Chiar dacă a arătat puțin mai bine din punct de vedere al atitudinii, reprezentativa antrenată de Mirel Rădoi a pierdut și al treilea meci disputat în luna octombrie. România a fost învinsă la Ploiești, scor 1-0, de Austria, într-un meci din prima grupă a Ligii B a Ligii Naţiunilor. Alessandro Schopf, jucător la Schalke, este cel care a reușit să îl învingă pe Tătărușanu (minutul 76).
- Ce a spus selecționerul Mirel Rădoi:
"A venit și a treia înfrângere, ceea ce nu ne doream. Am arătat din punct de vedere mental puțin mai bine față de partida cu Islanda. Mult mai bine decât în partida cu Norvegia. Am avut câteva situații în care nu am fost inspirați în fața porți. Apoi, s-a echilibrat, Austria a schimbat sistemul, a avut ceva ocazii. Știm că avem acea problemă în ultimii 30 de metri, că aducem mingea foarte greu. Va trebui să lucrăm la acest aspect. În seara asta, din păcate, decizia finala a fost întârziată, iar la nivelul ăsta, orice secundă de întârziere le permite fundașilor să se replieze sub linia mingii. Am încercat să aducem prospețime. Nu puteam să jucăm cu aceiași jucători. Jucătorii nu pot duce acest ritm din 3 în 3 zile. Unii nu mai puteau duce fizic, au apărut anumite probleme la unii jucători. La fel cum vorbim de cei patru apărători, că par în dificultate, e normal. Dacă facem pressing, echipa e la 40 de metri de propria poartă și ei trebuie să depună efort.
Nu cred că se gândea cineva că Norvegia poate pierde puncte în Irlanda de Nord. Era clar că se vor duce cu moral bun. După cum am simțit jucătorii, ieri, la antrenament, chiar și azi, ne gândeam că va apăra și golul nostru, dar a venit al lor. În momentul în care ne-am propus locul 1, cu Austria și Norvegia, era clar că ne jucăm șansa, dar era clar că noi nu suntem favoriți. Va trebui să luptăm în continuare, să ne luăm revanșa cu Norvegia, să arătăm în Irlanda de Nord de ce am jucat atât de bine în prima manșă și nu am reușit să câștigăm. Va trebui să apelăm la orgoliul nostru. Nu știu dacă putem vorbi de reconfirmare. Până în noiembrie va trebui să vedem care sunt progresele, dacă au existat, iar după dubla din noiembrie vom vedea cum vor sta lucrurile. Dacă progresul nu va exista, va trebui să ne gândim la altcineva. Probabil că luna viitoare foarte multă lume va fi mai fericită. Nu știu. Poate vom câștiga cele două partide", a declarat Rădoi la ProTV.
- Declarații la finalul partidei:
"Ne-am dorit victoria, cred că toată lumea a văzut o altă atitudine a noastră. Am făcut un joc bun, dar se pare că nici atunci nu reuşim să câştigăm. Este o perioadă foarte grea. Încerc la fiecare meci să ajut cât pot echipa, se pare că în aceste meciuri nu ne-am făcut treaba cum trebuie. Toată lumea a încercat să creeze o atmosferă bună. La primele două meciuri atitudinea a fost foarte slabă, acum a fost la nivel înalt şi concentrarea la fel, dar nu s-a putut. Noi suntem primii supăraţi când pierdem meciul, e normal să fie critici, dar nu toate părerile sunt aşa cum le vrea presa. Mai avem două meciuri de jucat în Liga Naţiunilor, poate vom reuşi să câştigăm. Când este o perioadă mai neagră, nu merge nimic", a declarat Tătăruşanu la Pro TV.
"Dezamăgire foarte mare, suntem supăraţi cu toţii, nu ne regăsim în faţa porţii. Ocazii am avut multe. Pe faza ofensivă am avut situaţii, trebuia să fim mult mai concentraţi şi altfel ieşeau acele faze. Ne aşteptam să facem o partidă bună. Astăzi am avut altă atitudine, am încercat să ne depăşim pe noi, dar dacă nu marchezi este greu să câştigi. Mirel ne-a spus să uităm tot ce a fost până la acest meci şi să ne concentrăm. Ne pare foarte rău, a trecut iar un campionat pe lângă noi. Dacă vom arăta aceeaşi atitudine cred că avem şanse cu ambele echipe. Ne gândim la o revanşă cu Norvegia", a spus Bancu la Pro TV.
- Au evoluat echipele:
România: Tătăruşanu – Bălaşa, Burcă, Toşca, Bancu – Maxim (Cicâldău '62), Marin, Stanciu (Iancu '83) – Deac (Pușcaș '83), Alibec (Keșeru '62), Mitriţă (Hagi '76). Selecţioner: Mirel Rădoi
Austria: Pervan – Lainer, Dragovic, Hinteregger (Posch '53), Alaba – Schopf (Ranftl '76), Ilsanker, Bumgartlinger (Grillitsch '76), Baumgartner – Gregoritsch (Kalajdzic '90), Schlager. Selecţioner: Franco Foda
Meciul a fost arbitrat de polonezul Daniel Stefanski, ajutat de asistenţii Marcin Boniek şi Dawid Igor Golis şi de rezerva Damian Sylwestrzak.
