F1/ Schumacher: "M-am simtit excelent pe circuit"

F1/ Schumacher: "M-am simtit excelent pe circuit"

Michael Schumacher a revenit in Formula 1 si, dupa o pauza de trei ani, marturiseste ca mai are nevoie de timp pentru a se obisnui cu noile reguli din Marele Circ. Septuplul campion a obtinut opt puncte din cursa de la Bahrain, clasandu-se pe locul al saselea si nu este deloc dezamagit de prestatia sa: "Eu pot sa traiesc foarte bine cu locul al saselea".

Declaratii dupa MP Bahrain, prima cursa a sezonului 2010:

Fernando Alonso (Ferrari) - locul 1: "E un sentiment deosebit sa urc direct pe prima treapta a podiumului. Sper ca am indeplinit asteptarile echipei mele. Primele curse ale sezonului sunt foarte importante deoarece trebuie sa ajungem in Europa cu destule puncte, dar si sa intelegem modul in care se comporta pneurile pe diferite tipuri de piste. Important este sa castigam si sa ajungem sa cunoastem masina din ce in ce mai bine. In cursa, pe cauciucurile hard am mers foarte bine, dar cand le-am schimbat pe cele soft m-am chinuit sa tin pasul cu Vettel. Planuiam sa atac in ultimele zece tururi, dar norocul mi-a intins o mana de ajutor. Intotdeauna ai nevoie de asa ceva in curse".

Felipe Massa (Ferrari) - locul 2: "Sunt foarte multumit de rezultat. Este cea mai buna cursa a mea din debutul unui sezon de Formula 1, asa ca sunt incantat. La inceput am pierdut un loc in favoarea lui Alonso, dar masina s-a comportat bine dupa si am reusit sa mentin ritmul. Pe pneurile soft, cei de la Red Bull au mers mult mai repede decat noi, dar pe cele hard noi am fost mai buni. Vreau sa le multumesc inca o data celor care au fost alaturi de mine in ultimele luni".

Lewis Hamilton, McLaren Mercedes - locul 3: "Locul trei este un inceput foarte bun pentru noi. Ritmul in cursa a fost bun, dar va trebui sa muncim mult mai mult pentru a ne apropia de masinile din fata. Cursa mea a fost decisa in primul tur, cand am iesit putin in decor si Nico Rosberg m-a intrecut. Am stat aproape de el pentru a incerca sa-l depasesc, dar nu reuseam. Dupa ce am trecut pe la boxe, echipa a reusit sa ma scoata in fata lui Rosberg si asa am putut sa ajung in spatele lui Felipe. Daca nu as fi stat in spatele lui Rosberg, cred ca as fi putut concura cu Massa pentru locul al doilea".

Sebastian Vettel, Red Bull - locul 4: "Dupa un weekend pozitiv, am controlat cursa, aveam o strategie foarte buna, totul mergea perfect. In fiecare moment al cursei am stiut starea pneurilor mele, asa ca am controlat foarte bine cauciucurile si franele. Cu 15-20 tururi inainte de final, se putea observa ca timpii mei pe tur deveneau mai lenti. Au aparut probleme mecanice, dar din fericire am reusit sa continuam si sa terminam pe patru. Dar ar fi trebuit sa castigam astazi. Acea defectiune ne-a costat foarte mult, dar am castigat 12 puncte importante".

Michael Schumacher, Mercedes GP - locul 6: "Dupa trei ani departe de circuit, pot spune ca m-am simtit excelent pe circuit, in special in prima parte deoarece am avut in start bun. Eu pot sa traiesc foarte bine cu locul al saselea, in acest mod ofer echipei mele un punct de pornire foarte bun pentru a putea progresa. Am incredere ca vom putea imbunatati masina pe viitor. Stim cu totii ca mai avem mult de lucrat, dar vom reusi. Sezonul este lung. La Bahrain, sa depasesti pe cineva a fost practic imposibil. Puteai face asta doar daca cineva gresea. M-am chinuit putin mai mult cu noile reguli, dar cred ca dupa trei ani e normal sa se intample asa".

