GSP: Coleg cu Hagi la Mondialul din 94, doi ani de coșmar în închisoare: 
„Eram în duș, am auzit un urlet. M-am uitat în stânga, era o baltă de 
sânge. Am fugit dezbrăcat"

GSP: Coleg cu Hagi la Mondialul din 94, doi ani de coșmar în închisoare: „Eram în duș, am auzit un urlet. M-am uitat în stânga, era o baltă de sânge. Am fugit dezbrăcat"

Iulian Chiriță (56 de ani) este un fost internațional român care a făcut parte din lotul pentru Mondialul din 1994. În direct la GSP Live, el a vorbit despre condamnarea pentru înșelăciune și posesie de carduri false primită în 2018 în Spania și despre perioada de coșmar petrecută în închisorile din Barcelona și Madrid.

Imagine de la unul din meciurile Romaniei de la Camionatul Mondial din 1994Foto: Romeo GACAD / AFP / Profimedia

Chiriță avea ceea ce tinerii din ziua de azi numesc „swag”. Avea tupeu, avea vorbele la el, era calm, cool și făcea de multe ori doar ce avea chef. „Nu-mi plăcea să mi se dea ordine ca la fraieri”, a spus el în direct la GSP Live, vorbind despre meciurile aranjate din vremea Cooperativei.

Luat de Anghel Iordănescu în lotul României pentru Mondialul din America, Chiriță nu a jucat niciun minut la turneul final și nici la vreo echipă din afara României. Cu toate astea, avea o viață bună care la un moment dat s-a risipit. Rămas fără bani după ce businessurile i-au dat faliment, Chiriță a plecat - „de rușine”, spune el - în Italia și apoi în Spania de unde a luat totul de la zero.

Până în 2015, când presa din România a scris despre arestarea lui la Barcelona, într-un dosar cu carduri false. Opt ani mai târziu, Chiriță e în libertate, chiar dacă într-o formă condiționată, și a vorbit în premieră la GSP Live despre detaliile arestării sale și despre anii petrecuți în închisorile din Spania.

- Ce faci în momentul ăsta? Cum îți merge?

- Pot să zic că duc o viață normală, liniștită. Sunt în Spania, am venit aici pentru că am vrut să iau totul de la zero. Nu mi-a fost frică. Pe moment, nu pot să mă plâng. Sunt cu toată familia, cu amândoi băieții. Am venit de la început toți.

- Cum îți câștigi existența?

- Muncesc la fabrica Seat, în Martorell (n.r. - la 30 de kilometri de Barcelona). E o fabrică foarte mare. Lucrez ca electrician industrial, nu electrician care pune un bec, pune o priză. Lucrăm cu roboți, cu linii de asamblare. Acum avem un proiect pentru linia electrică de Seat. Cam asta fac de ceva timp. Îmi permit să fac orice, dar de multe ori nu pot face tot ce vreau pentru că sunt prea obosit. Anul ăsta am avut un an mai ușor, s-a făcut o mică pauză din ianuarie. Dar de la începutul lui septembrie chiar că nu o să mai am nicio zi liberă. O să lucrez 10-12 ore de luni până luni, dar depinde de cât vreau eu să lucrez. Pot lucra opt ore sau pot lucra extra, să câștig mai mulți bani.

- Acum câțiva ani ai ajuns la închisoare. Cum ai intrat în povestea aia?

- Am fost pentru prima dată arestat în viața mea. Atunci am apelat la presa din România crezând în naivitatea mea că or să se grăbească puțin lucrurile, să se vadă dacă merit sau nu să fiu arestat, încarcerat. Dar hai să-ți spun ce s-a întâmplat, nu am prea vorbit despre asta până acum.

Citește interviul integral pe GSP.ro

* articol publicat inițial pe Hotnews.ro

„Urâm România!”  Sportivă din Ungaria,  jigniri xenofobe  la adresa arbitrului român. Ce sancțiune a primit
Alte sporturi
04.10
„Urâm România!” Sportivă din Ungaria, jigniri xenofobe la adresa arbitrului român. Ce sancțiune a primit
Citește mai mult
„Urâm România!”  Sportivă din Ungaria, jigniri xenofobe la adresa arbitrului român. Ce sancțiune a primit
MM îl apără pe Olaru  „E  jucătorul #1  din cariera mea de peste 30 de ani! Doar la Neșu am mai văzut asta”
Europa League
04.10
MM îl apără pe Olaru „E jucătorul #1 din cariera mea de peste 30 de ani! Doar la Neșu am mai văzut asta”
Citește mai mult
MM îl apără pe Olaru „E jucătorul #1 din cariera mea de peste 30 de ani! Doar la Neșu am mai văzut asta”
FCSB îi provoacă insomnii Patronul din Liga 1, înmărmurit după victoria cu PAOK: „A văzut scorul și  n-a mai putut să doarmă !”
Europa League
04.10
FCSB îi provoacă insomniiPatronul din Liga 1, înmărmurit după victoria cu PAOK: „A văzut scorul și n-a mai putut să doarmă!”
Citește mai mult
FCSB îi provoacă insomnii Patronul din Liga 1, înmărmurit după victoria cu PAOK: „A văzut scorul și n-a mai putut să doarmă !”
BÎRLIGEA, OUT DE LA NAȚIONALĂ   Mircea Lucescu  a anunțat convocările  pentru „dubla” cu Cipru și Lituania
Nationala
04.10
BÎRLIGEA, OUT DE LA NAȚIONALĂ Mircea Lucescu a anunțat convocările pentru „dubla” cu Cipru și Lituania
Citește mai mult
BÎRLIGEA, OUT DE LA NAȚIONALĂ   Mircea Lucescu a anunțat convocările pentru „dubla” cu Cipru și Lituania
„Nu vizionez!”  Duelul PAOK - FCSB,  neinteresant pentru Șumudică : „Pregăteam meciul cu Botoșani”
Europa League
04.10
„Nu vizionez!” Duelul PAOK - FCSB, neinteresant pentru Șumudică: „Pregăteam meciul cu Botoșani”
Citește mai mult
„Nu vizionez!”  Duelul PAOK - FCSB, neinteresant pentru Șumudică : „Pregăteam meciul cu Botoșani”
Diaspora, izvorul României Mircea Lucescu aduce la națională un  golgeter austriac , cu părinți români: „Și Dan Șucu s-a interesat de el”
Nationala
04.10
Diaspora, izvorul RomânieiMircea Lucescu aduce la națională un golgeter austriac, cu părinți români: „Și Dan Șucu s-a interesat de el”
Citește mai mult
Diaspora, izvorul României Mircea Lucescu aduce la națională un golgeter austriac , cu părinți români: „Și Dan Șucu s-a interesat de el”
Premieră la FCSB Primă după victoria cu PAOK: ce  bonus  primește fiecare jucător
Europa League
04.10
Premieră la FCSBPrimă după victoria cu PAOK: ce bonus primește fiecare jucător
Citește mai mult
Premieră la FCSB Primă după victoria cu PAOK: ce bonus primește fiecare jucător
„Mi-e jenă doar să înot”   David Popovici despre impactul pe care vrea să-l aibă în societate: „Nu toți se nasc cu  aceeași șansă ” 
Înot
04.10
„Mi-e jenă doar să înot” David Popovici despre impactul pe care vrea să-l aibă în societate: „Nu toți se nasc cu aceeași șansă
Citește mai mult
„Mi-e jenă doar să înot”  David Popovici despre impactul pe care vrea să-l aibă în societate: „Nu toți se nasc cu aceeași șansă ”