Eliteserien: Molde vs Brann - Derby pentru Europa

Eliteserien: Molde vs Brann - Derby pentru Europa

Molde - Brann, meci contând pentru etapa a 14-a din campionatul Norvegiei, este programat, duminică, 9 iulie, de la ora 20:15, pe Aker Stadion, şi va fi transmis în direct de site-ul superbet.ro (live stream).

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Molde, campioana en-titre a Norvegiei, şi Brann, echipă nou-promovată şi deţinătoare a cupei, se întâlnesc în cel mai interesant meci al etapei a 14-a din Eliteserien.

Molde a început foarte prost acest sezon, după titlul cucerit în 2022 (se joacă sistem primăvară - toamnă), dar şi-a revenit pe parcurs, iar acum ocupă locul 6, cu 20 de puncte, la 12 puncte distanţă de liderul Bodo/Glimt şi la doar patru puncte în urma lui Brann, care este pe locul 3, ultimul care asigură prezenţa în Europa.

Echipa antrenată de Erling Moe, un fost fotbalist de ligi inferioare retras la doar 26 de ani (acum are 52 de ani), vine după trei victorii, un rezultat de egalitate şi o înfrângere în ultimele cinci meciuri din campionat, iar în etapa precedentă a remizat pe terenul liderului Bodo/Glimt, scor 2-2, deşi a jucat în zece oameni din minutul 17.

Înainte de meciul cu Bodo/Glimt, Molde a jucat şi în Cupa Norvegiei, competiţie în care s-a calificat în sferturile de finală după ce a trecut pe teren propriu de Stromsgodset, scor 3-0.

Molde are în palmares cinci titluri, ultimul cucerit în 2022, şi cinci Cupe ale Norvegiei, ultima fiind câştigată în ediţia 2021-2022 (cupa începe în luna mai şi se termină tot în luna mai, anul următor).

Brann ocupă locul 3, cu 24 de puncte, şi vine, de asemenea, după trei victorii, un egal şi un eşec în ultimele cinci partide de campionat, în etapa precedentă reuşind să câştige pe teren propriu, scor 2-1 cu HamKam.

Şi echipa antrenată de Eirik Horneland, de asemenea un fost fotbalist de nivel local, s-a calificat în sferturile de finală ale Cupei Norvegiei, după ce s-a impus cu 7-1 pe terenul lui Brattvag, echipă de liga a treia.

Gruparea din Bergen a câştigat anul trecut 1. Divisjon (liga a doua), reuşind promovarea, iar în 2023 s-a impus în Cupa Norvegiei după ce a trecut în finală de Lillestrom, scor 2-0.

Brann are în vitrina clubului trei trofee de campioană, ultimul cucerit în 2007, şi şapte Cupe ale Norvegiei, ultima fiind câştigată în ediţia precedentă, 2022-2023.

Molde a câştigat patru din ultimele cinci meciuri directe cu Brann, iar în sezonul 2021, la capătul căruia echipa din Bergen a şi retrogradat, s-a impus de două ori, 4-0 pe teren propriu şi 1-0 în deplasare.

Superbet oferă cota 1,47 pentru pronosticul GG: ambele echipe să marcheze în meciul Molde - Brann.

Molde vs Brann GG
Cotă 1,47

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol

* articol publicat inițial pe Hotnews.ro

Decimați Efectele victoriei cu Germania: Spania va fi  fără 3 titulari  în semifinale » Ce s-a întâmplat cu „galbenul” lui Morata
EURO 2024
05.07
DecimațiEfectele victoriei cu Germania: Spania va fi fără 3 titulari în semifinale » Ce s-a întâmplat cu „galbenul” lui Morata
Citește mai mult
Decimați Efectele victoriei cu Germania: Spania va fi fără 3 titulari în semifinale » Ce s-a întâmplat cu „galbenul” lui Morata
Victorie la limită Dinamo câștigă al doilea  amical  din Slovenia: execuțiile de la distanță au făcut diferența
Liga 1
05.07
Victorie la limităDinamo câștigă al doilea amical din Slovenia: execuțiile de la distanță au făcut diferența
Citește mai mult
Victorie la limită Dinamo câștigă al doilea amical din Slovenia: execuțiile de la distanță au făcut diferența
Propunere  Hagi, soluția lui Panduru pentru  înlocuirea  lui Edi Iordănescu: „De ce e conflict de interese?”
Nationala
05.07
Propunere Hagi, soluția lui Panduru pentru înlocuirea lui Edi Iordănescu: „De ce e conflict de interese?”
Citește mai mult
Propunere  Hagi, soluția lui Panduru pentru înlocuirea lui Edi Iordănescu: „De ce e conflict de interese?”
Transfer  George Pușcaș  ar putea evolua în Liga Campionilor » Anunțul făcut de Gazzeta dello Sport
Stranieri
05.07
TransferGeorge Pușcaș ar putea evolua în Liga Campionilor » Anunțul făcut de Gazzeta dello Sport
Citește mai mult
Transfer George Pușcaș ar putea evolua în Liga Campionilor » Anunțul făcut de Gazzeta dello Sport