Jenson Button, McLaren Mercedes - locul 7: "Dupa primele cinci tururi am putut sa-i ajung din urma pe Webber si Schumacher. Dupa ce am trecut de boxe am revenit pe circuit inaintea lui Webber, ceea ce a fost minunat. L-am ajuns pe Michael din urma, dar nu am avut ritm destul pentru a avea o sansa sa-l depasesc, iar acest lucru a fost dezamagitor. Per total, cred ca masina noastra a mers bine, dar intotdeauna exista loc pentru imbunatatiri".

* articol publicat inițial pe Hotnews.ro

Golubovic, ce gafă   VIDEO . Faza care a decis  Dinamo - Botoșani : eroarea portarului + golul fără emoții marcat de Florescu
Liga 1
27.09
Golubovic, ce gafă VIDEO. Faza care a decis Dinamo - Botoșani: eroarea portarului + golul fără emoții marcat de Florescu
Citește mai mult
Golubovic, ce gafă   VIDEO . Faza care a decis Dinamo - Botoșani : eroarea portarului + golul fără emoții marcat de Florescu
„Viața mea îi aparține!”  Fotbalistul bolnav de cancer, căruia Mircea Lucescu i-a marcat viața și cariera
Special
27.09
„Viața mea îi aparține!” Fotbalistul bolnav de cancer, căruia Mircea Lucescu i-a marcat viața și cariera
Citește mai mult
„Viața mea îi aparține!”  Fotbalistul bolnav de cancer, căruia Mircea Lucescu i-a marcat viața și cariera
Curaj și precizie  Cine este  Mihnea Rădulescu , noua senzație a Ligii 1, la doar 19 ani » Ochit deja de FCSB și Dinamo: „E remarcabil!”
Liga 1
27.09
Curaj și precizie Cine este Mihnea Rădulescu, noua senzație a Ligii 1, la doar 19 ani » Ochit deja de FCSB și Dinamo: „E remarcabil!”
Citește mai mult
Curaj și precizie Cine este Mihnea Rădulescu , noua senzație a Ligii 1, la doar 19 ani » Ochit deja de FCSB și Dinamo: „E remarcabil!”
Mesajul lui Drăgușin  Prima reacție după ce a fost  eliminat în minutul 7  în Europa League: „Veșnic recunoscător”
Europa League
27.09
Mesajul lui Drăgușin Prima reacție după ce a fost eliminat în minutul 7 în Europa League: „Veșnic recunoscător”
Citește mai mult
Mesajul lui Drăgușin  Prima reacție după ce a fost eliminat în minutul 7 în Europa League: „Veșnic recunoscător”
Campionul României, în Liga 4 Fundașul vorbește despre cel mai important club al carierei: „Dacă nu era Coman, se desfiinţa de atunci”
Liga 1
27.09
Campionul României, în Liga 4 Fundașul vorbește despre cel mai important club al carierei: „Dacă nu era Coman, se desfiinţa de atunci”
Citește mai mult
Campionul României, în Liga 4 Fundașul vorbește despre cel mai important club al carierei: „Dacă nu era Coman, se desfiinţa de atunci”
împușcat în picior Fostul internațional, atacat după ce a comentat meciul din Europa League
Europa League
27.09
împușcat în picior Fostul internațional, atacat după ce a comentat meciul din Europa League
Citește mai mult
împușcat în picior Fostul internațional, atacat după ce a comentat meciul din Europa League
Șumudică, despre FCSB  Antrenorul Rapidului a comentat victoria roș-albaștrilor: „N-am văzut în viața mea o echipă așa  descoperită !”
Europa League
27.09
Șumudică, despre FCSB Antrenorul Rapidului a comentat victoria roș-albaștrilor: „N-am văzut în viața mea o echipă așa descoperită!”
Citește mai mult
Șumudică, despre FCSB  Antrenorul Rapidului a comentat victoria roș-albaștrilor: „N-am văzut în viața mea o echipă așa descoperită !”
FCSB, locul 2 în Europa League Doar Ajax e peste  campioana României  după prima etapă!
Europa League
27.09
FCSB, locul 2 în Europa LeagueDoar Ajax e peste campioana României după prima etapă!
Citește mai mult
FCSB, locul 2 în Europa League Doar Ajax e peste campioana României după prima etapă!