Liga 1, play-off: FCSB vs CSU Craiova 4-1 / Echipa lui Vintilă urcă pe locul secund

Liga 1, play-off: FCSB vs CSU Craiova 4-1 / Echipa lui Vintilă urcă pe locul secund

După o primă repriză echilibrată în care ambele echipe au marcat câte un gol, FCSB a profitat din plin de erorile celor de la CSU Craiova, a mai înscris de trei ori (4-1) și a urcat pe locul secund în clasamentul Ligii 1. Partida de pe Arena Națională s-a disputat fără spectatori, ca măsură de protecţie împotriva extinderii numărului de îmbolnăviri cu coronavirus.

HotNews.roFoto: Hotnews

Au marcat: Oaidă '23, '57, Tănase '79, Man '84 / Bărbuţ '45

  • Clasamentul play-off-ului:

1. CFR Cluj 1 meci (2-1 golaveraj) 29 puncte

2. FCSB 2 (6-3) 26

3. CSU Craiova 2 (3-5) 26

4. Astra Giurgiu 2 (2-2)

5. FC Botoșani 2 (2-3) 24

6. Gaz Metan Mediaș 1 (1-2) 22

Declarații la finalul partidei:

  • Vintilă: Am dominat jocul de la un capăt la altul

"Mă bucur foarte mult pentru jucători, mă bucur pentru că ştiu cât muncesc, ştiu cât suferă, cât au suportat până acum tot felul de critici. Mă bucur pentru că şi-au dat seama că doar cu atitudine şi doar cu unitate reuşeşti să faci lucruri bune. Astăzi au avut atitudine şi au reuşit să joace contra unei echipe foarte bune. Îi felicit pentru că au marcat. Le-am spus că uşor, uşor echipa îşi va reveni, pentru că în ultimele două meciuri am marcat câte două goluri şi eram convins că vom marca, pentru că am jucători buni.

La jocul cu Craiova am abordat acelaşi sistem tactic de la jocul trecut, când am câştigat cu 2-0, cu Man şi cu Coman vârf, cu Olaru în spatele lor, cu Tase inter şi cu Oaidă. Din păcate, Olaru s-a accidentat, cred că are fractură de pomete, în situaţiile astea cred că se dă şi cartonaş roşu, dar trecem peste. A intrat Vînă şi l-am trecut pe Tase ca al doilea decar şi jocul a decurs normal. După pauză am schimbat în 4-3-3 şi aşa am reuşit să-i blocăm şi să schimbăm din mers anumite lucruri.

Nu are de ce să fie presiune pe Vlad, i-am spus . Nu cred că titlul se joacă la Cluj, mai sunt etape. Nu ştiu dacă e decisiv, e adevărat că o victorie ne va include în lupta pentru campionat. Până atunci vreau să mă bucur cu jucătorii mei, cu suporterii care sunt sigur că sunt alături de noi", a declarat Vintilă, la microfonul televiziunilor care transmit Liga I.

  • Papură: Dacă adversarul îți este superior, îi strângi mâna și mergi mai departe

"Am făcut greșeli copilărești, ca la juniori. Nu poți să faci astfel de greșeli, la acest nivel, și să nu fi taxat. S-au schimbat lucrurile după accidentarea lui Mihăilă. Nu s-a lovit la încălzire. Cu zece minute înainte de a începe jocul mi s-a comunicat că nu poate juca. Este clar că orice greșeală la portar se vede. La primul gol putea să aleagă altă soluție. La 2-1 am avut situații la care, în mod normal, trebuie să dai gol.

Nu este normal ca la acest nivel să greșești așa ușor. Dacă adversarul îți este superior, îi strângi mâna și mergi mai departe. Așa este fotbalul, trebuie să trecem peste. Este un dezavantaj să joci fără spectatori, dar având în vedere condițiile, asta este măsura luată de Guvern. Am avut senzația unui meci amical", a spus Papură, după eșecul cu FCSB.

  • Oaidă: Cert e că am făcut un meci extraordinar în această seară

"Nu credeam că vom marca patru goluri. Cert e că am făcut un meci extraordinar în această seară. Am fost agresivi, determinați, iar asta s-a văzut pe tabelă. Aveam nevoie de încredere, ne bucurăm de victorie. Cu siguranță, și eu aveam nevoie de aceste goluri. Mă bucur că am marcat, sunt fericit. E important meciul cu CFR în lupta pentru titlu. Am reintrat în luptă. Ne batem cu CFR, ei au o echipă bună, cu jucători cu experiență. Dar va ieși bine, dacă vom aborda meciul cu ei ca pe cel din seara asta. Azi ne-am mobilizat bine și cred că asta ar trebui să facem la fiecare meci", a spus Oaidă, potrivit digisport.ro.

