Fost campion de la Roland Garros, dat în judecată după ce a păcălit un fan la o licitație

Fost campion de la Roland Garros, dat în judecată după ce a păcălit un fan la o licitație

Yannick Noah, campion la ediția din 1983 de la Roland Garros, a fost dat în judecată de un fan care a cumpărat la licitaţie, în urmă cu peste 35 de ani, o rachetă despre care sportivul susținea că a fost folosită în finala turneului din Franța.

HotNews.roFoto: Hotnews

În 1986, Yannick Noah a vândut prin licitaţie o rachetă pe care ar fi folosit-o la finala câştigată în faţa lui Mats Wilander în 1983.

Racheta a fost cumpărată de un bărbat din Marsilia cu 12.000 de franci. Obiectul era însoţit de un certificat scris de jucător.

În 2017, cumpărătorul a decis să vândă la rândul său racheta şi a comandat o expertiză în acest scop. Un specialist al casei Drouot a descoperit însă că racheta nu a fost folosită de Noah la turneul de la Roland Garros.

Bărbatul care a cumpărat racheta în 1986, Pierre, a decis să depună plângere în instanţă. El spera să obţină 8.000 de euro din vânzarea rachetei.

Avocatul lui Noah susţine că faptele s-au prescris deoarece au trecut mai mult de 30 de ani de când au avut loc.

“Procedura s-a declanşat la peste 30 de ani după fapte. Acuzatorul a descoperit ce s-a întâmplat la peste 30 de ani după fapte? Este absurd şi cazul este prescris”.

Verdictul în acest caz ar urma să fie anunţat pe 2 aprilie, conform News.ro.

Yannick Noah, sportiv de origine franceză, a fost introdus în Hall of Fame-ul tenisului mondial în 2005. În cariera sa, jucătorul a câștigat Roland Garros la simplu în 1986, cât și în 1984 la dublu. Noah are nu mai puțin de 39 de titluri obținute.

* articol publicat inițial pe Hotnews.ro

Champions League  13 goluri în a doua seară de Ligă.  FCSB, menționată  de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Liga Campionilor
18.09
Champions League 13 goluri în a doua seară de Ligă. FCSB, menționată de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Citește mai mult
Champions League  13 goluri în a doua seară de Ligă. FCSB, menționată de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1  Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva  banilor publici : Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Liga 1
18.09
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1 Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva banilor publici: Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Citește mai mult
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1  Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva banilor publici : Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Ținte noi    Dinamo  încearcă două transferuri de calibru!
Liga 1
18.09
Ținte noi Dinamo încearcă două transferuri de calibru!
Citește mai mult
Ținte noi  Dinamo încearcă două transferuri de calibru!
Tătărușanu în tricoul lui FCSB  Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în  Ghencea ”
Liga 1
18.09
Tătărușanu în tricoul lui FCSB Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în Ghencea
Citește mai mult
Tătărușanu în tricoul lui FCSB  Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în Ghencea ”