Daniil Medvedev, calificat cu dificultate în sferturile probei de tenis masculin de la Tokyo 2020, a fost enervat la culme după ce un jurnalist l-a întrebat ce crede despre suspendările pentru dopaj din tabăra țării sale. Rusul a cerut ridicarea acreditării jurnalistului și a părăsit conferința de presă
de după meciul din optimi.
Medvedev a avut, miercuri, o zi grea la Tokyo. El s-a calificat cu dificultate în sferturile de finală ale turneului olimpic, după un meci de trei seturi cu italianul Fabio Fognini, locul 31 ATP, scor 6-2, 3-6, 6-2. El s-a plâns de căldura execesivă, fiind nemulţumit de faptul că meciurile nu se dispută seara.
În timpul meciului, Medvedev i-a spus arbitrului de scaun Carlos Ramos: "Sunt luptător, voi termina meciul, dar pot muri. Dacă mor, îşi asumă ITF responsabilitatea?"
Apoi problemele pentru el au continuat. La finalul conferinţei sale în limba engleză, un reporter, a cărui limbă maternă nu era engleza, l-a întrebat: "Sportivii echipei olimpice ruseşti poartă un stigmat de trişori la aceste jocuri după scandalul de dopaj, ce părere aveţi despre asta?”
După ce iniţial nu a înţeles întrebarea, Medvedev a luat foc când a aflat despre ce este vorba: "Este prima dată în viaţa mea când nu voi răspunde la o întrebare, omule. Şi ar trebui să-ţi fie jenă de tine”, a spus el.
Rusul s-a întors apoi către ofiţerul de presă de lângă el şi i-a transmis că acreditarea jurnalistului ar trebui ridicată: "Cred că ar trebui să-l îndepărtaţi şi de la turneul de tenis şi de la Jocurile Olimpice. Nu vreau să-l mai văd la conferinţele mele. Mulţumesc".
În timp ce jurnalistul încerca să-şi explice întrebarea, Medvedev a plecat. "Este prima dată în viaţa mea", a spus el, repetând de trei ori: "Deci ar trebui să fii jenat”.
Toţi sportivii ruşi, inclusiv Medvedev, concurează sub drapelul Comitetului Olimpic Rus din cauza seriei de scandaluri de dopaj din ultimii ani.
Rusia a fost suspendată iniţial timp de patru ani de către Agenţia Mondială Antidoping (WADA) înainte ca Tribunalul de Arbitraj Sportiv să reducă interdicţia cu doi ani, conform News.ro.
Printre alte reglementări, sportivilor nu li se permite să poarte steagul Rusiei pe echipamentul lor sportiv, iar imnul naţional nu este intonat la festivităţile de premiere.
* articol publicat inițial pe Hotnews.ro