În celălalt meci al serii, Norvegia s-a impus în fața Irlandei de Nord, scor 1-0 (autogol Dallas '68).
- Clasament:
1. Austria 9 puncte (6-4)
2. Norvegia 9 (11-3)
3. România 4 (4-8)
4. Irlanda de Nord 1 (2-8)
- Au mai rămas de disputat pentru tricolori:
România - Norvegia / 15 noiembrie, ora 21:45
Irlanda de Nord - România / 18 noiembrie, ora 21:45.
- Desfășurarea livetext a partidei dintre România și Austria:
Spiritele se încing, Burcă se ia la ceartă cu Baumgartner (care a încercat să întârzie repunerea balonului în joc), Alaba vine să îi despartă și primește cartonaș galben pentru proteste.
De la margine sunt indicate cinci minute suplimentare.
'90 Kalajzdic debutează la austrieci. El îi ia locul lui Gregoritsch.
'84 Bancu încearcă o centrare, mingea cade periculos pe bara transversală.
'82 Pușcaș și Iancu intră, Deac și Stanciu ies.
Ianis ratează toate pasele până în acest moment.
'76 Ianis Hagi intră în locul lui Mitriță. La austrieci, Grillitsch și Ranftl i-au înlocuit pe Baumgartlinger și Schopf.
'75 Gol Austria! Alaba trimite o centrare perfectă până la Baumgartner, care prelungește până la Schopf și acesta îl învinge pe Tătărușanu cu un șut la colțul lung.
Nicolae Dică îi dă sfaturi lui Ianis Hagi la marginea terenului. Acesta va intra pe teren.
'71 Gregoritsch protestează pentru că arbitrul nu a acordat o lovitură liberă și primește un cartonaș galben.
'65 Lainer trimite o pasă pe jos în centrul careului, Baumgartner șutează puternic, însă Tătărușanu respinge cu mâna în transversală. Portarul nostru se resimte.
'63 Bălașa sare pe sub mingea centrată de Lainer, Schlager trimite pe lângă poartă cu o lovitură de cap.
'62 Alibec și Maxim sunt înlocuiți cu Keșeru și Cicâldău.
'61 Bălașa respinge în corner o minge care a trecut de Tătărușanu. Schlager urmărea balonul.
'59 Baumgartner, faultat mai devreme de Burcă, se răzbună pe Toșca. Austriacul este avertizat cu galben.
'58 Mitriță pierde un duel umăr la umăr cu Schlager, în careu, dar nu putea fi vorba de penalti.
'56 Burcă îl faultează pe Baumgartner și primește cartonaș galben.
'53 Prima schimbare la austrieci: Posch intră în locul lui Hinteregger.
'50 Alaba centrează foarte bine în careu, mingea este prelugită cu o lovitură de cap, însă Burcă este atent și respinge în ultimul moment.
'48 Deac îi pasează lui Maxim, acesta îl găsește pe Alibec în fața porții și atacantul trimite mingea în poartă. Reușita nu a fost validată pentru că Maxim se afla în ofsaid.
'46 Tătărușanu prinde cu siguranță șutul lui Baumgartlinger, după o fază prelungită a austriecilor.
Pauză la Ploiești. "Tricolorii" au făcut o repriză mai bună decât în meciurile precedente, dar nu au fost lucizi la finalizare.
'44 După o recuperare a lui Maxim, Alibec trage la colțul scurt din marginea careului mic și Pervan respinge în corner.
'43 Maxim recuperează mingea la marginea careului (cu ajutorul lui Deac), trage în cross, dar mingea este deviată în corner.
'40 Bancu este găsit liber în flancul stâng, avansează spre careu, are mulți colegi cărora le poate pasa, dar alege să tragă la poartă și ratează complet execuția.
'33 Deac îl calcă pe gleznă pe Hinteregger și ia cartonaș galben. Fundașul austriac rămâne întins pe gazon.
'31 Stanciu trage mult peste poartă cu piciorul stâng.
'21 Gregorich șutează din prima, mingea cade în fața liniei porții după ce a lovit transversala.
'13 Schlager șutează periculos, la lung, dar mingea trece puțin pe lângă poartă. Tătărușanu a plonjat spectaculos.
'8 Răzvan Marin încearcă un voleu de la marginea careului, prinde cadrul porții, dar Pervan prinde fără probleme.
'8 Hinteregger îl faultează pe Alibec la jumătatea terenului și primește cartonaș galben.
'4 "Tricolorii" construiesc rapid, însă Mitriță nu este atent și nu pune putere în pasă. Mingea este interceptată de Alaba.
* articol publicat inițial pe Hotnews.ro