FC Barcelona are un nou antrenor - Cine este înlocuitorul lui Xavi

FC Barcelona are un nou antrenor - Cine este înlocuitorul lui Xavi

​Xavi Hernandez a fost dat afară de FC Barcelona săptămâna trecută, iar catalanii au anunțat miercuri că Hansi Flick este noul antrenor al grupării blau-grana.


Hansi Flick, noul antrenor al Barcelonei


Barcelona a încheiat sezonul 2023/24 fără vreun trofeu: eliminată din Cupa Spaniei și Liga Campionilor, gruparea catalană a terminat stagiunea din LaLiga pe locul al doilea. Rezultatele

Fost antrenor la Bayern Munchen și fost selecționer al Germaniei, Flick a semnat un contract până la 30 iunie 2026

„FC Barcelona și Hansi Flick au ajuns la un acord pentru ca germanul să devină antrenorul primei echipe masculine de fotbal până la 30 iunie 2026. Noul antrenor a semnat contractul la sediul clubului, însoțit de președintele FC Barcelona, Joan Laporta; prim-vicepreședintele responsabil cu zona sportivă, Rafa Yuste și directorul sportiv al clubului, Anderson Luís de Souza, Deco.

Prin aducerea lui Hansi Flick ca antrenor, FC Barcelona a ales un om cunoscut pentru stilul de joc intens și îndrăzneț al echipelor sale, care i-a adus mari succese la nivel de club și la nivel internațional, câștigând cam tot ce se poate câștiga în lumea fotbalului”, a anunțat FC Barcelona.

Cine este Hansi Flick, noul antrenor al Barcelonei


„Născut la Heidelberg, Germania, în 1965, Flick și-a început cariera de antrenor în 1996 ca antrenor-jucător la FC Victoria Bammental. În 2000 a preluat-o la Hoffenheim, unde a rămas timp de cinci sezoane, înainte de a se transfera la RB Salzburg pentru a face parte din staff-ul de antrenori al lui Giovanni Trapattoni și Lothar Matthäus.

Șase ani cu Löw: În august 2006, Flick a devenit antrenorul secund al lui Jürgen Löw la echipa națională a Germaniei, în urma demisiei lui Jürgen Klinsmann. Löw și Flick au condus Germania într-o fază de reconstrucție și apoi până la finala Campionatului European din 2008.

În 2010, echipa a ajuns în semifinala Cupei Mondiale, în aceeași fază a Campionatului European din 2012, înainte de a fi încoronată campioană mondială în 2014, în Brazilia.

Șase trofee: După succesul din Brazilia, Flick a renunțat la funcția de antrenor secund al 'Mannschaft' și a acceptat un post de director sportiv la Federația Germană de Fotbal (DFB), înainte de a reveni la Hoffenheim în 2017 ca director sportiv. În vara anului 2019, Flick a ajuns la Bayern Munchen ca asistent al lui Nico Kovac.

Clubul bavarez și-a demis antrenorul croat după doar câteva luni de activitate, iar Flick a fost promovat ca antrenor interimar al primei echipe, o decizie care avea să schimbe cursul istoriei lui Bayern. După un start bun, directorul executiv al Bayern, Karl-Heinz Rummenigge, l-a confirmat pe Flick în funcție până la finalul sezonului. Flick a înregistrat 22 de victorii în primele sale 25 de meciuri la conducere, depășind cifrele lui Josep Guardiola, care a obținut 21 de victorii în primele 25 de meciuri.

Sezonul s-a încheiat cu o triplă istorică pentru clubul din Munchen, care a inclus și o înfrângere dureroasă cu 8-2 pentru Barça în Liga Campionilor în fața echipei lui Flick. Antrenorul german a fost recompensat cu premiul UEFA pentru antrenorul anului.

Lewandowski letal: După ce a câștigat Bundesliga, Cupa Germaniei și Liga Campionilor, Bayern a completat setul cu victoria în Supercupa Germaniei, Supercupa UEFA și Cupa Mondială a Cluburilor, repetând performanța realizată de Barça lui Pep Guardiola în 2009.

Atacantul Robert Lewandowski a jucat un rol important în succesul echipei, având o medie de peste un gol pe meci sub comanda lui Flick. În sezonul 2020/21, Bayern a păstrat titlul de campioană, înainte ca antrenorul să informeze clubul că va pleca pentru a prelua echipa națională a Germaniei.

După opt victorii în cele opt meciuri pe care le-a disputat la conducere, echipa lui Hansi Flick a pierdut în fața Japoniei la Cupa Mondială din Qatar din 2022 și a fost eliminată din turneu în faza grupelor. După alte rezultate negative, câteva luni mai târziu, Flick a fost demis din funcția de selecționer al Germaniei”, informează FC Barcelona.

S-ar putea să te mai intereseze și:

* articol publicat inițial pe Hotnews.ro

Program Superliga 2024 - 2025  Când se joacă derby-urile , cum arată țintarul complet al Ligii 1
Liga 1
01.07
Program Superliga 2024 - 2025Când se joacă derby-urile, cum arată țintarul complet al Ligii 1
Citește mai mult
Program Superliga 2024 - 2025 Când se joacă derby-urile , cum arată țintarul complet al Ligii 1
SCHIMBARE  FCSB a prezentat  noile echipamente  de joc pentru sezonul 2024-2025
Liga 1
01.07
SCHIMBARE FCSB a prezentat noile echipamente de joc pentru sezonul 2024-2025
Citește mai mult
SCHIMBARE  FCSB a prezentat noile echipamente de joc pentru sezonul 2024-2025
„Nu Spalletti e de vină!”  Mircea Lucescu , dur după eșecul Italiei la EURO: „Barella lider? Cu tot respectul...”
EURO 2024
01.07
„Nu Spalletti e de vină!”Mircea Lucescu, dur după eșecul Italiei la EURO: „Barella lider? Cu tot respectul...”
Citește mai mult
„Nu Spalletti e de vină!” Mircea Lucescu , dur după eșecul Italiei la EURO: „Barella lider? Cu tot respectul...”
MergE pe România Încă o legendă îi vede pe „tricolori” în  sferturi  la Euro: „Cea mai mare surpriză”
Nationala
30.06
MergE pe RomâniaÎncă o legendă îi vede pe „tricolori” în sferturi la Euro: „Cea mai mare surpriză”
Citește mai mult
MergE pe România Încă o legendă îi vede pe „tricolori” în sferturi la Euro: „Cea mai mare surpriză”