Mircea Lucescu știe ce i-a lipsit echipei sale în această ediție a Ligii Campionilor

Mircea Lucescu știe ce i-a lipsit echipei sale în această ediție a Ligii Campionilor

Mircea Lucescu, antrenorul echipei Dinamo Kiev, s-a declarat mulțumit de prestația jucătorilor săi în penultimul meci al campioanei Ucrainei în actuala ediție a Ligii Campionilor, înfrângerea de acasă cu Bayern Munchen. Tehnicianul român a vorbit și despre elementul lipsă din jocul arătat de formația sa în grupele competiției.

Mircea LucescuFoto: Ukrinform / Shutterstock Editorial / Profimedia

''Golurile au fost luate pe două greşeli foarte mari ale noastre, pentru că (un adversar) nu are voie să facă foarfecă în careu, dar jocul a fost echilibrat'', a spus Lucescu după meci, cu referire în primul rând la golul din foarfecă reuşit de polonezul Robert Lewandowski (14').

''Ca intensitate, ca presiune asupra adversarului, ca organizare de joc, am evoluat bine, mai ales în repriza a doua. Prima repriză am început-o cu teamă sau cu prea mult respect pentru echipa cu care jucam'', a declarat Lucescu.

''La pauză le-am spus jucătorilor mei să îşi imagineze că scorul este 0-0 şi să o ia de la capăt în repriza a doua. Le-am cerut să joace mai bine. Am jucat pentru mândria noastră şi am reuşit să lăsăm o impresie bună'', a mai spus tehnicianul român.

''În Champions League se joacă până la capăt, nu ne putem permite să cedăm. În toate meciurile astea am fost extrem de echilibraţi în joc şi egalii adversarilor noştri. Ne-a lipsit experienţa care face să profiţi de situaţiile pe care ţi le creezi şi să conservi un tip de joc'', a adăugat Lucescu.

Mircea Lucescu a evidenţiat faptul că Thomas Muller a tras de timp pe finalul meciului, lucru care spune multe despre forţa echipei ucrainene: ''Faptul că Muller a tras de timp pe final îmi spune multe. Echipa noastră creşte în meciurile cu adversari ca aceştia''.

Bayern a stabilit un nou record în Champions League, ajungând la 21 de meciuri fără înfrângere (17 victorii, 4 egaluri), doborând performanţa deţinută de Manchester United (16 partide). Ultima înfrângere suferită de Bayern în deplasare datează din septembrie 2017, 0-3 cu PSG.

Robert Lewandowski (14), cu un gol magnific din foarfecă, şi Kingsley Coman (42) au înscris pentru bavarezi, aceștia fiind prezenţi pe Stadionul Olimpic din Kiev fără mulţi jucători importanţi.

Echipa antrenată de Mircea Lucescu a marcat primul său gol în grupă, prin Denis Garmaş (70). Dinamo a avut şi două bare în acest meci, una pe repriză, dar a doua, venită în minutul 90+2 (Ţîgankov), putea aduce un punct campioanei Ucrainei.

Dinamo, care va încheia pe ultimul loc grupa, va juca ultimul meci la Lisabona, cu Benfica, conform Agerpres.

Citește și:

* articol publicat inițial pe Hotnews.ro

„Urâm România!”  Sportivă din Ungaria,  jigniri xenofobe  la adresa arbitrului român. Ce sancțiune a primit
Alte sporturi
04.10
„Urâm România!” Sportivă din Ungaria, jigniri xenofobe la adresa arbitrului român. Ce sancțiune a primit
Citește mai mult
„Urâm România!”  Sportivă din Ungaria, jigniri xenofobe la adresa arbitrului român. Ce sancțiune a primit
MM îl apără pe Olaru  „E  jucătorul #1  din cariera mea de peste 30 de ani! Doar la Neșu am mai văzut asta”
Europa League
04.10
MM îl apără pe Olaru „E jucătorul #1 din cariera mea de peste 30 de ani! Doar la Neșu am mai văzut asta”
Citește mai mult
MM îl apără pe Olaru „E jucătorul #1 din cariera mea de peste 30 de ani! Doar la Neșu am mai văzut asta”
FCSB îi provoacă insomnii Patronul din Liga 1, înmărmurit după victoria cu PAOK: „A văzut scorul și  n-a mai putut să doarmă !”
Europa League
04.10
FCSB îi provoacă insomniiPatronul din Liga 1, înmărmurit după victoria cu PAOK: „A văzut scorul și n-a mai putut să doarmă!”
Citește mai mult
FCSB îi provoacă insomnii Patronul din Liga 1, înmărmurit după victoria cu PAOK: „A văzut scorul și n-a mai putut să doarmă !”
BÎRLIGEA, OUT DE LA NAȚIONALĂ   Mircea Lucescu  a anunțat convocările  pentru „dubla” cu Cipru și Lituania
Nationala
04.10
BÎRLIGEA, OUT DE LA NAȚIONALĂ Mircea Lucescu a anunțat convocările pentru „dubla” cu Cipru și Lituania
Citește mai mult
BÎRLIGEA, OUT DE LA NAȚIONALĂ   Mircea Lucescu a anunțat convocările pentru „dubla” cu Cipru și Lituania
„Nu vizionez!”  Duelul PAOK - FCSB,  neinteresant pentru Șumudică : „Pregăteam meciul cu Botoșani”
Europa League
04.10
„Nu vizionez!” Duelul PAOK - FCSB, neinteresant pentru Șumudică: „Pregăteam meciul cu Botoșani”
Citește mai mult
„Nu vizionez!”  Duelul PAOK - FCSB, neinteresant pentru Șumudică : „Pregăteam meciul cu Botoșani”
Diaspora, izvorul României Mircea Lucescu aduce la națională un  golgeter austriac , cu părinți români: „Și Dan Șucu s-a interesat de el”
Nationala
04.10
Diaspora, izvorul RomânieiMircea Lucescu aduce la națională un golgeter austriac, cu părinți români: „Și Dan Șucu s-a interesat de el”
Citește mai mult
Diaspora, izvorul României Mircea Lucescu aduce la națională un golgeter austriac , cu părinți români: „Și Dan Șucu s-a interesat de el”
Premieră la FCSB Primă după victoria cu PAOK: ce  bonus  primește fiecare jucător
Europa League
04.10
Premieră la FCSBPrimă după victoria cu PAOK: ce bonus primește fiecare jucător
Citește mai mult
Premieră la FCSB Primă după victoria cu PAOK: ce bonus primește fiecare jucător
„Mi-e jenă doar să înot”   David Popovici despre impactul pe care vrea să-l aibă în societate: „Nu toți se nasc cu  aceeași șansă ” 
Înot
04.10
„Mi-e jenă doar să înot” David Popovici despre impactul pe care vrea să-l aibă în societate: „Nu toți se nasc cu aceeași șansă
Citește mai mult
„Mi-e jenă doar să înot”  David Popovici despre impactul pe care vrea să-l aibă în societate: „Nu toți se nasc cu aceeași șansă ”