Maratonul de la Londra: Alergatorii au purtat banderole negre. Moment de reculegere in memoria victimelor de la Boston

Maratonul de la Londra: Alergatorii au purtat banderole negre. Moment de reculegere in memoria victimelor de la Boston

Alergatorii care au participat, duminica, la Maratonul de la Londra au tinut 30 de secunde de reculegere in memoria victimelor Maratonului de la Boston, de luni, inainte de a incepe cursa care s-a desfasurat sub protectia unui numar marit de echipaje de politie, informeaza AFP. Sportivii au purtat banderole negre.

Maratonul din LondraFoto: Agerpres/AP

"In aceasta saptamana, familia mondiala a maratonistilor a fost socata si intristata de evenimentele de la Maratonul din Boston", a declarat Geoff Wightman, unul dintre organizatorii evenimentul din Londra, in fata a mii de sportivi s-au adunat in parcul Greenwich din estul Londrei.

Momentul de tacere a fost "in memoria prietenilor si colegilor nostri pentru care o zi de bucurie s-a transformat intr-o zi trista", a afirmat Geoff Wightman "Sa aratam astfel respectul si sprijinul nostru pentru victimele tragediei din Boston" a adaugat el.

Unul dintre alergatori a purtat o banderola cu mesajul "Pentru Boston."

Aproximativ 35.000 de alergatori, atleti olimpici si amatori, au participat duminica la Maratonul din Londra, unul dintre cele mai cunoscute din lume, fiind urmariti de mii de spectatori adunati pe strazile capitalei britanice.

Masurile de securitate au fost insparite pentru Maratonul din Londra, desfasurat la sase zile de la exploziile din apropierea liniei de sosire a Maratonului din Boston, care au ucis trei persoane si au ranit aproape 180.

Numarul politistilor care au asigurat securitatea evenimentului a fost cu aproximativ 40% mai mare fata de cel din 2012, ceea ce a reprezentat cateva sute de oameni in plus, a informat Scotland Yard refuzand insa sa dezvaluie cifre exacte.

Politia britanica a lucrat in stransa colaborare cu FBI si cu Politia din Boston insa a subliniat ca nu exista "nicio legatura cunoscuta intre atrocitatile comise la Maratonul Boston si Maratonul din Londra" si ca nivelul de amenintare nu s-au schimbat..

Spectatorii s-au aliniat duminica de-a lungul traseului de 42,2 km, care incepe in Greenwich (estul Londrei) serpuieste de-a lungul Tamisei trecand pe langa Palatul Buckingham, trece pe langa mai multe simboluri ale capitalei britanice, precum zgarie-norii din Canary Wharf, Tower Bridge, Big Ben si cladirea Parlamentului, linia de sosire fiind pe Mall.

Sportivul etiopian Tsegaye Kebede a castigat Maratonul de la Londra, cu doua ore, sase minute si trei secunde, informeaza Mediafax.

Tsegaye Kebede a fost urmat de kenyanul Emmanuel Mutai (2:06.33) si de compatriotul sau Ayele Abshero (2:06.56).

La feminin, kenyanca Priscah Jeptoo s-a impus in doua ore, 20 de minute si 23 de secunde, fiind urmata de compatrioata sa Edna Kiplagat (2:21.30) si de japoneza Yukiko Akaba (2:24.41).

* articol publicat inițial pe Hotnews.ro

„Urâm România!”  Sportivă din Ungaria,  jigniri xenofobe  la adresa arbitrului român. Ce sancțiune a primit
Alte sporturi
04.10
„Urâm România!” Sportivă din Ungaria, jigniri xenofobe la adresa arbitrului român. Ce sancțiune a primit
Citește mai mult
„Urâm România!”  Sportivă din Ungaria, jigniri xenofobe la adresa arbitrului român. Ce sancțiune a primit
MM îl apără pe Olaru  „E  jucătorul #1  din cariera mea de peste 30 de ani! Doar la Neșu am mai văzut asta”
Europa League
04.10
MM îl apără pe Olaru „E jucătorul #1 din cariera mea de peste 30 de ani! Doar la Neșu am mai văzut asta”
Citește mai mult
MM îl apără pe Olaru „E jucătorul #1 din cariera mea de peste 30 de ani! Doar la Neșu am mai văzut asta”
FCSB îi provoacă insomnii Patronul din Liga 1, înmărmurit după victoria cu PAOK: „A văzut scorul și  n-a mai putut să doarmă !”
Europa League
04.10
FCSB îi provoacă insomniiPatronul din Liga 1, înmărmurit după victoria cu PAOK: „A văzut scorul și n-a mai putut să doarmă!”
Citește mai mult
FCSB îi provoacă insomnii Patronul din Liga 1, înmărmurit după victoria cu PAOK: „A văzut scorul și n-a mai putut să doarmă !”
BÎRLIGEA, OUT DE LA NAȚIONALĂ   Mircea Lucescu  a anunțat convocările  pentru „dubla” cu Cipru și Lituania
Nationala
04.10
BÎRLIGEA, OUT DE LA NAȚIONALĂ Mircea Lucescu a anunțat convocările pentru „dubla” cu Cipru și Lituania
Citește mai mult
BÎRLIGEA, OUT DE LA NAȚIONALĂ   Mircea Lucescu a anunțat convocările pentru „dubla” cu Cipru și Lituania
„Nu vizionez!”  Duelul PAOK - FCSB,  neinteresant pentru Șumudică : „Pregăteam meciul cu Botoșani”
Europa League
04.10
„Nu vizionez!” Duelul PAOK - FCSB, neinteresant pentru Șumudică: „Pregăteam meciul cu Botoșani”
Citește mai mult
„Nu vizionez!”  Duelul PAOK - FCSB, neinteresant pentru Șumudică : „Pregăteam meciul cu Botoșani”
Diaspora, izvorul României Mircea Lucescu aduce la națională un  golgeter austriac , cu părinți români: „Și Dan Șucu s-a interesat de el”
Nationala
04.10
Diaspora, izvorul RomânieiMircea Lucescu aduce la națională un golgeter austriac, cu părinți români: „Și Dan Șucu s-a interesat de el”
Citește mai mult
Diaspora, izvorul României Mircea Lucescu aduce la națională un golgeter austriac , cu părinți români: „Și Dan Șucu s-a interesat de el”
Premieră la FCSB Primă după victoria cu PAOK: ce  bonus  primește fiecare jucător
Europa League
04.10
Premieră la FCSBPrimă după victoria cu PAOK: ce bonus primește fiecare jucător
Citește mai mult
Premieră la FCSB Primă după victoria cu PAOK: ce bonus primește fiecare jucător
„Mi-e jenă doar să înot”   David Popovici despre impactul pe care vrea să-l aibă în societate: „Nu toți se nasc cu  aceeași șansă ” 
Înot
04.10
„Mi-e jenă doar să înot” David Popovici despre impactul pe care vrea să-l aibă în societate: „Nu toți se nasc cu aceeași șansă
Citește mai mult
„Mi-e jenă doar să înot”  David Popovici despre impactul pe care vrea să-l aibă în societate: „Nu toți se nasc cu aceeași șansă ”