitrescu, Florin Răducioiu, Ionuţ Lupescu, Bogdan Stelea, Miodrag Belodedici, Marius Lăcătuş şi Florin Prunea sunt doar câţiva dintre marii fotbalişti care vor îmbrăca din nou tricoul României.

Cea mai mare performanţă a echipei naţionale de fotbal a României a fost sfertul de finală de la Cupa Mondială din SUA 1994, când „tricolorii” au pierdut la loviturile de departajare cu 4-5 în faţa Suediei, după ce în optimi au eliminat vicecampioana mondială Argentina, cu 3-2.

* articol publicat inițial pe Hotnews.ro

MM, vulcan anti-ARBITRI  Mihai Stoica îi cere lui Vassaras  să publice  discuțiile: „Costreie a zis că la Șut e doar o contră!”
Liga 1
22.09
MM, vulcan anti-ARBITRI Mihai Stoica îi cere lui Vassaras să publice discuțiile: „Costreie a zis că la Șut e doar o contră!”
Citește mai mult
MM, vulcan anti-ARBITRI  Mihai Stoica îi cere lui Vassaras să publice discuțiile: „Costreie a zis că la Șut e doar o contră!”
Ter Stegen s-a rupt!  Accidentare gravă pentru portarul Barcelonei: „Absolut  teribil ”
Campionate
22.09
Ter Stegen s-a rupt! Accidentare gravă pentru portarul Barcelonei: „Absolut teribil
Citește mai mult
Ter Stegen s-a rupt!  Accidentare gravă pentru portarul Barcelonei: „Absolut teribil ”
„Attack Fener”  Ultrașii lui Fenerbahce  s-au făcut de râs  cu scenografia, la derby-ul cu Galatasaray + Mourinho, ironizat: „Plângăciosul”
Campionate
22.09
„Attack Fener” Ultrașii lui Fenerbahce s-au făcut de râs cu scenografia, la derby-ul cu Galatasaray + Mourinho, ironizat: „Plângăciosul”
Citește mai mult
„Attack Fener”  Ultrașii lui Fenerbahce s-au făcut de râs cu scenografia, la derby-ul cu Galatasaray + Mourinho, ironizat: „Plângăciosul”
Peste capul lui Hagi  Antrenorul Farului nu a înțeles gestul făcut de  Alibec
Liga 1
22.09
Peste capul lui Hagi Antrenorul Farului nu a înțeles gestul făcut de Alibec
Citește mai mult
Peste capul lui Hagi  Antrenorul Farului nu a înțeles gestul făcut de Alibec