  • Tănase: Nu e o coincidență că am obținut două victorii după ce am tras eu un semnal de alarmă

”Nu știu dacă ne-am revenit, trebuie să vedem și următoarele meciuri. Azi am făcut o partidă bună, am marcat multe goluri, reușite care ne dau încredere. Nu e o coincidență că am obținut două victorii după ce am tras eu un semnal de alarmă...

Dar mai avem multe lucruri de îmbunătățit ca să arătăm ca o campioană. Rămâne de văzut dacă putem repeta prestația de azi în jocul cu CFR. Ținând cont de ce am jucat până acum, partida de azi e excepție! Dar sperăm să devină regulă”, a spus Florin Tănase, după meci.

  • Nistor: Am făcut foarte multe erori, la fel ca în Cupă

"Sunt supărat, pe acest scor, diferența este un pic cam mare. Eu cred că jocul s-a rupt la acea dublă ocazie a lui Baiaram, când a lovit de două ori bara. De acolo s-a rupt jocul, a venit golul lor cu numărul trei și asta a fost.

Cred că azi am pornit cu prima șansă, dar a fost o atmosferă ca la un meci amical, nu înțeleg de ce nu am fost bine pregătiți, trebuia sa fim un pic mai atenți. Am făcut foarte multe erori, la fel ca în Cupă, dar sper să ne revenim și să le remediem. Suntem cei mai defavorizați atunci când fanii nu sunt lângă noi", a explicat Nistor.

  • Au evoluat echipele:

FCSB: Vlad - Creţu, Cristea, Planici, Panţîru - Oaidă, Ov. Popescu, Olaru (Vînă '11, L. Filip '70) - Fl. Tănase - Coman (Moruţan '82), Man. Antrenor Bogdan Vintilă;

CSU Craiova: Pigliacelli - Martici, Bălaşa, Ciosici, Bancu - Nistor, Cicâldău, Mateiu (Qaka '70) - Bărbuţ (A. Ivan '64), Niţu (Koljici '18), Baiaram. Antrenor Corneliu Papură.

Cartonaşe galbene: Ov. Popescu '10, Panţîru '18, Man '90+1 / Bancu '35, Bălaşa '60 Cicâldău '87, Ciosici '90+1.

Arbitri: Istvan Kovacs - Vasile Marinescu şi Valentin Avram - Andrei Antonie. Observatori: Cristian Nica şi Paul Mincu.

  • Desfășurarea livetext a partidei:

'90+1 Kovacs împarte cartonașe galbene în stânga și în dreapta: i-a avertizat pe Cosic, Nistor și Filip.

'87 Cartonaș galben încasat de Cicâldău.

'84 Gol FCSB! Dennis Man primește o pasă în poziție centrală, nu este atacat de adversari și înscrie fără probleme.

'82 Ultima schimbare la FCSB: Moruțan intră în locul lui Coman.

'79 Gol FCSB! Tănase primește o pasă pe culoar de la Panțîru, avansează până în careu și îl învinge pe Pigliacelli. În momentul pasei, Tănase părea să se afle în ofsaid (a fost o decizie la limită).

'70 Modificare la gazde: Filip îi ia locul lui Vînă. Schimbă și Papură: Qaka în locul lui Mateiu.

'65 Ivan pasează foarte bine pentru Koljic, dar acesta ratează complet șutul dintr-o poziție foarte bună.

'64 Schimbare la oaspeți! Bărbuț, marcatorul golului, este înlocuit cu Ivan.

'62 FCSB leagă bine pasele, Man trage peste poartă de la marginea careului.

'60 Cartonaș galben pentru Bălașa.

'58 Ocazie incredibilă a oltenilor. Baiaram trage cu exteriorul din interiorul careului, mingea lovește ambii stâlpi (s-a plimbat deasupra liniei porții).

'57 Gol FCSB! Crețu centrează înalt, mingea ajunge în celălalt flanc la Coman, acesta îl găsește pe Oaidă care îl învinge pe Pigliacelli cu un șut pe jos.

'54 FCSB forțează, oltenii rezistă cu greu.

Pauză pe Arena Națională. FCSB vs CSU Craiova 1-1 (Oaidă '23 / Bărbuț '45)

'45+2 Tănase îl împinge pe Martic în careu, jucătorul celor de la FCSB trimite mingea în poartă, dar reușita nu este validată (jocul era deja oprit).

'45 Gol CSU Craiova! Bancu centrează perfect pentru Bărbuț și acesta îl învinge pe Vlad cu un șut din prima (fără preluare) la colțul scurt.

'36 Man execută un corner cu foarte mult efect și mingea atinge bara transversală.

'35 Bancu îl faultează pe Tănase la marginea careului și primește cartonaș galben.

