Franța: Cum au protestat jucătoarele unei echipe împotriva inegalităţilor din fotbal: "Autorităţile spun OK pentru băieţi, nu pentru fete"

Franța: Cum au protestat jucătoarele unei echipe împotriva inegalităţilor din fotbal: "Autorităţile spun OK pentru băieţi, nu pentru fete"

Jucătoarele unei echipe din Franţa s-au antrenat, duminică, îmbrăcate sumar pentru a denunţa inegalităţile din fotbal, informează lefigaro.fr.

Jucătoarele echipei Cercle Paul-Bert BrequignyFoto: Captura Ouest-France

Pe o vreme friguroasă, jucătoarele formaţiei Cercle Paul-Bert Brequigny, din apropiere de Rennes, s-au antrenat în tricou, chiloţi şi pantofi sport, fără şort, şosete şi jambiere.

Fetele de la acest club breton au dorit să marcheze mai devreme Ziua internaţională a drepturilor femeilor şi să protesteze faţă de diferenţele de tratament dintre bărbaţi şi femei în fotbal. Pentru că în Cupa Franţei, o echipă masculină primeşte un set complet de echipament, şosete, pantaloni scurţi şi tricouri, iar fetelor li se asigură doar minimul: câte un tricou.

Jucătoarele echipei care evoluează în divizia regională au decis, prin urmare, să evolueze cu echipamentul primit de la FFF, un tricou, la care au adăugat totuşi o pereche de chiloţi şi una de pantofi sport. Prin urmare, în această ţinută sumară, dar cu un zâmbet, fotbalistele au lovit mingea. Din fericire, sesiunea de antrenament nu a creat nicio situaţie jenantă pentru puţinele persoane de pe marginea terenului, scrie News.ro.

"Echipele masculine au putut relua jocurile în trei divizii, noi doar într-una, deşi divizia noastră secundă este la nivel naţional. Acelaşi lucru este valabil şi pentru Cupa Franţei. Autorităţile spun OK pentru băieţi, nu pentru fete. Indiferent de context, inegalităţile rămân", a declarat jucătoarea Manon Eluere, pentru Ouest-France.

* articol publicat inițial pe Hotnews.ro

Champions League  13 goluri în a doua seară de Ligă.  FCSB, menționată  de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Liga Campionilor
18.09
Champions League 13 goluri în a doua seară de Ligă. FCSB, menționată de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Citește mai mult
Champions League  13 goluri în a doua seară de Ligă. FCSB, menționată de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1  Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva  banilor publici : Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Liga 1
18.09
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1 Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva banilor publici: Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Citește mai mult
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1  Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva banilor publici : Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Ținte noi    Dinamo  încearcă două transferuri de calibru!
Liga 1
18.09
Ținte noi Dinamo încearcă două transferuri de calibru!
Citește mai mult
Ținte noi  Dinamo încearcă două transferuri de calibru!
Tătărușanu în tricoul lui FCSB  Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în  Ghencea ”
Liga 1
18.09
Tătărușanu în tricoul lui FCSB Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în Ghencea
Citește mai mult
Tătărușanu în tricoul lui FCSB  Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în Ghencea ”