- România-Belgia. Ianis Hagi le transmite celor care îl contestă că vor vedea un alt jucător la următoarele meciuri de la Euro 2024.
- „Decarul” naționalei spune că cel mai mare vis al său este să câștige un trofeu cu echipa națională a României
- România-Belgia se vede în format liveTEXT pe GOLAZO.ro și în direct pe ProTv sâmbătă, de la ora 22:00
Ianis Hagi a declarat că tricolorii nu au frică de niciun adversar și îi anunță pe fanii naționalei că România „este de două ori mai puternică” atunci când suporterii sunt alături de echipă.
România-Belgia. Ianis Hagi, replică pentru „hateri”
Ianis a vorbit despre accidentarea care l-a ținut pe margine un an și cum gestionează situația la de la revenire.
„A fost cel mai jos moment al meu în fotbal. Mi-am dat seama că în fotbal totul se uită foarte repede, se șterge cu buretele extrem de repede tot ce ai făcut. Mi-am dat seama că trebuie să urc din nou Muntele Everest pentru a arăta cine sunt.
A fost o motivație, o ambiție destul de mare a mea. Lumea nu credea că pot să revin. În continuare lumea crede că nu merit să fac anumite chestii sau că nu merit să fiu în anumite locuri, însă cât timp sunt liniștit că am dat totul, Dumnezeu a avut grijă de mine.
Cred mult în Dumnezeu și știu că momentul meu va veni, pentru că Dumnezeu le pregătește.
Sunt aici, am demonstrat și cred că de-acum încolo o să se vadă cea mai bună versiune a mea, a declarat Ianis Hagi pentru FRF TV
Belgienii, golf și PlayStation înaintea duelului cu România
Spre deosebire de regimul strict impus de Edward Iordănescu la naționala României, fotbaliștii naționalei Belgiei au acces la PlayStation și pot juca și golf în cantonamentul din Ludwigsburg.
Criteriile de departajare de la Euro 2024
UEFA a anunțat cum vor fi departajate formațiile care vor încheia faza grupelor la egalitate de puncte. Contează în primul rând meciul direct și, în caz de egalitate se trece la golaverajul general.
- numărul de puncte obținute în meciurile directe;
- golaverajul superior obținut în meciurile directe;
- numărul mai mare de goluri marcate în meciurile directe;
- în cazul în care există o egalitate între 3 echipe, iar după primele 3 criterii două dintre ele nu pot fi departajate, se reia procesul doar cu cele două formații;
- golaverajul superior în toate meciurile din grupe;
- numărul mai mare de goluri marcate în toate meciurile din grupe;
- dacă echipele aflate la egalitate perfectă (puncte, golaveraj, goluri marcate) se înfruntă în ultima etapă, iar meciul direct s-a încheiat cu o remiză, atunci se vor executa penalty-uri;
- clasamentul fair-play, unde cartonașul galben valorează 1 punct, cartonașul roșu 3 puncte, iar un roșu direct arătat după ce jucătorul fusese avertizat cu galben 4 puncte. Cine are mai puține puncte se califică;
- ierarhia stabilită la finalul preliminariilor. Dacă Germania (calificată direct din postura de gazdă) este implicată, atunci se va trage la sorți.
Practic, în caz de egalitate perfectă până la criteriul cu numărul 9, România ar fi avantajată dacă ar încheia grupa cu același număr ca Ucraina sau Slovacia, fiind a opta în ierarhia preliminariilor. Doar Belgia ne depășește, locul 4.
Cum se califică locurile 3 în optimi
Dacă primele două formații din fiecare grupă sunt sigure de prezența în optimi, numai cele mai bune 4 locuri 3 vor merge în faza eliminatorie.
Cum vor fi stabilite echipele calificate? Naționalele care termină pe locul 3 vor intra într-un clasament de unde primele 4 vor avansa în optimi. Criteriile de departajare vor fi următoarele:
- numărul de puncte;
- golaverajul;
- numărul de goluri marcate;
- numărul de victorii obținute;
- clasamentul fair-play (explicat mai sus);
- ierarhia stabilită la finalul preliminariilor. Dacă Germania (calificată direct din postura de gazdă) este implicată, atunci se va trage la sorți.