Lionel Messi, așteptat și la CM 2026 - Mesajul selecționerului Argentinei

Lionel Messi, așteptat și la CM 2026 - Mesajul selecționerului Argentinei

Argentina a câștigat primul titlu mondial după o pauză de 36 ani, la capătul unei finale de poveste în care a învins Franța, la loviturile de departajare (3-3, 4-2 d. l. d.).

Lionel Messi si jucatorii ArgentineiFoto: Ayman Aref/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Imediat după meci, au curs reacțiile la adresa triumfului „Pumelor”, dar mai ales la adresa lui Lionel Messi, care a fost desemnat cel mai bun jucător de la acest turneu final.

Lionel Scaloni, încântat de influența avută de Messi în vestiar - „Ținem pregătit tricoul cu numărul 10 pentru următorul CM”

După finala magică împotriva Franței, Lionel Messi a precizat că momentan nu se va retrage de la echipa națională de fotbal a Argentinei, iar selecționerul Scaloni s-a arătat încântat de decizia căpitanului.

„Cred că ar trebui să ţinem pregătit tricoul cu numărul 10 pentru următoarea Cupă Mondială, dacă el va dori să joace.” - a spus Lionel Scaloni la conferința de presă de la finalul partidei.

Mai mult decât atât, Scaloni a precizat și care a fost momentul în care el și Messi au conștientizat că presiunea la CM Qatar va fi una uriașă.

„După ce am învins Brazilia, am avut o discuţie cu Messi şi i-am spus că avem o sarcină importantă în faţa noastră, că oamenii din ţara noastră încep să creadă, să spere, iar presiunea creştea.

Mi-a spus că 'trebuie să continuăm, nimic altceva nu contează' şi asta mi-a dat un impuls emoţional extraordinar. Mi-am dat seama că suntem pe punctul de a realiza ceva mare.” - a spus Lionel Scaloni.

În încheiere, selecționerul pumelor a vorbit puțin și despre Diego Maradona.

„Eu abia acum realizez că Maradona nu mai este cu noi şi asta mă face să mă gândesc cât de fericit şi mândru este de noi, acolo unde se află.

Dacă ar fi fost aici, ar fi fost primul fan care intra pe gazon pentru a sărbători cu noi. Speră că i-a plăcut ceea ce am realizat.” - a încheiat Scaloni.

S-ar putea să te intereseze și:

* articol publicat inițial pe Hotnews.ro

Champions League  13 goluri în a doua seară de Ligă.  FCSB, menționată  de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Liga Campionilor
18.09
Champions League 13 goluri în a doua seară de Ligă. FCSB, menționată de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Citește mai mult
Champions League  13 goluri în a doua seară de Ligă. FCSB, menționată de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1  Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva  banilor publici : Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Liga 1
18.09
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1 Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva banilor publici: Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Citește mai mult
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1  Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva banilor publici : Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Ținte noi    Dinamo  încearcă două transferuri de calibru!
Liga 1
18.09
Ținte noi Dinamo încearcă două transferuri de calibru!
Citește mai mult
Ținte noi  Dinamo încearcă două transferuri de calibru!
Tătărușanu în tricoul lui FCSB  Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în  Ghencea ”
Liga 1
18.09
Tătărușanu în tricoul lui FCSB Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în Ghencea
Citește mai mult
Tătărușanu în tricoul lui FCSB  Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în Ghencea ”