'32 Vînă trimite o pasă peste apărarea oltenilor, dar Coman nu ajunge la timp și Pigliacelli intervine.

'26 Coman intră în careu, trage la colțul lung, dar mingea se duce pe lângă poartă.

'23 Gol FCSB! Man profită de eroarea lui Pigliacelli, îi pasează lui Coman, acesta îl driblează pe portar și trimite în bară, însă Oaidă urmărește și împinge balonul în poartă.

'18 Schimbare la CSU Craiova: Nițu este înlocuit cu Koljic.

'17 Panțîru ia și el galben.

'13 Man șutează peste poartă din poziție centrală.

'11 Modificare la FCSB: Accidentat, Olaru este schimbat cu Vînă.

'11 Nistor trage pe lângă poartă de la marginea careului.

'10 Cartonaș galben pentru Ovidiu Popescu.

'4 Coman încearcă să îl surprindă pe Pigliacelli din lovitură liberă, dar nimerește doar plasa laterală.

'2 Olaru și Nițu se ciocnesc la marginea careului. Echipa medicală intră pe gazon.

A început partida.

Liniște totală pe Arena Națională. Căpitanii celor două echipe se întâlnesc la centrul terenului.

  • Anunțurile făcute de cele două cluburi înaintea partidei:

Activităţile care implică mai mult de 1.000 de persoane sunt interzise începând de duminică, a anunţat secretarul de stat Raed Arafat, care a precizat că au fost stabilite şi criteriile pe baza cărora poate fi decisă suspendarea cursurilor, ca urmare a cazurilor de coronavirus.

"FCSB anunță că, în urma măsurilor preventive adoptate de Guvernul României în cursul zilei de 8 martie și independent de voința noastră, partida FCSB - Universitatea Craiova, din această seară, se va disputa cu porțile închise!

Astfel, conform articolului 59.2 din ROAF (Regulamentul de Organizare a Activității Fotbalistice), accesul pe stadion va fi permis doar reprezentanților mass media (câte unul pentru fiecare instituție de presă), forțelor de ordine, autorităților locale și oficialilor celor două cluburi, pe baza unor liste nominale.

În cursul zilei de luni vom anunța procedura legată de returnarea încasărilor pentru biletele deja achiziționate pentru partida din această seară.

Vă mulțumim pentru înțelegere și pentru sprijinul acordat!", au scris cei de la FCSB pe Facebook.

"Le mulţumim suporterilor noştri anticipat pentru atmosfera pe care ar fi creat-o în această seară pe Arena Naţională, regretăm faptul că nu îi vom putea simţi aproape, dar vom da totul să îi facem fericiţi din faţa micilor ecrane", a anunţat Universitatea Craiova.

* articol publicat inițial pe Hotnews.ro

„Nu este omor”   Motivarea Instanței care a anulat condamnarea lui  Mario Iorgulescu  la 13 ani de închisoare
Diverse
09:50
„Nu este omor” Motivarea Instanței care a anulat condamnarea lui Mario Iorgulescu la 13 ani de închisoare
Citește mai mult
„Nu este omor”  Motivarea Instanței care a anulat condamnarea lui Mario Iorgulescu la 13 ani de închisoare
Rațiu, fulgerul lui Rayo  AS despre internaționalul român: „E o  piesă-cheie , pe radarul cluburilor din Premier, Bundesliga și Serie A”
Stranieri
10:08
Rațiu, fulgerul lui Rayo AS despre internaționalul român: „E o piesă-cheie, pe radarul cluburilor din Premier, Bundesliga și Serie A”
Citește mai mult
Rațiu, fulgerul lui Rayo  AS despre internaționalul român: „E o piesă-cheie , pe radarul cluburilor din Premier, Bundesliga și Serie A”
David Raya, eroul serii   Dublă paradă istorică în remiza cu Atalanta din  Liga Campionilor : „Incredibil”
Liga Campionilor
09:36
David Raya, eroul serii Dublă paradă istorică în remiza cu Atalanta din Liga Campionilor: „Incredibil”
Citește mai mult
David Raya, eroul serii   Dublă paradă istorică în remiza cu Atalanta din  Liga Campionilor : „Incredibil”
CHAMPIONS LEAGUE  S-a terminat etapa #1: Barcelona ia cel mai rapid  „roșu”  din istorie și pierde cu Monaco! Brest, prestație memorabilă
Liga Campionilor
19.09
CHAMPIONS LEAGUE S-a terminat etapa #1: Barcelona ia cel mai rapid „roșu” din istorie și pierde cu Monaco! Brest, prestație memorabilă
Citește mai mult
CHAMPIONS LEAGUE  S-a terminat etapa #1: Barcelona ia cel mai rapid  „roșu” din istorie și pierde cu Monaco! Brest, prestație memorabilă