FRF va incasa 3,2 milioane de euro pe an din drepturile de televizare a meciurilor nationalei

FRF va incasa 3,2 milioane de euro pe an din drepturile de televizare a meciurilor nationalei

Mircea Sandu, presedintele de onoare al FRF, a precizat, in cursul zilei de luni, ca forul fotbalistic roman va incasa 3,2 milioane de euro pe an din drepturile de televizare a meciurilor nationalei, informeaza Mediafax.

Mircea SanduFoto: AGERPRES

"Prin centralizarea drepturilor de televizare vin bani in plus fata de ceea era pana acum la preliminariile europene si mondiale. S-a centralizat, ca la Champions League. Toate asociatiile au fost consultate, s-au facut reuniuni.

Spre exemplu, Romania, de la 1,7 milioane de euro pe o campanie, de la televiziuni, cand se faceau mai multe oferte, am ajuns la 700.000 de euro pentru ca a venit doar o televiziune la ultimile preliminarii. Iar de la UEFA iti da 3.200.000 de euro pe an.

Si chiar daca ei nu vand foarte bine in România, prin «pool-ul» care se creaza la nivel european, pentru ca se vand foarte bine in Spania, Germania, Anglia, Franta, se ajunge la astfel de sume. Sigur ca in Germania, Franta, Spania se da patru milioane pe un meci, dar si noua ne dau trei milioane si ceva pe an, federatiei romane.

Se inregistreaza audienta, ratingul, care cantaresc foarte mult. E un contract favorabil pentru toate federatiile, pentru ca nu cedau englezii sau nemtii daca nu era favorabil. Dar pentru federatiile mici este chiar foarte favorabil din punct de vedere financiar", a declarat Mircea Sandu pentru Mediafax.

TVR detine drepturile de difuzare pentru meciurile disputate de echipa nationala, acasa si in deplasare, in preliminariile Campionatului European din 2016 si Cupei Mondiale din 2018.

* articol publicat inițial pe Hotnews.ro

CUM MERGEM LA MONDIALE  GOLAZO.ro simulează cum ar arăta  traseul din preliminariile CM  dacă tragerea la sorți ar fi acum
EURO 2024
03.07
CUM MERGEM LA MONDIALE GOLAZO.ro simulează cum ar arăta traseul din preliminariile CM dacă tragerea la sorți ar fi acum
Citește mai mult
CUM MERGEM LA MONDIALE GOLAZO.ro simulează cum ar arăta traseul din preliminariile CM dacă tragerea la sorți ar fi acum
Audiență record  Câți români s-au uitat la  România - Olanda  + câți bani încasează Pro TV
Nationala
03.07
Audiență record Câți români s-au uitat la România - Olanda + câți bani încasează Pro TV
Citește mai mult
Audiență record  Câți români s-au uitat la România - Olanda + câți bani încasează Pro TV
Ștergeți-vă lacrimile! Imagini copleșitoare cu „tricolorii” după înfrângerea cu Olanda »  „Zidul galben”  a refuzat să părăsească stadionul
EURO 2024
02.07
Ștergeți-vă lacrimile!Imagini copleșitoare cu „tricolorii” după înfrângerea cu Olanda » „Zidul galben” a refuzat să părăsească stadionul
Citește mai mult
Ștergeți-vă lacrimile! Imagini copleșitoare cu „tricolorii” după înfrângerea cu Olanda » „Zidul galben” a refuzat să părăsească stadionul
Program complet sferturi Cum arată duelurile pentru semifinale la Euro 2024: urmează  Spania - Germania !
EURO 2024
02.07
Program complet sferturiCum arată duelurile pentru semifinale la Euro 2024: urmează Spania - Germania!
Citește mai mult
Program complet sferturi Cum arată duelurile pentru semifinale la Euro 2024: urmează Spania - Germania !