Ministrul Sportului anunţă că se lucrează la scenariul revenirii suporterilor pe stadioane / Când va fi luată decizia

Ministrul Sportului anunţă că se lucrează la scenariul revenirii suporterilor pe stadioane / Când va fi luată decizia

Ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, spune că autorităţile lucrează la scenariul revenirii suporterilor pe stadioane, dar că decizia va fi luată după Supercupa Europei la fotbal de la Budapesta, din 24 septembrie, la care va fi permis accesul spectatorilor.

Suporteri ai nationalei de fotbal a RomanieiFoto: frf.ro

Întrebat vineri la Iaşi, într-o conferinţă de presă, despre posibilitatea ca suporterilor să li se permită accesul pe stadioane, ministrul Ionuţ Stroe a spus că se lucrează la acest scenariu, dar că nu există o dată certă privind revenirea fanilor în tribune.

  • "Nu vă ascund faptul că lucrăm la acest scenariu. Există un cadru pe care îl realizăm, apropo de modul cum se pot organiza aceste competiţii şi mai ales de momentul de sosire şi de plecare de la stadion.
  • Sunt zone cu risc epidemiologic ridicat pentru că vorbim de mii de oameni adunaţi în acelaşi timp pe un stadion. Modalitatea de aşezare a suporterilor în tribune se poate face extrem de uşor în baza unei rezervări online, exact cum se rezervă biletele la cinematograf", a afirmat ministrul Ionuţ Stroe, citat de News.ro.

El a mai spus că trebuie asumate responsabilităţi clare, care să fie împărţite între autorităţi, clubul organizator şi suporteri.

  • "În primul rând noi, care facem acest scenariu trebuie să oferim cadrul legal. Este şi responsabilitatea organizatorului, pentru că degeaba facem aceste norme dacă la un spectacol cu 5.000 de spectatori acestea nu se respectă. Clubul organizator trebuie să se asigure că are suficienţi stewarzi, că poate să facă accesul etapizat, pe parcusul mai multor ore.
  • Nu în ultimul rând, există responsabilitatea şi conştientizarea spectatorilor. Nimeni nu îşi doreşte să stăm acolo cu instituţii, cu stewarzi, cu jandarmi.
  • Ne vom întâlni săptămâna viitoare şi cu suporterii, vor trebui să asume şi ei că respectă aceste lucruri. Nu e vorba de a restricţiona sau a permite, este vorba de a organiza aceste evenimente fără a avea infectări", a declarat ministrul Ionuţ Stroe.

Stroe a cerut suporterilor "puţină" răbdare, precizând că pe 24 septembrie va avea loc la Budapesta Supercupa Europei la fotbal, cu o treime din locurile arenei ocupate de suporteri şi că acest meci va fi un experiment în perspectiva readucerii fanilor pe stadioane.

  • "UEFA lansează un proiect pilot, organizând la Budapesta Supercupa Europei cu 30 la sută spectatori. Să vedem cum funcţionează şi dacă cifrele pandemiei vor fi pe pantă descendentă, cu siguranţă şi noi vom putea avansa acest scenariu", a adăugat ministrul Tineretului şi Sportului.

* articol publicat inițial pe Hotnews.ro

„Urâm România!”  Sportivă din Ungaria,  jigniri xenofobe  la adresa arbitrului român. Ce sancțiune a primit
Alte sporturi
04.10
„Urâm România!” Sportivă din Ungaria, jigniri xenofobe la adresa arbitrului român. Ce sancțiune a primit
Citește mai mult
„Urâm România!”  Sportivă din Ungaria, jigniri xenofobe la adresa arbitrului român. Ce sancțiune a primit
MM îl apără pe Olaru  „E  jucătorul #1  din cariera mea de peste 30 de ani! Doar la Neșu am mai văzut asta”
Europa League
04.10
MM îl apără pe Olaru „E jucătorul #1 din cariera mea de peste 30 de ani! Doar la Neșu am mai văzut asta”
Citește mai mult
MM îl apără pe Olaru „E jucătorul #1 din cariera mea de peste 30 de ani! Doar la Neșu am mai văzut asta”
FCSB îi provoacă insomnii Patronul din Liga 1, înmărmurit după victoria cu PAOK: „A văzut scorul și  n-a mai putut să doarmă !”
Europa League
04.10
FCSB îi provoacă insomniiPatronul din Liga 1, înmărmurit după victoria cu PAOK: „A văzut scorul și n-a mai putut să doarmă!”
Citește mai mult
FCSB îi provoacă insomnii Patronul din Liga 1, înmărmurit după victoria cu PAOK: „A văzut scorul și n-a mai putut să doarmă !”
BÎRLIGEA, OUT DE LA NAȚIONALĂ   Mircea Lucescu  a anunțat convocările  pentru „dubla” cu Cipru și Lituania
Nationala
04.10
BÎRLIGEA, OUT DE LA NAȚIONALĂ Mircea Lucescu a anunțat convocările pentru „dubla” cu Cipru și Lituania
Citește mai mult
BÎRLIGEA, OUT DE LA NAȚIONALĂ   Mircea Lucescu a anunțat convocările pentru „dubla” cu Cipru și Lituania
„Nu vizionez!”  Duelul PAOK - FCSB,  neinteresant pentru Șumudică : „Pregăteam meciul cu Botoșani”
Europa League
04.10
„Nu vizionez!” Duelul PAOK - FCSB, neinteresant pentru Șumudică: „Pregăteam meciul cu Botoșani”
Citește mai mult
„Nu vizionez!”  Duelul PAOK - FCSB, neinteresant pentru Șumudică : „Pregăteam meciul cu Botoșani”
Diaspora, izvorul României Mircea Lucescu aduce la națională un  golgeter austriac , cu părinți români: „Și Dan Șucu s-a interesat de el”
Nationala
04.10
Diaspora, izvorul RomânieiMircea Lucescu aduce la națională un golgeter austriac, cu părinți români: „Și Dan Șucu s-a interesat de el”
Citește mai mult
Diaspora, izvorul României Mircea Lucescu aduce la națională un golgeter austriac , cu părinți români: „Și Dan Șucu s-a interesat de el”
Premieră la FCSB Primă după victoria cu PAOK: ce  bonus  primește fiecare jucător
Europa League
04.10
Premieră la FCSBPrimă după victoria cu PAOK: ce bonus primește fiecare jucător
Citește mai mult
Premieră la FCSB Primă după victoria cu PAOK: ce bonus primește fiecare jucător
„Mi-e jenă doar să înot”   David Popovici despre impactul pe care vrea să-l aibă în societate: „Nu toți se nasc cu  aceeași șansă ” 
Înot
04.10
„Mi-e jenă doar să înot” David Popovici despre impactul pe care vrea să-l aibă în societate: „Nu toți se nasc cu aceeași șansă
Citește mai mult
„Mi-e jenă doar să înot”  David Popovici despre impactul pe care vrea să-l aibă în societate: „Nu toți se nasc cu aceeași șansă ”